Mieheltä vaaditaan 375 000 euron vahingonkorvauksia väärennettyjen käyttöjärjestelmälisenssien myynnistä.

Tulli on paljastanut suunnitelmallisen tekijänoikeus- ja teollisoikeusrikoksen, jossa epäilty on myynyt suomalaisilla kauppapaikoilla väärennettyjä, mutta toimineita Windows-käyttöjärjestelmälisenssejä.

Esitutkinnan aikana epäilty kertoi hankkineensa lisenssitarrat Kiinasta myyjän kautta, jonka hän löysi kiinalaiselta kauppasivustolta. Tullin esitutkinnan perusteella henkilön epäillään myyneen vuosina 2015–2017 yhteensä 1 663 vastaavia tarroja tai niiden jäljennöksiä.

Lisenssitarroihin luvattomasti painetuilla koodeilla pystyy aktivoimaan internetistä ladattuja käyttöjärjestelmiä ja niihin oli luvattomasti painettu tavaramerkki.

Kärsineenä osapuolena tapauksessa on iso kansainvälinen tietotekniikan alan toimija, jonka nimeä tulli ei toistaiseksi kerro. Koska kyse on käyttöjärjestelmälisensseistä, kyseessä on lähes varmuudella Microsoft. Asianomistajan korvausvaatimus on asiassa yhteensä noin 375 000 euroa.

Lisenssitarrojen jälleenmyyntihinta on ollut noin 10 prosenttia virallisia kanavia pitkin myytävien vastaavien käyttöjärjestelmien lisenssien jälleenmyyntihinnasta.

Lähde: Tullin tiedote

This site uses XenWord.
;