OnePlus julkaisi tänään Intiassa OnePlus 11 -lippulaivapuhelimensa ja OnePlus Buds Pro 2 -nappikuulokkeensa globaaleille markkinoille. Ehdimme io-techissä tutustumaan laitteisiin hyvissä ajoin, minkä myötä nyt molempien uutuustuotteiden artikkelit ovat luettavissa tuoreeltaan.
Edullisimmillaan 879 euron suositushinnalla varustettu OnePlus 11 tarjoaa 6,7-tuumaisen 1440p-resoluution LTPO 3.0 -näytön, Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin ja joko 8 Gt RAM-muistia ja 128 Gt tallennustilaa tai 16 Gt RAM-muistia ja 256 Gt tallennustilaa. Puhelimen kamerajärjestelmä muodostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 32 megapikselin telekamerasta.
OnePlus Buds Pro 2 -nappikuulokkeet puolestaan kustantavat 179 euroa ja ne tarjoavat edeltäjästään tutun muotoilun, mutta uuden Dynaudion kanssa yhteistyössä luodun kaiutinjärjestelmän, kehitetyn vastamelutoiminnon sekä päivitetyt yhteysominaisuudet LC3-koodekilla ja tuella Googlen Spatial Audio -tilaäänimallinnukselle.
Lue artikkelit:
Onko OnePlus kertonut muuten mitään syytä sille, että Gmail on oletuksena kiinnitettynä viimeisimmät sovellukset näkymään? Sama juttu oli Android Policen mukaan jo OnePlus 10 Pro:ssa. Ilmeisesti myös muita sovelluksia saatetaan kiinnittää näkymään automaattisesti, kun myös jälkeenpäin asennettu Instagram oli kiinnitettynä.
OnePlussan lippulaivamallien ultralaajakulmakamerakin on saanut downgraden nyt kahdesti peräkkäin. OP 9 Prossa oli paljon kehuttu erikoislinssi joka ei aiheuttanut kuvaan minkäänlaista vääristymää, kuten normaalit ultralaajakulmalinssit tekee ja jota pitää sitten softalla korjata joka taas heikentää kuvanlaatua. OP 10 Prossa tuota linssiä ei enää ollut. Ja nyt OP 11:ssä ultralaajiksen näkökenttää on kavennettu varmaan markkinoiden huonoimmaksi ultralaajakulmien joukossa.
En ymmärrä mikä idea siinä on että SoC ja näyttö päivitetään uusimpiin ja kaikkea muuta siitä ympäriltä karsitaan vuosi vuodelta. Mitähän ominaisuuksia ensi vuoden mallista voitaisiin karsia vedoten siihen, että kaikki ei käytä niitä?
Kamerajärjestelmäksi voitaisiin saada pääkamera + 2 MP kiinteätarkenteinen makro, koska "ei kukaan oikeasti tarvitse zoomilinssiä kun kuvia voi cropata pääkameran sensorilta."
Kaikenlaisen vesi- ja pölytiivistämisen voisi jättää pois, koska "tutkimustemme mukaan yksikään puhelin ei kastu sisältä elinikänsä aikana."
Laturin, johdon ja nopean latauksen voi jättää myös pois, koska "kaikkihan lataa puhelimiaan öisin jolloin pikalatausta ei tarvita ja kaikilla on jo laturi ja johto."
Heti löytyi lisää karsittavia juttuja. Mutta hintaa on silti nostettava taas 10%, koska "tilanne markkinoilla on haastava ja kaikesta on pulaa paitsi typeristä asiakkaista."
OxygenOS:llä on ongelmia joidenkin sovellusten notifikaatioiden ja taustalla päivittymisen kanssa. Siis niin päin että esim. gmail ei synkronoi sähköpostia ellei sovellusta itse avaa tai lukitse sitä tuonne moniajonäkymään, jolloin se "pysyy auki" aina ja synkkaus toimii.
