Syksyn testiruuhkan takia hieman alkuperäisestä aikataulustaan myöhästynyt Apple iPhone 11 Pro -artikkeli on nyt julki. io-tech hankki testiin 1349 euron hintaisen iPhone 11 Pro -mallin 256 gigatavun muistilla uudessa Midnight Green -värissä. Uusien iPhone 11 Pro -mallien keskeisimpiä uudistuksia ovat A13-järjestelmäpiiri, aiempaa virtapihimpi ja kirkkaampi näyttö, selvästi parantunut akunkesto sekä kolmoistakakamera. Artikkelissa laitteeseen tutustutaan kattavasti runsaan kahden viikon ympärivuorokautisen testijakson pohjalta.
Lähipäivinä luvassa on vielä erillinen lyhyempi kokeiltua-juttu suuremmasta iPhone 11 Pro Max -mallista, joka on ulkomittoja sekä näytön ja akun kokoa lukuun ottamatta identtinen laite nyt testatun iPhone 11 Pron kanssa.
Lue artikkeli: Testissä Apple iPhone 11 Pro
Kurri taitaa olla nyt Kokkoselle velkaa sen Viskipullon tai mikä pullo se nyt olikaan. Onko mitään tietoa tuon mallin kestävyydesta tai onko tulossa siihen mitään testiä esim heittelyn puolelta tms kuten aiemmin eräs Sampsa Kurri teki Samsungin puhelimelle?
Ei me tästä artikkelista lyöty vetoa, vaan kameravertailusta. Se on tulossa nyt tuosta seuraavana viikonloppuna tai alkuviikosta viimeistään :comp2:
Jos puhutaan iPhone 11 Pron kestävyydestä, niin YouTubesta löytyy jonkin verran pudotusvideoita ja tuo vaikuttaisi kyllä kestävän lasikuoriseksi laitteeksi varsin hyvin. Toki huonolla tuurilla ei silti tarvita kuin se yksi pudotus sopivassa kulmassa asfaltille/betonille jonka pinnassa on hiekanmurusia…
Tulikohan tuohon juttuun pieni painovirheen paholainen: ”Monet odottivat iPad Pro –malleista tuttua 120 hertsin ProMotion-näyttötekniikkaa, mutta valitettavasti näytön virkistystaajuus on pysynyt toistaiseksi tavanomaisessa 120 hertsissä.”
Eikös näytön virkistystaajuus ole pysynyt 60 hertsissä? Kiitos muuten erittäin laadukkaasta arvostelesta, loistavaa työtä jälleen kerran.
Apple tykkää kuitenkin tapansa mukaan laskuttaa huolella lisämuistista – 64 Gt:n mallin hintaeroa 256 Gt:n versioon on 170 euroa ja kalleimmasta 512 Gt:n versiosta pitää pulittaa vielä 230 euroa lisää.
Tämän voisi muotoilla toisin: 256GB perusmallin hinta on 1349€, mutta jos suostuu tinkimään muistimäärässä 64GB:seen asti, niin säästä aika merkittävät 170€. 😉
Kiitos jälleen kattavasta testistä. Varmasti hyvä ja kallis puhelin. Huawei Mate 30 Pro voittaa kuitenkin iPhonen päiväkuvissa selkeästi. Ensimmäinen älypuhelin, jonka kuvat ihan oikeasti näyttää pikselitasolla todella hyviltä ja tarkoilta, ilman mitään ihme vesivärituhnuja, mitä iPhonen kuvissakin näkyy, kun katsoo vaikkapa vettä, asfalttia tai puiden lehtiä. Yökuvissa iPhone ottaa ehkäpä voiton. iPhonen wide objektiivin kuvat eivät toisaalta vakuuta yhtään, mikä on omituista säästämistä väärässä paikassa.
Jos kaipaa pienempää puhelinta, niin iPhone 11 Pro on todella hyvä valinta alati kutistuvassa valikoimassa. Hintakaan ei ole loppujen lopuksi niin kova, kun suhteuttaa sen puhelimen elinikään. Rautapuolella iPhone on Android maailmaa vuoden edellä ja ohjelmistokin tuettuna 2-3 vuotta pidempään. Siinä mielessä laitetta voi melko huoletta käyttää sen 4-5 vuotta, jos laitetta ei onnistu särkemään ja akku vain kestää. Tuo akkua säästävä lataustekniikka auttaa mukavasti tässä asiassa. Samanlainen tekniikka löytyy myös Sonyn puhelimista.
