Galaxy Watch 4 -älykellot sisältävät Samsungin uuden Exynos W920 -järjestelmäpiirin ja ovat markkinoiden ensimmäiset Googlen ja Samsungin yhteistyössä luomaa WearOS:ää käyttävät älykellot.

Samsung esitteli tänään pitämässään Galaxy Unpacked -tapahtumassa uusien taipuvanäyttöisten puhelinten lisäksi myös ensimmäiset Googlen ja Samsungin yhteistyössä luomaa uutta WearOS-käyttöjärjestelmää käyttävät älykellot ja päivityksen nappikuulokevalikoimaansa Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden muodossa.

Galaxy Watch 4 -mallisto koostuu kahdesta kellosta – Galaxy Watch 4 ja Galaxy Watch 4 Classic, joista ensiksi mainittu toimii seuraajana vanhemmalle Galaxy Watch2 Activelle ja jälkimmäinen puolestaan Galaxy Watch3:lle. Molempien uutuuskellojen sisällä sykkii Samsungin eilen esittelemä tuore Exynos W920 -järjestelmäpiiri, joka ainakin paperilla vaikuttaa selvältä harppaukselta puettavien älylaitteiden suorituskyvyssä. Lisäksi RAM-muistin määrä on 50 prosenttia edeltäjämalleja suurempi.

Päivitetyn järjestelmäpiirin lisäksi molemmat Watch4-kellot tarjoavat edellisiä sukupolvia korkeamman resoluution näytöt ja ohuemmat fyysiset rakenteet. Myös kellojen terveysominaisuuskattausta on kehitetty, sillä kellot sisältävät Samsungin uuden bioaktiivisen sensorin, joka mittaa joissakin kelloissa jo nähdyn sydänsähkökäyrän (EKG) ja happisaturaation lisäksi myös kehonkoostumuksen (BIA) antaen käyttäjän nähtäväksi myös rasvaprosentin.

Kaksikosta edullisemmaksi sijoittuu Watch 4, joka tarjoaa kaksikosta minimalistisemman muotoilun, alumiinisen kuoren, aiemmista Active-malleista tutun digitaalisen kehyksen ja hienkestävän sporttihihnan. Klassisempaa ulkonäköä kaipaaville tarjolle tuleva pykälän kalliimpi Galaxy Watch4 Classic puolestaan on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja tarjoaa aiemmista Watch-sarjalaisista tutun pyöritettävän kehyksen.

Googlen kansa yhteistyössä luotu WearOS Powered by Samsung -käyttöjärjestelmä puolestaan laajentaa ohjelmiston sovellustukea selvästi valmistajan aiempaan käyttöjärjestelmään verrattuna, sillä tuettuna ovat kaikki WearOS:lle tehdyt sovellukset. Uutena ominaisuutena WearOS osaa muun muassa ladata automaattisesti vastaavat sovellukset myös kelloon, jos puhelimeen ladatusta sovelluksesta on olemassa myös kelloversio.

Molemmat Samsungin uutuuskellot tulevat myyntiin 27. elokuuta ja kotimaamme markkinoilla molemmista kelloista tullaan näkemään myös eSIM-tuella varustetut mallit. Samsung Galaxy Watch 4 tulee saataville neljänä värivaihtoehtona ja kahtena eri kokovaihtoehtona – 40 mm ja 44 mm. Värivaihtoehtoja tulee saataville neljä, joista musta ja hopea ovat saatavilla molemmissa kokovaihtoehdoissa, vihreä vain suuremmassa ja pinkki vain pienemmässä. Galaxy Watch 4 Classic puolestaan tulee saataville vain mustana ja valkeana 42 sekä 46 mm:n koissa.

Hintaa Galaxy Watch 4:n pienemmällä versiolla on ilman LTE-yhteyksiä 269 ja LTE-yhteyksillä 319 euroa ja suuremmalla ilman LTE:tä 299 ja LTE:n kanssa 349 euroa. Galaxy Watch 4 Classicin hinnat puolestaan ovat pienemmällä variantilla 369 ja 419 euroa ja suuremmalla 419 ja 449 euroa.

Kellojen ja uusien puhelinten lisäksi Samsung julkisti myös uudet Galaxy Buds 2 -vastamelunappikuulokkeet, jotka sijoittuvat valmistajan mallistossa alkuvuodesta julkaistujen Galaxy Buds Pro -kuulokkeiden alapuolelle. Vastamelutoiminnon lisäksi tarjolla on myös ympäristön ääniä vahvistava Ambient Sound -tila.

Latauskotelon kanssa Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden akunkestoksi luvataan 20 tuntia vastamelutoiminnon kanssa tai 29 tuntia ilman sitä. Pelkissä kuulokkeissa vastamelutoiminnon kanssa virtaa riittää viideksi tunniksi.

Galaxy Buds 2 -nappikuulokkeet tulevat saataville 27. elokuuta 149 euron suositushintaan neljänä värivaihtoehtona – valkoinen, grafiitti, oliivinvihreä ja laventeli.

Lähde: Samsung (1), (2)

This site uses XenWord.
;