Tämä siis oma kokemus OnePlus 8 Prolla ja OOS12- & 13 -versioilla.
Ihan hyvä, että tuli jätettyä oneplus tänä vuonna. Harmi homma, että ominaisuuksia karsimalla ajetaan kuluttajia pois.
Juurikin tätä spekuloin aiemmin, kun OnePlus on ollut tunnettu myöhästyneistä ilmoituksista. Olisi vain kiva kuulla OnePlussan suunnalta lausunto asiasta. Jos kyseessä tosiaan on taustalla olevien sovellusten "pitäminen elossa", niin miksi ovat päätyneet kiinnittämiseen perustuvaan purkkaratkaisuun. Varmaan olisi helpompiakin tapoja korjata liian aggressiivinen virranhallinta…
Ei ne tunnu osaavan korjata tuota bugia. Se tuli OOS12-päivityksen myötä ja on OOS13:ssa edelleen. OnePlussan softapuoli on ollut jonkinlaisessa alamäessä jo jonkin aikaa.. Ja uusissa päivityksissä tulee vaan uusia bugeja.
Jep, eikä langatonta latausta eikä IP68 -tason vesitiiveyttä. Aika köyhä lippulaiva jos minulta kysytään. Hintaa on 300 euroa liikaa.
Ihan tavallinen normaali/telekamera se on, eli ei mitään erikoista syvyysterävyyden tai muunkaan suhteen.
Ja eikös tuosta telekamerasta puutu myös kuvanvakain? Aika paha puute tuollainenkin, enemmänhän sitä telessä tarvii.
Puuttuu. Noin lyhyellä polttovälillä nyt ei vielä mikään ehdoton.
Pisteytyksenä annoin aina parhaalle specille yhden pisteen (vihreät ruudut) ja käsittämättömille emämunauksille ja/tai vanhemmasta mallista huonontuneille spekseille (punaiset ruudut) yhden miinuspisteen.
Niinpä. 9 Prossa varmasti paras kokonaisuus
Jostain kumman syystä laitevalmistajat haluavat päättää käyttäjän puolesta, mitkä sovellukset jäädytetään tai annetaan toimia normaalisti. Olisi ihan kiva, jos tämä vapaus olisi käyttäjällä eikä jollain tekoälyllä.
Näemmä on tosiaan tuo lukkokuvake Gmail-kortin ylänurkassa, empä ollut aiemmin kiinnittänyt moiseen huomiota, kun gmail tulee yleensä aina avattua kuvakkeen kautta.
En kyllä testijaksolla ainakaan kiinnittänyt huomiota ongelmiin ilmoitusten saapumisessa (muuten kuin Slackissa, jonka ilmoitukset ei ole itsellä toiminut varmaan ikinä millään puhelimella).
Usein viivästyneet ilmoitukset tulee ilmi sellaisista sovelluksista, mitä ei käytä päivittäin. Itsellä ei tule joka päivä käytettyä WhatsAppia Zenfone 9:llä, niin sitten huomaan sovelluksen avattuani, että useampi ilmoitus mennyt ohi. Sama juttu Samsungin työpuhelimessa sähköpostin kanssa viikonlopun jälkeen. Veikkaan, että OnePlussalla sama juttu. Pitäisi vissiin olla aktiivinen somessa jne. että puhelin toimii "oikein".
Gmailista on ollut OnePlussan luureilla paljon raporttia. Ilmeisesti sovelluksen kiinnitys on se korjaus ja myös joillakin muilla sovelluksilla (Instagram?).
Aika pientä määrää sovelluksia tulee lopulta käytettyä, joten siinä ehkä osasyy miksei myöskään sellaisia pitkään käyttämättä olevia sovelluksia roiku hirveesti muistissa. Hölmö "korjaus" kyllä tuo "kiinnittäminen" jos ei muuta toteutustapaa siihen ole saatu aikaan.
