Yhtiön mukaan tulevaisuudessa on merkkejä paremmasta, mutta rahat ovat loppumassa jo toukokuussa. Pelastajaksi kaavaillaan uutta osakeantia.

Tavalliselle kuluttajalle Asetek on verrattain tuntematon nimi. Harrastajille merkki on kuitenkin tuttu AIO-järjestelmistä, joista merkittävä osa merkkiin katsomatta käyttää Asetekin pumppublokkia, sekä simulaattoripuolelta.

Yhtiön viime vuoden viimeisen neljänneksen ja koko vuoden paketoinut vuosikatsaus ei ollut kuitenkaan turhan iloista luettavaa: Nykyisellä tahdilla rahat on loppu toukokuussa. Yhtiön mukaan sen liikevaihto vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 9,5 miljoonaa dollaria, kun vuotta aiemmin se oli jopa 18,1 miljoonaa. Myös koko vuoden saldo 50,7 miljoonaa dollaria kalpenee vuoden 2021 79,8 miljoonan dollarin rinnalla. Verojen jälkeen yhtiö teki viimeisellä neljänneksellä 1,83 ja koko vuonna 4,3 miljoonan dollarin tappiot.

Kaikki ei ole kuitenkaan vielä menetetty. Yhtiön mukaan markkinoilla on kovaa pöhinää sekä yhtiön nestecoolereiden että simulaattoripuolen oheislaitteiden ympärillä. Markkinoilla on nähtävissä sen mukaan myös ensi merkkejä vakautumisesta kovan tiputuksen jäljiltä. Se uskoo liikevaihdon tulevan kasvamaan tänä vuonna noin 5-15 % ja yhtiön tekevän positiivisen liiketuloksen ennen veroja.

Pelkät hyvät ennusmerkit eivät kuitenkaan riitä, koska kuten jo aiemmin todettua, rahat ovat loppumassa ja kaikki mitä sisään tulee virtaa uuden päämajan rakentamiseen. Yhtiön pääasiallisen remburssin takaavan pankin aloitteesta Asetek aikoo ratkaista tilanteen laajentamalla uudella osakeannilla sen nykyistä osakekantaa noin 20 miljoonalla dollarilla. Yhtiö on tällä hetkellä listautuneena Oslo Børs -pörssiin, mutta se aikoo anoa väliaikaista kaksoislistausta, joista toinen olisi Nasdaq Copenhagen -pörssissä. Yhtiö tutkii samalla mahdollisuuksia poistua Oslo Børsistä tulevaisuudessa.

Lähde: Asetek, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;