Black Shark 4 tulee saataville Snapdragon 870:n sisältävänä perusmallina ja tehokkaampana Snapdragon 888:n sisältävän Pro-mallina.

Xiaomi on tänään esitellyt Black Shark -pelibrändinsä uusimmat tulokkaat – Black Shark 4- ja Black Shark 4 Pro -pelipuhelimet. Viime vuoden Black Shark 3:n tavoin myös neljännen sukupolven malli tuodaan myyntiin sekä perus- että Pro-malleina, joiden erot ovat järjestelmäpiirissä ja muistivaihtoehdoissa.

Järjestelmäpiirin virkaa Black Shark 4:ssä hoitaa Qualcommin Snapdragon 870 ja Pro-mallissa valmistajan lippulaivamalli Snapdragon 888. Perusmallissa LPDDR5 RAM -muistia on mallin mukaan 6, 8 tai 12 gigatavua ja UFS 3.1 -tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Pro-mallissa vastaavat luvut ovat 8, 12 tai 16 gigatavua ja 256 tai 512 gigatavua. Käytännössä puhelimet siis edustavat monin osin markkinoiden tuoreinta rautaa. Laitteiden 4500 mAh:n akku on ladattavissa Xiaomin 120 watin pikalatauksella, joka valmistajan mukaan riittää lataamaan perusmallin tyhjästä täyteen 16:ssa ja Pro-mallin 15 minuutissa.

Näyttönä molemmat puhelimet käyttävät Samsungin 6,67-tuumaista AMOLED-paneelia 144 Hz:n virkistystaajuudella ja peräti 720 Hz:n kosketuksentunnistuksella, joka Xiaomin mukaan riittää saavuttamaan 8,3 ms:n kosketusviiveen. Nopean näytön lisäksi pelaajia ilostuttamaan uutuus sisältää jo edeltäjämallissa nähdyt mekaaniset olkapainikkeet, joskin BlackShark 4:n uutena ominaisuutena kyseiset painikkeet on varustettu pop-up-mekanismilla, jonka myötä ne on piilotettavissa kylkien tasalle. Myös stereokaiuttimet ovat periytyneet edeltäjämallista.

Kameroiden osalta tarjolla on kolmoiskameraratkaisu, joka muodostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 5 megapikselin makrokamerasta. Black Shark 4:lle on edeltäjämallin tavoin saatavilla myös pelaamiseen keskittyviä lisävarusteita kuten FunCooler 2 Pro -tuuletinlisäosa ja Black Shark 3.5 mm Earphones -kuulokkeet. Puhelinten sisällä pyörii Android, jonka tarkempaa malliversiota Xiaomi ei ole paljastanut, sekä MIUI 12.5:een pohjautuva JOYUI 12.5.

Uutuudet ovat tulossa ennakkomyyntiin Kiinassa 26. maaliskuuta, eikä laajemmasta saatavuudesta ole vielä tietoa. Aiemmat puhelimet ovat kuitenkin tulleet myyntiin myös globaaleille markkinoille valmistajan verkkokaupan kautta, joten laitteen voi odottaa tulevan myös länsimaihin. Black Shark 4:n hinnat alkavat 2499 yuanista eli noin 320 eurosta ja Pro-mallin puolestaan 3999 yuanista eli noin 515 eurosta.

Lähde: Sähköpostilehdistötiedote

This site uses XenWord.
;