AMD:n Ryzen-prosessorin julkaisuun on aikaa kuukauden verran ja nettiin ilmestyy jatkuvasti uusia huhuja. Kommentoimme kahta tuoretta vuotoa.

Kiinalaiselle PC_Shopping-sivustolle ilmestyi hiljattain kuvankaappaus Ashes of the Singularity -pelin sisäisestä testistä, joka on tietojen mukaan ajettu Crazy 4k -presetillä Ryzen-prosessorilla ja NVIDIAn Titan X -näytönohjaimella.

Prosessori on tunnistunut AMD Ryzen: ZD3601BAM88F4_40/36_Y -mallinimellä, josta on tulkittavissa piisirun F4-revisio sekä 3,6 GHz:n perustaajuus ja 4,0 GHz:n Turbo-taajuus. Lisäksi ohjelma on tunnistanut kahdeksan ydintä ja 16 säiettä.

Keskimääräinen CPU-ruudunpäivitysnopeus on kuvankaappauksessa 70,5 FPS, mutta tiedossa ei ole, oliko kyseessä CPU- vai GPU-testi. Guru3D-sivusto ajoi samoilla kuvanlaatuasetuksilla ja Titan X:llä kyseisen testin 4,3 GHz:n kellotaajuudella toimivalla Core i7-5960X -prosessorilla, joka sai CPU-testistä tulokseksi 53 FPS ja GPU-testistä 110 FPS.

io-techin kommentti: Kuvankaappauksesta ja tuloksesta ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä, sillä taustatiedot testistä ovat vajaat. Kuvankaappaus saattaa myös olla väärennös.

 

Toinen tuore vuoto on peräisin taiwanilaiselta Coolaler.com-sivustolta, joka on julkaissut listan Ryzen-prosessoreiden mallinimistä, ydinkonfiguraatioista, kellotaajuuksista ja Intelin vastaavista malleista. Aikaisemmin Ryzen-prosessorit on mainittu AMD:n sisäisissä dokumenteissa Zen SR7-, SR5- ja SR3-sarjan tuotteina.

ryzen2-04022017

Vuodon mukaan Ryzen-prosessorit julkaistaisiin R7-, R5- ja R3-sarjan malleina, joista suorituskykyisimpään R7-sarjaan kuuluisivat 8-ytimiset mallit Simultaneous Multi-Threading eli SMT-tuella. R5-sarjaan kuuluisi 6-ytimiset ja 4-ytimiset mallit SMT-tuella ja R3-sarjaan 4-ytimiset mallit ilman SMT-tukea.

Suorituskykyisimmäksi malliksi on listattu 8-ytiminen Ryzen R7 1800X, jonka kellotaajuus olisi 3,0-3,6 GHz ja se vastaisi Core i7-6900K -prosessoria.

io-techin kommentti: Vuodetut mallinimet eivät kuulosta järkeviltä, vaikka olisivatkin hyvin linjassa Intelin Core-prosessoreiden i3-, i5- ja i7-sarjojen kanssa. R7- ja R5-sarjat olisivat päällekkäiset Radeon-näytönohjaimien kanssa, mutta R7-sarjan prosessorit olisivat malliston suorituskykyisimpiä, kun taas näytönohjaimissa niiden suorituskyky on keskitasoa heikompi.

This site uses XenWord.
;