Otamme videolla ensituntumat NVIDIAn uudesta GeForce RTX 3080 -näytönohjaimesta.
io-techin testiin saapui NVIDIAn oma GeForce RTX 3080 Founders Edition -näytönohjain, jonka hinta on 739 euroa yhtiön omassa verkkokaupassa ja myynti alkaa 17. syyskuuta.
Tässä vaiheessa näytönohjainta saa vasta esitellä kuvissa ja videolla, mutta varsinaisia testituloksia pitää odottaa 14. syyskuuta klo 16 asti. Näytönohjainvalmistajien omiin suunnitelmiin perustuvien GeForce RTX 3080 -mallien testit saa julkaista vasta 17. syyskuuta klo 16 eli samalla kellonlyömällä, kun ne tulevat myyntiin.
Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!
oisko se tuo pystyssä oleva asettelu jolloin tulee murrettua kolvaukset kun vähän väärin painaa
On ihan viimosen päälle tyylikäs kortti tuo.
Hmm.. Tuo korkeus (”leveys”) on ilmeisesti 112mm? Menisi jopa omaan kotelooni. Nuo kolmansien osapuolien kortit on usein huomattavasti korkeampia, ja eivät kapeaan kotelooni istu. Edellistä korttia valitessa ei ollut järin vaihtoehtoja, Gigabyten G1 1070 mahtui nippa nappa.
Mielestäni jo se et jos virtalähteessä on jäykät kaapelit ja adapterin/johtojen kiinnityksen jälkeen rupee tekee kaapeleiden hallintaa niin tuo liitin vaikuttaa juuri siltä et sille tulee pakottava tarve muuttaa naapuriin…
Luultavasti juuri noin joutuu tekemään ainakin kaikki jotka testailevat kortteja. Eihän tuo 25 kertaa ongelma ole "perus" käyttäjälle joka kerran laittaa kiinni ja kerran irroittaa päivittäessä näyttiksen vuonna X, mutta esim. tiedän et on ihmisiä jotka kerran kuussa irroittaa näyttiksen puhdistusta varten (paineilma), niin silloin on kyl parempi irroittaa niistä 8-pin liittimistä, edelleen siinä vaan se ongelma et vähänkin jäykät kaapelit/liittimet niin sitä tulee hiukan rasitusta myös tuonne 12-pinniselle…
Tuossa harmaassa osassa näkyy muutama "irrotettava" luukku, ruuvit siellä alla?
Jes, ruuvit luukkujen alla
Täytyy jälleenmyynnissä muistaa mainita irrotuskerrat. Jos yks jäljellä, niin ei liene suurta hintaa ohjaimelle? 😀
Varmaan paras ratkaisu olisikin laittaa adapteri nipparilla runkoon kiinni vedonpoistoksi ettei liittimeen tule liikettä johtoja heiluttaessa.
Molexin micro-fitissä ne liitäntäkerrat on rajattu sen plugin osalta, ei näytönohjaimessa olevan liittimen mukaan. Eli uudet 25 kertaa saa sillä että vaihtaa vaan kaapelia.
Tuota rakennetta jonkin verran tutkailleena uskaltaisin väittää että ennemmin pettää näytönohjaimen virtaliitimen kiinnitys kuin tuo adapterin liitin.
25 kiinnityskertaa on tosiaan suositus, mutta eiköhän se enemmänkin kestä. Suurin ero on lähinnä noihin perinteisiin PCIe-liittimiin, joissa muistaakseni speksissä 300(?) kiinnityskertaa.
Tuo luku juontaa juurensa siihen että miten ne metallikontaktit ottaa kiinni toisiinsa. Siinä ne johdon puolen kontaktit jousimaisesti puristavat niitä kortin puolen metallitappeja. Tuo levyjousirakenne väsyy kun niitä tarpeaksi räplää kiinni ja irti. Jokainen kiinnitys/irroitussykli keskimäärin nostaa liittimen yli tapahtuvaa jännitehäviötä, kunnes liitin lämpenee jossain testeissä vähän liikaa tuon n. 25 syklin jälkeen.
Voi toki olla että siinä miten kyseinen liitin on kiinni kortissa on jotain heikkouksia (tästä tiedät varmasti enemmän kuin minä, kun sulla on se kortti kourissas jo), mutta sen kohdalla kyse lienee enemmän liittimeen kohdistetuista voimista kuin kiinnitys/irroitussykleistä.
