io-tech testasi Nothingin uuden aiempia edullisemman Phone (2a) -älypuhelimen.
io-techin maaliskuun todennäköisesti viimeisessä puhelinartikkelissa tutustutaan Nothingin tuoren Phone (2a) -mallin testikokemuksiin. 359 euron lähtöhintainen Phone (2a) on Nothingin kolmas ja samalla myös tähän mennessä edullisin älypuhelinmalli. Laitteen design on jälleen massasta erottuvaa, mutta kykeneekö laite älypuhelimena nousemaan esiin kovasti kilpaillussa markkinassa?
Lue artikkeli: Testissä Nothing Phone (2a)
Kuten artikkelissakin kävi ilmi, niin mitään kilpailijoita dominoivaa ominaisuutta 2a:sta ei oikeastaan löydy mutta tasainen suorittaminen tekee puhelimesta hyvän vaihtoehdon. Ja Glyph valot tarjoavat pienen lisämausteen eikä muovinen rakenne välttämättä niin huono juttu ole pudotuskestävyyttä ajatellen. Itse arvostan melko puhdasta Androidia ja etenkin sitä, ettei taustaohjelmien toimintaan ole liikaa kajottu (vaikka sitten pienellä akun keston kustannuksella). Jossain tilanteissa voi olla aika raivostuttavaa, jos luuri ei toimi "oikein". Samsungilla on välillä ollut vähän tätä ongelmaa.
Jos Samsungin näkemys Androidista ei nappaa, niin Nothing ihan hyvä vaihtoehto. Toki huhuttu Pixel 8a:n rantautuminen Suomeen saattaa hieman sekoittaa pakkaa, vaikka tuleekin kallimpaan hintaluokkaan. Puhtaalla Androidilla varustettuja vaihtoehtoja ei vain ole älyttömästi.
Erittäin hyvä pointti. Tuoreena Nothing (1)-käyttäjänä käyttöliittymä tuntuu ihanan tuoreelta, vaikka on ihan samaa perustaa kuin edellisessä Asuksessani, jossa oli myös aika lailla puhdas Android. Samsungin toteutus tuntui jopa vähän teennäisen kirkkaalta ja värikkäältä omaan makuuni, kun sitä kokeilin. Toki se on kyllä hyvin muokattavissa mm. Good Lockilla, mutta mieleen tulee vääjäämättä eltaantuneen TouchWizin loppuajat.
Nothing tuntuu Samsungiin verrattuna erittäin huolitellulta ja ykkösen rauta todella premium-tasoiselta.
data-unfurl="true" data-result-id="384414" data-url="https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.andr7e.deviceinfohw&hl=fi" data-host="play.google.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Device Info HW – Google Play ‑sovellukset
data-onerror="hide-parent"/>
play.google.com
Ok, saisiko vielä kuvan muodossa että näkisi myös niitä muita tietoja pääkameralta.
katso liitettä 1287737
Nonni. Kiitos kiitos
Ristiriidassahan nuo tiedot on ISOCELL wikiin laitettujen tiedojen kanssa, mutta ehkä näihin tietoihin on nyt enemmän uskominen kuin wikiin. Tämä GN9 on sen verran uusi sensori ettei edes valmistajan sivuilta löydy tuosta tietoja. Tämän Nothing Phone 2a lisäksi tämä on käytössä Moto G84 mallissa.
ISOCELL wikissä siis on laitettu sensorin kooksi 1/1.50" (10.66mm) ja kuvassa tiedot 10,21mm eli 1/1.56" kokoinen.
Kyllä se on ollut hyvin tiedossa mikä sensori siinä on ja kerrottu arvosteluissakin.
Kyllä tuo sovellus on meillä ihan vakiokäytössä ja sensorien nimet kerrotaan artikkeleissa aina kun ne on tiedossa. Kaikissa puhelimissa ei noita sensoritietoja saa ohjelmallisesti Device Info HW:lla tai muullakaan vastaavalla sovelluksella vaan selville.
GSMArena testaa pelkästään synteettisiä rasitustestejä tietyissä käyttöskenaarioissa (nettiselaus, videotoisto, puhelut), heidän testeissään ei ole mukana valmiustilan virrankulutusta, joka juuri oli meidän testikokemusten perusteella tämän puhelimen ongelma.
Mikä siinä valmiustilan virrankulutuksessa oli ongelma? Paljonko se sitten vei virtaa taustalla? Artikkelissa on vain sanottu että on "keskimääräistä suurempaa"
Toistakymmentä prosenttia hävisi varausta tyypillisesti yön aikana (jos puhelin ei latauksessa) ja omat kirjaukset screen-on-timen ja akun varauksen suhteen indikoivat selvästi, että virtaa kului tavallista enemmän silloin kun puhelinta ei käytetty.
Okei, tuo on aika paljon kyllä. Yön aikana ei pitäisi lähteä kuin prosentti tai pari noin 7h aikana.
Tietysti voi myös johtua erilaisista asetuksista mitä on päällä. Esim. Wifi ja bluetooth haku kun on päällä niin virrankulutus taustalla on tavallista suurempaa.
Jep, ei pitäisi ei. Ja tietysti itsellä on aina samat asetukset päällä ja sovellukset käytössä kaikkien testipuhelimien kanssa, joten senkin puolesta on ihan hyvä perustason perstuntuma mikä on hyvä ja mikä ei. Luonnollisesti myös boottasin puhelimen useampaan otteeseen testijaksolla ja varmistin, ettei mikään tietty sovellus vie epänormaalisti virtaa.
Kakka puhelin
p.s. Onko mitään toivoa että Pixel 8 sarjalaisia tulee testiin missään vaiheessa? Tai ehkä jopa Pixel 9 sarjaa sitten joskus tulevaisuudessa? Sori offtopic.
Btw, minulla fairphone 5:sen valmiustilakulutus tuntui kasvavan reippaasti edellisen päivityksen jälkeen jonka asensin mennäviikolla. Voisiko olla, että uusimmass androidissa / security pätseissä olisi jotain mikä vaikuttaa?
Oma luurini käytännössä idlaa pöydällä käyttämättömänä ja latailen sitä aina välillä ja päivityksen jälkeen tuntuu, että akku kuluu tuplavauhtia tjsp.
En usko että siitä on kiinni, koska en ole ainakaan havainnut vastaavaa muilla puhelimilla uusimmalla softalla. Ennemminkin saattaa isomman päivityksen jälkeen mennä joku bitti poikittain ja vaatia jonkun sovelluksen uudelleenasennuksen tai vaihtoehtoisesti puhelimen tehdasresetoinnin.
Eiköhän tässä ole jotain Pixel-aiheista luvassa…
Taitaa olla Fairphonen omia ongelmia. FP foorumilla oli ainakin ollut akku ongelmia jonkun päivityksen jälkeen alku vuonna.
Tuo wifi ja bluetooth haku kannattaa myös tarkistaa.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä