AMD:n uudet 3D-välimuistilla varustetut 12- ja 16-ytimiset Ryzen 9 -prosessorit saapuvat myyntiin huomenna tiistaina 28. helmikuuta klo 16. Saimme AMD:lta testiin suorituskykyisimmän eli 809 euron hintaisen 16-ytimisen Ryzen 9 7950X3D -lippulaivamallin ja myyntiin saapuu myös 689 euron hintainen 12-ytiminen Ryzen 9 7900X3D. Edullisempi 8-ytiminen Ryzen 7 7800X3D saapuu myyntiin reilun kuukauden kuluttua 6. huhtikuuta, mutta siitä ei testikappaleita vielä ole saatavilla eikä myöskään virallisia testituloksia pysty ajamaan.
Tutustumme artikkelissa prosessorin ominaisuuksiin sekä ajamme kattavat prosessori- ja pelitestit. Mukana on myös tehonkulutus- ja melumittaukset sekä Curve Optimizer -alivoltitustestit.
Lue artikkeli: Testissä AMD Ryzen 9 7950X3D
Kiitos vihjeestä. Pitää tuohon joku kerta tutustua.
Laskiko AMD taas myyntiarvion pieleen?
Vai kysyntä todella kova.
Luulis että paras tapa saada toi prossu, olis pälyily sinne amd:n omaan kauppaan.
Tämä sama tapahtuu jokaisen halutun julkaisun kansa, että saatavuus tasaantuu vasta 1-2kk päästä julkaisusta. Alempien hintakategorioiden tuotteiden kanssa vähän nopeammin. "Huonosti myyneiden" RX 7900 -korttien kanssa kävi sama, RTX 4080 eka high end kortti varmaan vuosikymmeneen jonka julkaisuerää ei myyty loppuun julkaisupäivänä
Veikkaan, että 5. päivä saa artikkelit julkaista. Mielestäni Sampsa vihjasi että arvostelu tulee tuolloin.
Kysymys. Kun XBox Game Bar sovellus tunnistaa ajettavan ohjelman peliksi, joka hyötyy siitä CCX prosessorikennosta, jossa on V-Cacheä, niin ohjelmallisesti laitetaan tämän toinen prosessorikennosto parkkiin. Miten toimii käytännön tilanne kun pelaaja haluaa ajaa samanaikaisesti myös striimaukseen hyödyllisiä ohjelmia kuten esim. OBS:ää, Twitchiä (chatti-ikkuna) ja Discordia (puhe kavereiden kanssa) plus mahdollisesti kamerasovellusta ja RGB-ohjaussovellusta? Ajetaanko näitä pelkästään V-Cache-prosessorikennolla? Vai otetaanko parkissa oleva prosessorikenno käyttöön näille sovelluksille? Jos otetaan käyttöön, niin aiheuttaako liikennöinti I/O-kennon läpi kuinka ison suorituskykypudotuksen.
Toivottavasti kysymyksestäni sai tolkun vaikka käytin itsekeksimiäni suomenkielisiä termejä CCX ja I/O moduleista. Kysymys on kuitenkin tärkeä pähkinä sille, että olisiko AMD:n Ryzen 7 7800X 3D kuitenkin vastaava kuin AMD:n Ryzen 9 7900X 3D ja Ryzen 9 7950X 3D moniajossa (pelaaminen + striimaaninen) (koska pelaamisen aikana käytetään CPU:n toista potentiaalista puolikasta, CCX moduulia). CPU-testeissä kun ajetaan vain sitä yhtä benchmarkattavaa ohjelmaa: esim. Cyberpunk 2077:aa tai Cinebench 23:sta, joista moniajosuorituskyky ei käy ilmi; käytännön tilanne esim. striimatessa.
Parkissa oleva CCX otetaan käyttöön jos sille on käyttöä. Esimerkiksi V-cache CCX ajaa peliä ja jos tarpeeksi kuormaa niin toinen CCX ajaa kaikkea muuta.