30 sykliä Mini-Fit jr.:llä eli "vanhalla"
"4.5 DURABILITY
Tin plated: 30 mating cycles
Gold plated: 30 mating cycles"
Jees, lainasin vain tota sampsan lukua sitä sen kummemmin tarkistamatta. Kuulostaa tosiaan järkevämmän magnitudin erolta kuin tuo 25->300.
Hölmö kysymys ehkä mutta miksi näytönohjain tarvitsisi erikseen irroittaa puhdistusta varten?
Kyllä,ensimmäistä kertaa aiheutta omistamisen halua
Onko tuo nVidian ilmoittama maksimi tuolle liittimen liitäntäkerralle?
Nvidia ei sitä löystyvää osaa liittimestä valmista.
Tätä juurikin meinasinkin, nVidia ei tietääkseni (toivottavasti) valmista mitään liittimiä
Se näytönohjaimenpuoleinen osa ei ole Molexin vakiotuotantoa. Kukaan ei taida vielä tietää että kuka sen on nvidialle suunnitellut ja teettänyt.
Jotenkin veikkaan että ei kyllä ole mikään uusi, tutun näköinen on
Ei sitä kyllä mistään molexin katalogista löydy. Toihan on muutenkin vähän hassu, kun siinä noi kummankin puolen kuusi pinniä kiinni toisissaan ihan mekaanisestikkin. Eli vaikka toi on ikään kuin 12 pinninen liitin, niin ton läpi saa vain yhden jänniteparin. Mikään normaali asiakas ei moista tarvitsisi.
Ilmeisesti, sillä TomsHardware viittaa kyseiseen speksiin RTX 3080 unboxaus artikkelissa.
Tuo on tosiaan hyödyllistä tietoa FE:n ostoa suunnitteleville. Tietää kytkeä liittimen vaikka ennen PCIe slottiin asentamista.
data-unfurl="true" data-result-id="46115" data-url="https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3080-heatsink-leaked" data-host="videocardz.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
NVIDIA GeForce RTX 3080 heatsink leaked – VideoCardz.com
data-onerror="hide-parent"/>
videocardz.com
Adapterin kaapelitkin sen verran tuhdin oloiset, että varmasti helposti kohdistaa kortin liittimeen vääntöä.
On tuo Molexin Micro-Fit + ainakin lähellä samaa kokoa, (12,5A rating) ja 3.00mm pitchillä https://www.molex.com/molex/products/part-detail/crimp_housings/2064611200
Vaikuttaa tuo kontaktipinnana pinnoitus tuohon kytkentämäärään:
"DURABILITY
Plating Type Number of Cycles
Tin Plated 25
Gold Plated 200"
Juu juu, mutta se emolevyllä törröttävä torni ei ole molexin osa.
Oma veikkaus on kyllä että Molexin liitin, asiakasversio. Onhan PCIe (Mini-Fit JR) liitintäkin "molempikätisenä" vaikka luettelot ei tunne kuin oikeakätisen tai pystymallin PCB:n puolelle. Esimerkiksi nVidian RTX2080 Ti:ssä on käytetty oikeakätistä (lukituksen vastakappale PCB:stä ylöspäin) kun taas moni muu valmistaja käyttää vasenkätistä missä lukituksen vastakappale alaspäin custom PCB korteissaan.
Eiköhän tuo liitin unohdu vähin äänin, suurin osa noista näytönohjaimista valmistetaan perinteisillä liittimillä.
eihän pci-e liittimellekään ole speksattu kuin 50 mating cycle enkä ole kenenkään kuullut ikinä saavan sellaista liitintä rikki pelkästään korttia irroittemalla.
Eli tää on susta fake news ja liitinvalmistajien salaliitto? Ihan vinkkinä, että liitinvalmistajat julkaisevat liittimiensä testitulokset ja sieltä voi käydä varmistamassa sen että mitä tapahtuu kun liitintä paritetaan riittävän monta kertaa. Mekaanisesti ne eivät vähemmän yllättäen mene rikki.
https://www.molex.com/pdm_docs/ps/PS-43045-001.pdf Kohta 4.6 näyttäisi olevan 30 paritussykliä.
Tämä muuten ihan totta, taitaa olla Astronin liitin
Kyseisen kuvan spekseissä näköjään mainitaan 25 paristussyklin kestävyys.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä