Samsung on julkistanut tänään uuden Galaxy A7 (2018) -puhelimen. Paluun Euroopan markkinoille tekevän A7-sarjan tuorein versio tuo mukanaan yhtiön ensimmäisen kolmoiskameraratkaisun puhelimen takapuolelle.
Samsung Galaxy A7 rakentuu 6-tuumaisen 2220×1080-resoluution SuperAMOLED-näytön ympärille. Alumiinirunkoisen ja lasikuorisen puhelimen sydämenä sykkii ainakin Suomessa Exynos 7885 -järjestelmäpiiri, mutta muilla markkina-alueilla saatetaan käyttää myös muuta järjestelmäpiiriä. Järjestelmäpiirin parina on 4 – 6 gigatavua muistia ja 64 – 128 Gt tallennustilaa, jota voidaan laajentaa maksimissaan 512 Gt:n microSD-kortilla.
Uuden A7:n erikoisin ominaisuus on sen takakameraratkaisu. Puhelimen takakanteen on upotettu 24 megapikselin pääsensori (f/1.7), peräti 120 asteen laajakulmainen 8 megapikselin sensori (f/2.4) sekä syvyystiedon tallentamiseen tarkoitettu 5 megapikselin sensori (f/2.0). Ilmeisesti kolmoiskameraratkaisu ei voi kuitenkaan toimia yhteistyössä kaikkien kolmen kesken, vaan laajakulmainen 8 megapikselin kamera toimii aina yksin.
Galaxy A7:n sormenjälkisensori on asennettu valtavirrasta poiketen puhelimen kylkeen. Puhelin tukee NFC:tä mutta ei langatonta latausta. Puhelimen strategiset mitat ovat 159,8 x 76,8 x 7,5 millimetriä ja 168 grammaa. Kuoriin on saatu mahdutettua 3300 mAh:n akku sekä 3,5 mm:n kuulokeliitäntä.
Samsung Galaxy A7 (2018) saapuu myyntiin Euroopassa ja Aasiassa syksyn aikana. Varsinainen julkaisutilaisuus pidetään 11. lokakuuta, jolloin selvinnee myös puhelimen hinnoittelu.
Lähde: Samsung
Voidaanko tästä päätellä jotain muista A-sarjan malleista? Uusi versio taskuun mahtuvasta puhelimesta alkaisi olla ajankohtainen hankinta pian.
Miten puhelimen järjestelmäpiiri vertautuu qualcomin järjestelmäpiireihin. Aikalailla pihalla muiden kuin quolcomin järjestelmäpiirien tehoista ja niistäkin vähän pihalla.
Unohda high-end-puhelimet – Uusi Galaxy A7 tarjoaa kaiken kohtuu hintaan
Ei yhtään hullumpi puhelin tuohon keskihintaluokkaan. Vähän erikoinen tuo kolmen kameran ratkaisu, kun sillä ei varsinaisesti pyritä parantamaan kuvanlaatua samaan tapaan kuin P20 Pro:lla vaan tuodaan pikemminkin monipuolisemmat kuvantamismahdollisuudet.
Taitaa olla suurinpiirtein samaa tasoa kuin Snapdragon 636.
Eikös nuo Exynos piirit oo järestään vähän hitaampia/huonompia kuin vastaavat Snapdragonit? Näin on ainakin ollu viimeaikaisissa samsung kapuloissa mistä revikoita katellu. En ymmärrä, mutta en myös muista minkä takia käyttävät eri alueilla eri piirejä.
No se vähän riippuu tilanteesta. Esimerkiksi Snapdragon 845 on tehokkaampi piiri pelikäytössä Adreno 630 GPU:n ansiosta mutta Exynos 9810 on puolestaan tehokkaampi CPU:n osalta. Suurin syy eri piirien käyttöön tietyillä markkina-alueilla taitaa johtua patenteista ja erinäisistä sopimuksista. Pohjois-Amerikassa Samsung käyttää pääsääntöisesti Qualcommin piirejä, sillä ne soveltuvat sinne paremmin radiotaajuuksien suhteen. (Snapdragon 810 piiriä Samsung ei tosin käyttänyt ollenkaan). Lisäksi jokin aiempi sopimus kieltää Samsungia myymästä Exynos piirejä muille valmistajille jossain määrin. Meizu tosin on välillä käyttänyt Exynos piirejä.
Mutta missä näytön lovi. Sehän pitää nykyään olla.
Sen voi askarrella teipistä tai permanenttitussilla
Mistähän löytyi tieto IP68-suojauksesta? Samsungin lehdistötiedote tai infograafi ei mainitse sitä.
Galaxy S8:n osaltahan Exynos piirillinen on heikompi varsinkin energiatehokkuudeltaan, eikä voi sen takia ylläpitää suorituskykyään niin pitkään:
Huawei & Honor's Recent Benchmarking Behaviour: A Cheating Headache
Huawei & Honor's Recent Benchmarking Behaviour: A Cheating Headache
Nuo linkithän käsittelee Kirin piirien suorituskykyä?
On tuolla taulukoissa aika iso romahdus Exynos piirillisen Galaxy S8:n jatkuvassa suorituskyvyssä verrattuna Snapdragon versioon.
Nyt en ihan ymmärtänyt, mitä yrität sanoa. Nuo testithän on GPU testejä? Lisäksi minä puhuin tämän vuoden piireistä (Snapdragon 845 vs Exynos 9810) enkä viime vuoden.
connectivity: USB Type-B. Eikai nyt ihan oikeesti ole tulostimissa käytetty liitin? Type-B mainitaan sekä teknisissä tiedoissa että esittelykuvassa. Sanokaa että kyseessä on kämmi ja kyseessä on usb type-c eikä vaan tarkoitettu micro-B. Ihan turhan monessa uudessa puhelimessa on edelleen micro-usb. Jossain vaiheessa ajattelin puhelinta päivittää niin kyllä nyt sentäs latausliitin saa luvan olla uudistunut olkoon kuinka triplakamera.
Edellisvuoden A7:ssa oli usb type-c, ja nyt kuitenkin palasivat takaisin micro-usb:n. Vähintäänkin mielenkiintoinen ratkaisu.
Eiköhän tuo USB Type-B ole jonkinsortin typo, pitäisi varmaankin olla C.
Yleisesti en oikein ymmärrä tätä Samsunginkaan mallistopolitiikkaa tällä hetkellä – aika sekavaksi on mennyt. Tämä A7 on kooltaan suurempi kuin A8 ja puolestaan edullisempi (ainakin suositushinnaltaan) kuin A6+.
Totta ja alunperin A sarjan piti selkiyttää Samsungin nimeämispolitiikkaa. Ei ole vieläkään ikävä Samsung Galaxy Young II PRO – aikaa
Ei ole typo.
On siinä jotain typoa. Tuo on micro usb ei usb type b
Tämä on usb type b
Samsung tarkoittaa tuolla USB Type-B merkinnällä sitä että laitteesta löytyy micro usb. Samanlailla on laitettu A6/A6+ uutisessa Connectivity kohdassa.
Samsung Introduces the Galaxy A6 and A6+ Featuring an Advanced Camera, Stylish Design and Added Everyday Features
Olisikin usb-b ei ainakaan portit hajoilisi niin kuin micro-usb:n kanssa. Tytär 8v saanut vuodessa hajalle kolme micro-usb kaapelia.
Nojoo, totta. Mutta onhan tuo micro-usb tavallaan b tyypin liitin, tosin vain microna. Sitä kai taisitkin sanoa.
Lähinnä vain viittasin tuohon Kokkosen kommenttiin, että tässä olisi usb type-c liitäntä type-b:n sijaan. :btooth:
No oli se siltä osin typo, ettei siitä Type-B-liitäntää sentään löydy, mitä ensisijaisesti epäilin.
Puhelimissa käytetty micro-USB on teknisesti toki micro-B-liitäntä, johon tuossa on sitten ilmeisesti virheellisesti koitettu viitata.
Aika hölmö valinta Samsungilta tämän hintaluokan puhelimeen joka tapauksessa.
Käyttäjä vika jos hajoilee johdot. Toki kun kyse lapsesta niin tilanne vähän eri. Mulla ollut ainakin yli kolme vuotta käytössä sama micro usb johto.
Niinhän se on. En ole itsekään ikinä tainnut minkäänlaista johtoa rikkoa. Tytölle kun noita uusia johtoja hankin, niin opin ettei kaikilla piuhoilla toimi Samsungin pikalataus ja ne pikalatausta tukevat piuhat onkin sitten yllättäen hieman arvokkaampia.
Viimesimmän A7 suomesta saatavan vuosmallin omistin, makso muistaakseni 500e. Oli omaan makuun kyllä hyvä puhelin, ei ongelmia koskaan eikä alkanu samsungille tyypilliseen tapaan pahasti hidastelemaan elinaikanaan, eikä mennyt rikki vaikka asfaltille ja betonille useamman kerran putosi aina ilman suojia. Pisimpään käytössä ollut kosketusnäyttö omassa käytössä, vaikka tuttavapiirissä a-sarjalaisia haukuttiin :tup: OP5 oli sitten melkeen millilleen saman mittanen joka suuntaan niin helppo vaihto. Eikähän tämäkään a7 huonolta vaikuta 🙂
Ei se ole siitä liittimestä kiinni. Mikä tahansa hajoaa jos sitä vääntää riittävästi. Ja jos siinä olisi vahvempi liitin, niin se todennäköisesti murtuisi irti laitteen emolevyltä (eivät ne tinaukset niin vahvoja ole), joten sinulla on ollut oikeastaan tuuri, että on mennyt vain kaapeleita.
@Kaotik Mistä tieto IP68 suojauksesta?
Eikös kaikki A sarjalaiset ole olleet ip suojattuja?
Eivät ole.