Oli siinä MKBHD:n videolla silti taustalla myös aika paljon samoja havaintoja kuin mulla, kokonaisyhteenveto oli vaan positiivisempi. Siihen vaikuttaa varmasti myös osaltaan hinnoittelu ja asemointi jenkkien markkinoilla.
Ei oikeastaan ole kovinkaan poikkeuksellista. Eihän tuota nopeampaa taida olla esim. Xiaominkaan lippulaivoissa.
Täysin sama kokemus. Niin sekasin ku seinäkello koko softa. Aivan järettömiä vikoja viimesen vuoden ja huollossa ei kuulemma mitään vikaa löydy. Lopetin säätämisen ja vaihdoin samsungiin. Jos vaikka tää toimis enemmä ku vuoden
Tuossa ei ole se nopeus ainoa pointti, vaan USB 3.1 tuo mukanaan Displayport-tuen, eli kuvan ulostulon, mitä USB 2.0 -liitännöissä ei ole.
Huomasin tuon saman ilmiön myös MrMobilen arvostelussa, jota näistä ”jenkkitubettajista” pidän parhaana. Yhdysvaltalaiseen tyyliin vähän yltiöpositiivinen arvio, jossa pienet melko merkittävätkin puutteet ohitetaan olan kohautuksella. Yleensä kuitenkin hänellä on sopivan kriittinen suhtautuminen asioihin.
Mietin juuri onko siihen syy tuo niiden markkina, jossa ei selvästikään ole niin paljon vaihtoehtoja ja kilpailua. Tai tietysti vanhana foliohattuna tulee myös mieleen, että onko näissä arvosteluissa täysin puhtaat jauhot pussissa.
Artikkeliin on päivitetty mukaan pakkastesti, jossa puhelinta pidettiin kaksi tuntia -20 asteen lämpötilassa pakastimessa.
Lisäksi mukaan on päivitetty maininta telekameran videokuvaustuesta 1080p 30 FPS -tarkkuudella. Kuvaussovellus ei kerro käyttäjälle millään tavoin kuvauksen vaihtumisesta telekameralta pääkameralle 2x-tilassa, sillä 2x-ikoni näkyy ruudussa resoluutioasetuksesta riippumatta.
Kyllä tuo softa on itsellekin ollut suurin pettymys. Mieluummin keskinkertaista rautaa kunhan käyttö on sulavaa ja loogista
En ymmärrä tätä langattoman latauksen puuttumisesta valittamista. Tai ymmärrän ja en ymmärrä. Artikkelissa mainitaan miinuksena myös. Langaton lataus on todella niche juttu kuitenkin. Vaikka langaton lataus onkin ollut "juttu" puhelimissa jo iät ja ajat ei se kuitenkaan ole yleistynyt minusta tavallaan arkipäiväiseksi tekniikaksi. En tiedä ketään kuka käyttäisi langatonta latausta tms. Tuntuu että lähinnä ehkä jotkut HC ATK-harrastajat käyttää kuten täällä foorumilla. Heittäisin että ehkä prosentti käyttäjistä jos sitäkään osaa koko ominaisuutta kaivata. Tähän peilattuna langattoman lataukselle ei ole nähty tarvetta ja sen on voinut pudottaa huoletta, kun ei se ole kuin make or brake -juttu kuin muutamalle käyttäjälle. Olisihan se ihan mukava, jos langaton lataus jotenkin yleistyisi ja puhelinta voisi ladata ties millä pinnoilla missä vaan. Jokin tuota kehitystä vielä jarruttaa ilmeisesti? En tiedä itse tarkemmin. Tällainen huomio nyt vain.
Jaa’a, minä käytän ja ainakin neljä minun kavereista käyttää langatonta latausta. Äiti käytti edellisen puhelimensa kanssa, nykyisessä ei ole langatonta latausta. Samassa työhuoneessa istuva kollega käyttää.