Jos kustannuksia vertaillaan vuositasolla saman kokoiseen Galaxy S10e malliin, niin ollaan samoissa hinnoissa. Toki tässä voisi huomioida vielä jälleenmyyntiarvonkin.
Vaikka Project Treble onkin parantanut päivityspolitiikka Android puolella (linkki), niin Applea ollaan edelleen valovuoden jäljessä. Eikä Project Treblekään näköjään autuaaksi tee, sillä Sony näyttää jättävän minulla käytössä olevan Xperia XZ1 Compactin ilman Android 10 -päivitystä Treblestä ja kauniista lupauksista huolimatta. Toki puhelin toimii edelleen, vaikka päivitystä ei tulisi, mutta olisihan se mukava pitää puhelin ajan tasalla.
On toi kamerayksikkö vaan niin perkaleen ruma. :wtf:
Jaahas, eipä varmaan ostoslistan kärkipäähän, hinta, käyttöliittymä, ei ilmoitus valoa ja oliko nää edes pc yhteensopivia.
Onhan ne olleet aina.
Suuret kiitokset artikkelista. Erittäin laadukaasti toteutettu ja mukava lukea. Max-versio tästä kovasti kiinnostaisi kun sellaista päässyt hieman pidemmällä kaavalla kokeilemaan. Jopa parjattuun kamerakyhmyyn alkanut silmä tottumaan. Huippurautaa varsin toimivassa paketissa. Android ekosysteemistä irtautuminen vaan itseäni hiukan pelottaa ja siksi vielä mietinnässä.
Hyvä ja kattava testi jälleen kerran. Oma iPhone X vaihtui nyt tähän 11 Prohon ja ihan tyytyväinen olen kyllä ollut, vaikka varsinkin etupuolelta ensivilkaisulla näyttääkin samalta laitteelta. Lähinnä erot tulevat omalla käytöllä esiin kameroissa ja näytössä, mutta X:llä olisi kyllä pärjännyt edelleen oikein hyvin.
Tuliko testijakson aikana näyttöön naarmuja? Muutamat käyttäjät ovat kertoneet, että näissä 11-malleissa olisi näyttö naarmuuntunut jotenkin hetkemmin. Itse lätkäisin suojalasin heti paikoilleen paketista vedettäessä, niin en osaa sanoa.
Kiitos, hyvä artikkeli! Hieman olen paininut, joko vihdoin oman SE:ni päivittäisin, mutta taidan silti jäädä odottelemaan seuraavaa mallia, jos tuo vain kasassa pysyy. Lisäksi SE2:sta on huhuttu alkuvuodelle, joka todennäköisesti välttäisi omassa käytössä.
Suurimmaksi kynnykseksi tämä hankimiselle jää melkeinpä tuo design. Itsellä puhelimen käyttöikä on helposti sen 3 vuotta, ja toisin kuin SE:n kohdalla, ulkonäkö ei tässä juuri miellytä – vaikka sillä ei lopulta liioin väliä olekaan. Viimeisin nätti iPhone on ollut 8.. Ja toisaalta itselle kamera(t) ovat se tärkein syy päivittää, kaikkien muiden ominaisuuksien myötä pärjään puoli vuosikymmentä vanhallakin laitteella – varsinkin, kun niissä on 3,5mm liitin 🙂
Oliskohan ollut Jerry Rig everythingin videolla naarmutustestit. Ihan on linjassa muiden näyttöjen kanssa eli ei naarmuunnu normaalia herkemmin.
Toimituksen valinta vähän yllätti, mutta eipä tuossa ole mitää isompaa puutetta (hinnan lisäksi) ja joissain asioissa ehdotonta parhaimmistoa, niin varmasti ihan ansaitusti. Todella hyvä artikkeli Juhalta kaiken kaikkiaan.
Joo oli ja näin myös sen, ihan linjassa oli muiden kanssa. Sen perusteella ei mitään ihmeellistä.
Tuossa oli tosiaan ajatusvirhe, joka on nyt korjattu artikkeliin :beye:
Tämä on kyllä tavallaan ihan hyvin muotoiltu ja ainakin henkilökohtaisesti ajattelenkin pitkälti niin, että tuo 256 Gt malli on se edullisin vaihtoehto joka kannattaa ostaa, jos tuota 64 Gt:n tallennustilaa ei pysty itselleen jotenkin erityisen spesifisti perustelemaan.
Hankala sanoa Mate 30 Pron kuvanlaadusta, kun sitä ei vielä Suomesta saa, mutta P30 Pron kuvanlaatu on etenkin pääkameran osalta ulkomaisten vertailujen mukaan hyvin samanlaista Mate 30 Pron kanssa ja P30 Prohon verrattuna iPhone 11 Pro tekee mielestäni parempaa ja luonnollisempaa jälkeä päivänvalossa. Minulla on jopa vertailukuvia noiden kahden väliltä otettuna kameravertailuartikkelia varten – voin lisätä yhden pikselitason vertailun tähän myöhemmin tänään päivällä.
Mukava kuulla jos juttu oli odotuksen arvoinen. Max-versiosta on tulossa lähipäivinä lyhyt kokeiltua-juttu lähinnä eroavaisuuksien osalta. Akkutestejä en valitettavasti ehdi sillä nyt tähän väliin tehdä. Androidista iOS:iin siirtyminen ekosysteemitasolla on kyllä ymmärrettävä "jännityksen aihe", etenkin siltä osin, että iOS:ia käyttäessä kannattaa olla tarkkana mitä Applen tuotteita ja palveluita ottaa käyttöön, koska myöhemmin saattaa olla hyvin hankala irrottautua Applen ekosysteemistä muihin markkinolta löytyviin tuotteisiin.
Huomasin kyllä keskustelun näytön naarmuuntumisesta, mutta en ole huomannut meidän testikappaleen näytössä tai takalasissa mitään jälkiä.
Kyllä tuota Toimituksen valintaa piti hetki pohtia (lähinnä tuon hinnan vuoksi) ja Sampsankin kanssa siitä vähän juteltiin, mutta lopulta totesin, että nämä 11 Pro mallit ovat tällä hetkellä ainoita tämän vuoden lippulaivamalleja joissa kaikki keskeisimmät ominaisuudet on toteutettu hyvin (kuten artikkelissakin mainitsen). Kaikki noista ominaisuuksista ei ehkä ole yksioikoisesti markkinoiden parhaita, mutta kärkijoukossa joka tapauksessa. Eli jos haluaa parhaan mahdollisen tasapainoisen high-end-puhelinkokemuksen, se on tällä hetkellä melkolailla tässä.
Kiitos kattavasta artikkelista ja puhelin olisi kyllä itselle hyvä vaihtoehto.
Aino todella suuri kynnys ostaa on tuo hinta mitä ei voi kyllä perustella vaikka kuinka paljon omenasilmien läpi katsoisi se on vain ylihinnoiteltu reilusti.
Koko on loistava mikä on harvinaista vuonna 2019 sekä rautatasolla suorituskyky ja laatu on hyvä.
Tietysti voi ihmetellä miksei lightning adapteria kuulu mukaan ja vielä lisäksi tuo epästandardi liitin lisäsi kustannuksia aika roimasti ellei ennestään omista iphone varusteita.
Kysyisin miten tuo akunkesto testattiin oliko dark mode päällä vai oliko normi tilassa kun ainakin se näyttäisi parantavan akunkestoa aika paljon?
Meidän perheessä kaikki i-laitteet ovat olleet pienimmällä muistilla sen jälkeen kun 32GB:stä tuli peruskoko.
Sen lisäksi käytössä on 200GB iCloud perhetilaus, joka on käytännössä melko läpinäkyvästi modernien 4G verkkojen aikaan laajennustilaa kaikille perheen i-laitteille. Ja kuvakirjaston jakautuminen tabletin ja puhelimen kanssa syö vain kerran ne kuvien tilat.
Sen lisäksi olen nyt puolisen vuotta testaillut ”Offload unused apps” asetusta, vaikka tilan puolesta ei tarvitsisikaan. Eipä siitä suurta haittaa ole ollut.
Itse pidän 200GB 36e/v iCloud tilausta parempana vaihtoehtona kuin 170e maksamista 190GB paikallisesta tallennustilasta. Varsinkin kun yksi tilaus kattaa kaikki laitteet.
