Sertifikaatit saadakseen näytön on läpäistävä tehdasasetuksillaan VESA Adaptive-Sync Display Compliance Test, joka arvioi näyttöä yli 50 eri kriteerin perusteella.

Useita näyttöstandardeja hallinnoiva Video Electronics Standards Association eli VESA on saanut viime aikoina kritiikkiä osakseen muun muassa DisplayHDR-sertifioinnin ammottavista porsaanrei’istä. Tämä ei ole hidastanut järjestöä pykäämästä julki uusia sertifikaatteja, tällä kertaa vaihtelevan virkistystaajuuden tiimoilta.

VESAn kaksi uutta sertifiointistandardia ovat AdaptiveSync ja MediaSync. Molemmista saa sertifikaattilogot näytön kylkeen läpäisemällä yhteensä 50 eri kriteerin mukaan tukea arvioivan automatisoidun VESA Adaptive-Sync Display Compliance Test -testipaketin. Paketissa testataan muun muassa näytön virkistystaajuuden rajat, vilkuntaa ja G2G-vasteaikoja. MediaSync-sertifikaatin kannalta oleellista on taas tuki kaikille kansainvälisille videoformaateille nykimättömällä ja vilkkumattomalla kuvalla. Näytön on läpäistävä testit tehdasasetuksillaan.

Sertifikaatin napanneen näytön kyljestä, paketista ja markkinointimateriaalista tulee löytymään Jatkossa ”VESA Certified AdaptiveSync” ja ”VESA Certified MediaSync” logot. Itse logon vierestä löytyy molempien kohdalla merkintä ”Display” sekä AdaptiveSyncin kohdalla näytön maksimi virkistystaajuus, kuten 144 tai 240. ”Display”-merkintä viitannee sertifioinnin mahdollisesta laajentumisesta tulevaisuudessa esimerkiksi televisioihin.

AdptiveSync on VESAn standardi vaihtelevalle virkistystaajuudelle, joka synkronoidaan näytönohjaimen ruudunpäivitysnopeuteen. Se perustuu AMD:n vuonna 2014 tekemään standardin muutosehdotelmaan, joka hyödynsi DisplayPort-standardista jo löytyneitä ominaisuuksia uudella tavalla. AMD markkinoi omaa tukeaan standardille FreeSync- ja NVIDIA G-Sync Compatible -nimillä. Intel ei ole ainakaan toistaiseksi paljastanut omalle tuelleen Adaptive Synciä erikoisempaa brändiä.

Lähde: VESA

This site uses XenWord.
;