Kun langattoman latauksen kätevyyteen tottuu niin eipä siitä halua luopuakaan. Varsinkin kun on latureitakin kotona, töissä, autossa ja vielä yksi kompaktimpi reissuja varten. Ei sitä tietysti osaa kaivata jos ei sitä ole koskaan käyttänyt.
Jotkui toiset eivät ymmärrä USB3 nopeuksien puuttumisesta valittamista ja jotkuit muut taas eivät ymmärrä tarvetta yli 100hz ruuduille…
Itselleni langaton lataus on ensisijainen lataustapa, kun ajelen autolla. Kännykkä nätisti langattomassa latauksessa autotelineessä, siihen se on helppo pistää ja siitä se on helppo ottaa.
Mielenkiintoista! Kai niitä käyttäjiä joitain on, uskotaan mutta miksi langattomasta latauksesta ei ole tullut vaikka täysin ns. mainstream juttua vieläkään?
Siis totta täysin! Kuulostaa kätevältä kyllä.
Suurin osa käyttäjistä ei varmaan tiedä puoliakaan puhelimensa ominaisuuksia. Vaimokin käytti aika pitkään iPhone 11 Prota ilman langatonta latausta ennen kuin ostin hänellä latausalustan. Nyt niitä on sitten pitänyt ostaa jo 3kpl, kun oli niin näppärä ominaisuus .
On se mielestäni aika mainstreamia, jos esim. suuresta osasta uusista autoista sellainen löytyy jo varustuksesta?
Ja tässä kontekstissa puhutaan nyt myös lippulaivapuhelimista, jotka edustavat parasta mitä valmistajalla on tarjota, ja joiden on tarkoitus tarjota korkean hinnan vastineeksi mahdollisimman laajasti ominaisuuksia vaativimpienkin käyttäjien tarpeisiin. Muuhun tarpeeseen hyvin pätevän älypuhelimen saa jo 400 eurolla.
Seuraava puhelimeni on joko OnePlus 10 Pro tai sitten kokonaan jokin muu merkki, mutta langaton lataus on ainoa huippupuhelinten ominaisuus, jonka ehdottomasti haluan. Kameran tasolla ei ole paljoa väliä.
Käsittämätöntä ettei juuri nämä ole vieläkään vakiona kaikissa lippulaivoissa. IP-luokituksesta, kai lippulaivat kuitenkin sen verran huolellisesti valmistettuja ovat, ettei luulisi että olisi niin vaikeaa saada se virallinen IP-luokitus spekseihin..? Vai maksaako se "maltaita" jotenkin saada se virallisesti spekseihin, en ole perillä menettelystä(?)
Maksaa se jonkin verran, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että tässä noin tonnin hintaluokassa pitäisi olla enää niin merkitystä.
Standardin mukaan IP x8 tarkoittaa, että laitteen normaali käyttö on jatkuvasti veteen upotettuna, ilman aikarajaa. Tämän lisäksi, laite kestää tietyn verran aikaa tietyn verran painevettä, jonka valmistaja ilmoittaa, kunhan se ylittää IP x7:n speksin.
Ei oo hirveän seksikästä myydä IP 67:aa, koska tuota ymmärtämätön kuluttaja jää sitten ihmettelemään, että miksi se jäi vajaaksi IP 68:sta.
IPX8:aan riittää että testiolosuhteet on vaativammat kuin IPX7:ssä (30 min @ 1000 mm):
katso liitettä 1058611katso liitettä 1058612
Ei riitä, vaan standardi suoraan painottaa, että olosuhteiden tulee ottaa huomioon se, että laite on jatkuvasti upotettu normaalissa käytössä. Katso korostettu kohta:
katso liitettä 1058617
Käytännössä, se paineosuus pitää olla pidempi ja/tai syvempi mitä x7:ssa ja laitteen pitää ylipäätään kestää jatkuva upotus. Yleensä tätä on käytetty akvaariopumpuille, uima-allasvalaisimille ym., jonka takia puhelimelle IPx8:n anto onkin hyvin mielenkiintoista.