Olen kyllä aktiivinen deletoimaan kuvia, käyn vähän väliä vanhoja kuvia läpi ja poistan turhia. Se on mielestäni pakollista, koska muuten kuvakirjasto muuttuu ajan kanssa käyttökelvottomaksi, kun sinne kertyy liikaa merkityksetöntä tauhkaa.
Akunkestoa seurattiin samalla tavalla kuin muissakin puhelinartikkeleissa, eli ladattiin akku yön aikana täyteen ja merkattiin päivän päätteeksi akun varaustaso ja screen on time ylös. Dark mode oli päällä, kuten tekstissä mainitaan.
Ok kiitos en näköjään lukenut tarpeeksi hyvin artikkelia ja miettisin juuri tuota kun ulkomaisten sivuilla on parannusta saatu akunkestoon parhaimmillaan 30% dark mode päällä.
Tumman teeman hyödyt Amoled-näytöllä riippuvat hyvin pitkälti käyttötilanteista. Tähän vaikuttaa mm. käytettävien sovellusten tumman teeman toteutus ja näytön kirkkausasetukset. Google esimerkiksi totesi aiemmin tumman teeman vähentävän virrankulutusta 21-60% täydellä kirkkaudella ja 4-14% puolella kirkkaustasolla verrattuna vaaleaan teemaan Google Pixel puhelimella riippuen käyttötilanteesta.
Kuulostaa hurjalta tuo 30 %, mutta en mene toki kieltämään koska en ole asiaa vertaillut. Väittäisin, että tuo ero voi tulla maksimissaan silloin, jos puhelinta käytetään lähes kokoajan ja sisältö on sellaista, että ilman tummaa teemaa näyttö on todella vaalea.
Tuossa on iphone XS Max ero mutta se ei vastaa ihan normi käyttöä.
Olipas hyvä artikkeli! En olisi kyllä uskonut tämän saavan toimituksen valintaa. Toisaalta, tuossahan se on hyvin perusteltuna ja perusteltua. Hienoa, että Apple on onnistunut tuotteessaan. Tämä päivittyy varmaan ensi vuonna itselleni, kunhan julkaistaan uudet. (ellei niissä uusissa ole jotain killer-ominaisuutta) Siihen asti saa nykyinen ip8 riittää.
Kiitos taas kerran mainiosta artikkelista.
Yksi huomio nousi artikkelista esiin.
"Applen A13-piiri on tänäkin vuonna ylivoimaisesti markkinoiden suorituskykyisin älypuhelinjärjestelmäpiiri. Sen suorituskyky on karkeasti ottaen vuoden verran edellä Android-puolen parhaimmistoa ja lisäksi Applella on etuna oman piirin helpompi optimoitavuus omalle käyttöjärjestelmälle."
Onko tuo aika varovaisesti sanottu, että karkeasti vuoden? Totuus on varmaan 2-3 vuoden välillä. Ei kai mikään ole vielä lähellekään A12 suorituskykyä, joka on sen reilun vuoden vanha.
Tässä vielä nopea pikselitason vertailu päivänvalossa otetuista kuvista. Rajaukset skaalattu samaan kokoon suurimman P30 Pron 40 megapikselin kuvan mukaan (P30 Pro 40 MP kuva siis natiivitarkkuudella, muista sama alue skaalattu ylöspäin).
iPhonen yksityiskohtien taltiointi on 12 megapikselin koossa erinomaista tasoa, toki myös yliterävöinti näkyy jonkin verran tietyissä kohdin. Note10+:n ja P30 Pron kuvat huomattavasti pehmeämpiä samassa rasoluutioluokassa. P30 Pron 40 megapikselin kuvassa on toki vielä hieman enemmän yksityiskohtia huomattavasti suuremman resoluution myötä, mutta siinä on sitten muut ongelmansa mm. dynamiikan ja kromaattisen aberraation osalta.
katso liitettä 295267
Saattaa olla vähän varovainen ja siksi onkin kirjoitettu "karkeasti". 2-3 vuotta on kuitenkin jo liikaa. Riippuu tosiaan mitä suorituskykyä vertaillaan, mutta esimerkiksi Geekbench-prosessoritestissä yhden ytimen osalta Exynos 9825 on suunnilleen samalla tasolla viimevuotisen A12:n kanssa ja moniydintestissä Snapdragon 855 asemoituu suunnilleen A11:n ja A12:n väliin. Grafiikkatesteissä uusin Snapdragon ja Exynos häviävät enemmän tai vähemmän A12:lle, mutta voittavat A11:n pääosin selvällä marginaalilla.
Toisaalta tarkemmalla tasolla hieman epärelevanttia vertailla, kun käyttöjärjestelmä ja lähtökohdat ovat niin erit. Joka tapauksessa A13 on selvästi markkinoiden suorituskykyisin älypuhelinpiiri tällä hetkellä.
Näyttää kyllä häviävän vielä kaikessa galaxy s10:lle
Olisi mukava kuulla parempia perusteluita tälle statementille, ettei mene viestisi ihan onelinerin puolelle :geek:
Samsungin Exynos piirien suorituskyky on hyvää vain GeekBench 4 -testissä. GeekBench 5 -testissä se onkin jo samalla tasolla Snapdragon 855:n kanssa. Anandtechin kattavissa SPEC2006 testeissä Samsungin Exynos piiri on samalla tasolla ja peräti huonomalla kuin Snapdragon tai Hauwein Kirin.
-Näytön sanoisin itsekin, ilman lovea aina parempi.
-960fps slow motion
-tuplasti RAM (ei ihan uppoa selitys iOS:n muistinhallinnasta)
-Vakiona enemmän tilaa
-Halvempi
Testi on minunkin mielestäni erinomainen.
Pienenä parantamisen varana testitulosten arvottamisen suhteen, muistikorttipaikan puuttuminen puhelimesta on monelle sen verran merkittävä puute, että se kuuluisi mielestäni miinusluetteloon. Pidän muistikorttipaikkaa (matkapuhelimien käyttäjäkuntaa keskimäärin ajatellen) vähintäänkin yhtä tärkeänä ominaisuutena kuin esimerkiksi raw-kuvausta ja ilmoitusvaloa, jotka ovat päätyneet miinusluetteloon.
Tieto puutteesta sopisi mielestäni luontevasti myös juttutekstiin, muiden muistiasioiden yhteyteen. Nyt asia mainitaan ainoastaan jutun lopussa olevassa Huomionarvoista-listassa. Veikkaan että moni Android-puhelinta käyttävä ei edes tiedä, tai puhelimen vaihtoa suunnitellessaan tule ajatelleeksi, että kaikissa matkapuhelimessa ei ole muistikorttipaikkaa, joten asian näkyvällä esiintuomisella on merkitystä.
Kiitoksia palautteesta ja olen kyllä hyvin pitkälti samaa mieltä kanssasi:tup:
Muistikorttipaikka tuntuu olevan yksi niistä ominaisuuksista, joka herättää aika paljon tunteita. Olen samaa mieltä, että se voisi kyllä aivan hyvin olla miinuksissakin, mutta päädyin laittamaan sen tuohon uuteen huomionarvoista-kohtaan, jota olen nyt kokeillut parissa artikkelissa. Tämä pääosin siksi, että Applella ei ole tuota muistikorttipaikkaa koskaan ollut ja tuntuu etteivät useimmat Apple-käyttäjät sitä myöskään kaipaa. Toisaalta Androidista siirtyvälle tuo saattaa jossain tapauksissa olla suurikin puute, vaikka myös Android-lippulaivoista korttipaikka on ollut vähän vähenemään päin.
Joka tapauksessa mielestäni on nyt ainakin tärkeää, että korttipaikan puute on mainittuna laitteen yhteenvedon pääpointeissa.
Artikkelin sisältö taitaa olla varsin haastava aihe valikoida kaikkineen, puhumattakaan plussista ja miinuksista, joita nostaa esille.
Esimerkiksi allekirjoittanut pitäisi 3.5mm liitintä ja käyttäjän vaihdettavaa akkua +- -listalla vaikka maailman tappiin, mutta muu kansa ei liene samaa mieltä.
