io-techin testissä Asuksen 144 hertsin 4K UHD -pelinäyttö.

Asus ROG Swift PG27UQ on varustettu AU Optronicsin 27-tuumaisella IPS-paneelilla, 384 alueeseen jaetulla LED-taustavalaistuksella ja QDEF-kalvolla. Tuettujen ominaisuuksien listalta löytyy muun muassa 144 hertsin virkistustaajuus ylikellotettuna, HDR- ja G-Sync-tuki sekä RGB-valaistus.

Nykyinen DisplayPort 1.4 -standardi aiheuttaa valitettavasti pullonkaulan PG27UQ:n maksimipotentiaalille sillä yli 100 hertsin virkistystaajuuksilla väriavaruus täytyy laskea 8-bittiseksi ja 144 hertsin virkistystaajuudella väri-informaatio täytyy pudottaa 4:2:2-alinäytteistykselle.

Otamme tässä artikkelissa selvää, mistä tässä 2600 euron hintalapulla varustetussa näytössä on oikein kyse ja mittaamme näytön ominaisuudet Spyder 5 Elite- ja Xrite i1 Display pro -näytönkalibrointilaitteilla. Mukana testeissä vertailukohtana on hintahaarukan toista ääripäätä edustava 4K UHD -näyttö eli Asuksen noin 500 euron hintainen, kolme tuumaa pienempi ja ominaisuuksiltaan huomattavasti köyhempi MG24U.

Koska kyseessä on io-techin ensimmäinen näyttötesti, toivoisimme kommentteihin palautetta itse artikkelista ja mittauksista sekä muut risut ja ruusut, jotta voimme kehittää näyttötestien rutiinia. Kiitos.

Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Swift PG27UQ -näyttö (4K UHD & 144 Hz)

This site uses XenWord.
;