Hieman totisempana ehdotuksena olisiko mahdollista saada artikkeleihin kuvia puhelimesta, tai eritoten sen takakannesta, ihan normaalin päivittäisen ( standardoidun? ) käytön jälkeen, vaikka aihe lieneekin vaikea kuvattava? Aika usein nykypuhelimissa takaosan design on illoistava puhtaana, mutta erittäin ruma hetkenkin käytön jälkeen. Noita kiillotettuja markkinointikuvia tasaväristä taustaa vasten tulee nähtyä n+1 kertaa joka tapauksessa, jonka vuoksi ne eivät tuo vastaavaa lisäarvoa. Puolestani kiillotetusta puhelimesta vaikka kaikki kuvat voisi jättää pois, ja tilalle kaikki kuvat standardoidun käyttötilanteen jälkeen. Artikkelin ilmeen ylläpidon vuoksi varmaan myös ne puhtautta kiiltävä kuvat on pakko jättää, vaikka ovatkin huomattavan turhia.
Joo ja en tiedä olenko ainoa mielipiteeni kanssa mutta aina kun ton Iphonen nään missä on noita kameralinssejä 3kpl niin tulee aina parranajokone mieleen :rofl:
Ehkä se sitten lopulta on kuitenkin tärkeintä, että ne keskeisimmät ominaisuudet ovat lopussa yleisesti listattuna. Jokainen voi sitten henkilökohtaisten tarpeidensa valossa päätellä onko kullakin plussalla ja miinuksella merkitystä vai ei :think:
Tuosta kuvasta käytön jälkeen – yleensä loppusanojen yhteydessä olen laittanut kuvan käytön jälkeen, etenkin jotta takakuoren likaisuus tulisi esiin. Tässä puhelimessa ei mattapinnassa sormenjäljet juuri näy.
Kiitos hyvästä artikkelista! Artikkelia oli todella ilo lukea ja osaat kyllä Juha tämän homman viimeisen päälle! :tup:
Näistä iPhoneista artikkelin tekeminen on varmaan aika samanlaista vuodesta toiseen, mihin tietysti vaikuttaa se, että muutoksia puhelimiin tulee yllättävän vähän vuosittain. On jo alan ”standardi”, että kamerat paranee, suorituskyky paranee. Muistikorttipaikka ja 3.5mm reikä menee itselläni ihan sama listaan joten mielestäni huomionarvoista lista toimii näiden osalta kyllä todella hyvin!
Itselläni on kolme vuotta vanha iPhone 7 Plus käytössä ja tässä koko ajan pähkäilen, että jokos vaihdettais uuteen 11 prohon…:bored:
Onko tämä liki 4 kertaa parempi kuin tuo myös Toimituksen valinnan napannut xiami mi 9t? ainakin omaan makuun miinus lista on melko pitkä. Tosin yllätyin molempien palkinnosta ja palkinnon arvo selkeäti tippunut.
Kyllä se mielestäni artikkelissa on hyvin perusteltu, minkä takia tuo toimituksen valinta on tälle puhelimelle annettu. Paras lippulaivapuhelin (tasapainoisin) tälle vuodelle. Jos haluat lähestulkoon parhaan jokaisella osa-alueella, se tarkoittaa, että merkistä riippumatta joudut niistä maksamaan. Nimikin jo viittaa toimituksen valintaan, ei sinun valintaan. Kaikki voi tehdä tästä omat johtopäätöksensä ja niihin peilata omia mieltymyksiään. Toimituksen mielestä tämä on lippulaiva-hintaluokassa paras puhelin. Lähinnä sen takia, koska se on tärkeimmillä osa-alueilla paras/yksi parhaista.
Viittaat tuolla 4 kertaa parempi-kommentilla varmaan hintaeroon? Onko xiaomissa markkinoiden paras videokuvaus, yksi parhaista kameroista, kiistatta tehokkain suoritin ja paras päivitystuki? Eipä ole. Kaiken saman sillä voi toki tehdä kuin tällä iPhonella, mutta iPhonella asiat tehdään paremmin ja nopeammin. Se on jokaisen itse arvioitava, onko tuo peruste 4x hinnalle.
Ponsu tuossa yllä jo ehtikin aika hyvin asian tiivistää. Jokaista tuotetta arvioidaan omassa hintaluokassaan ja kokonaisuuden näkökannalta. Toimituksen valintaa ei voi saada pelkästään edullinen tai kallis tuote.
Perustelut tämän tuotteen toimituksen valinnalle ovat kirjoitettu varsin selvästi artikkeliin – markkinoilta ei löydy tällä hetkellä millään rahalla ominaisuuksiltaan yhtä tasapainoisen hyvää puhelinta. Toki painotuksista voi jokainen olla henkilökohtaisella tasolla eri mieltä, mutta tuotteita ei arvostellakaan henkilökohtaisesta näkökulmasta.
On kyllä huikea puhelin tämä 11 pro.
X:stä vaihtaessa erot suorituskyvyssä kamerassa ja näytössä tuntuvat todella massiivisilta ja nämä pitävät arvonsa niin hyvin, ettei tuo hintakaan ole hidasta. Vanha virheettömässä kunnossa ollut x meni, kun kuumille kiville torissa. Eiköhän tästäkin sen 50% hankintahinnasta saa 2v päästä. Kuoret päällä ja näytössä suojalasi, niin pitää arvonsa hyvin ja helppo myydä.
Kyllähän tähän olisi voitu se Promotion näyttö lyödä, mutta Applen strategiahan tuo on, että säästellään vähän ensi vuoteen.
Uusi iPhone tekisi mieli ostaa, mutta jos S10:ä saa alle 600€, on vähän vaikea perustella kuitenkaan sitä lähes 1200€ 64GB mallista. No toki tälläkään kiire ole, kun ominaisuudet ja rauta niin kovaa. Varmasti jossain kohtaa hinta tippuu alle 1000€.
Minusta arvostelijan kannattaa arvioida tuotteita absoluuttisilla mittareilla ilman hintalappua ja jättää sen jälkeen lukijan vastuulle arvioida, että onko hinta hänelle sopiva. Siihen on ulkopuolisen tosi vaikea ottaa kantaa, kun niitä henkilökohtaisia preferenssejä ja rahallisia rajoituksia eivät muut voi tietää.
Apple on kyllä usein tiputtanut vaan vanhat mallit pois myynnistä hintojen laskun sijaan. Nytkin iPhone Xs / Max vaan katosivat kokonaan kun 11-mallisto tuli tarjolle.
Hinnan laskuja ei todennäköisesti ole luvassa ennen 12-malliston julkaisua, ellei sitten joku operaattori tarjoa kytkydiilejä tjsp.
XS oli käytännössä koko kevään 999€ ja kesällä ainakin Verkkokauppa tarjosi XS:ää 799€.
Puhumattakaan XR mallista eli jos iPhone 11 saisi vaikka sen alle 650€ sitäkin voisi jo harkita.
Odottelen myös, koska iPhone SE2 kiinnostelee ja olen tyytyväinen nykyiseen iPhone 7:aan johon vaihdatin akun vuosi sitten 29€ Applen kampanjassa. Parempi kamera ja akku houkuttelee.
Hauskaa, että tätä puhelinta pidetään pienenä vrt. muihin lippulaiva malleihin. Itse tykkäisin vielä pienemmästä puhelimesta.
Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että pienempiä lippulaivapuhelimia ei ole tänä vuonna julkaistu Galaxy S10e mallia lukuunottamatta Suomen markkinoille. Minäkin kaipaisin pienempiä puhelimia markkinoille.
Ei pelkästään pienempiä vaan myös ohuempia. Mihin sekin kehitys kääntyi? Tuo 6-7mm oli näpsäkkä, näistäkin otettu 3D touch pois, mutta paksuus vain lisääntynyt :confused:
Paksuushan on vain positiivista, mahtuu isompi akku ja on mukavampi kädessäkin.
Mutta jos verrataan S10+ (tai S10) on molemmat ohuempia 7.8mm ja S10+ on 4100mAh akku, joten ei tuo voi pitää paikkaansa. Laiskaa suunnittelua Applelta? Makuasioita, mutta kyllä tuo iPhone 11 tuntuu paksulta, häiritsee jo urheillessa.
Voihan tuo olla Applen strategia, jotta saadaan kelloja myydyksi.
Paksuudella on vaikutusta siihen, kuinka iso akku luurin sisälle voidaan laittaa. Toki se on kuitenkin valmistajasta kiinni, kuinka hyvin se tila käytetään. S10+ mallia pitäisi verrata iPhone 11 Pro Max malliin jossa on 3969 mAh akku. Alla kuva Asuksen prototyypeistä, kun pohtivat sopivaa kokoa ROG Phone II:lle.
Ottaahan tuo asiallisia yökuvia, mutta hinta huomioiden ei mitenkään erikoisia.