Yhdysvalloissa tietokoneiden jäähdytysmarkkinoille on ilmaantunut uusi kilpailija – Iceberg Thermal. Valmistaja mainostaa taustalla olevan yli 15 vuoden kokemus alalta ja kuluttajille suunnattujen jäähdytyskomponenttien lisäksi yritys tarjoaa jäähdytysratkaisuja tilauksesta niin prototyyppien ja osien kuin myös täyden tuotantovalmistuksen muodossa.
Iceberk Thermalin valikoimissa on tarjolla kuusi prosessorijäähdytintä, kolme tuuletinmallia useassa eri koossa, kaksi erilaista lämpötahnaa ja lämpötyynyjä. Kaikkia valmistajan tuotteita yhdistää yhtenäinen värimaailma – niin tuulettimissa kuin myös prosessorijäähyissä käytetään vallitsevana värinä valmistajan logostakin löytyvää turkoosinsinistä.
Valmistajan tuulettimet ovat saatavilla silmään pistävän turkoosinsinisen lisäksi myös mustana ja harmaana. Valikoimaan kuuluu 80, 120 ja 140 mm:n koossa saatavilla olevat IceGALE nimeä kantava perusmalli nestelaakeroidulla (fluid dynamic bearing) moottorilla sekä IceGALE Xtra nimeä kantava pykälän kalliimpi malli kaksoiskuulalaakeroidulla moottorilla. Näiden lisäksi valmistajalta löytyy myös ARGB-valaistu kuulalaakeroitu IceGALE ARGB 120 ja 140 mm:n koossa.
Erityisesti prosessoricoolerit erottuvat varsin näyttävästi yleisestä massasta värien ja muotoiluratkaisujensa osalta. Kaikissa paitsi pienimmässä jäähdyttimessä käytössä on valmistajan ”Iceberg Shell” -kuori (T95-mallissa tuulettimen kehyksessä ”Iceberg Fan Cover”). Käytännössä kyseessä on turkoosinsininen kulmikkaasti muotoiltu kotelointi, joka peittää mallin mukaan tuulettimen kehyksiä tai jopa koko jäähdytinrivaston. Kuoren materiaalia ei ole tuotesivuilla mainittu, mutta todennäköisesti se on jonkinlaista muovia.
Prosessoricoolereista pienin on IceFLOE T65, joka on vain 38 mm korkea. T65:ssä on kuparipohja ja kolme 6 mm:n kuparista lämpöputkea. Jäähdyttimen turkoosinsininen 80 mm:n tuuletin on upotettu jäädyttimen keskelle ja jäähdyttimen laidat nousevat tuulettimen pinnan tasolle. Toiseksi pienin malli valmistajalta on IceFLOE T95, joka käyttää valmistajan Iceberg-kehikkoa 92 mm:n tuulettimensa reunojen peittona. T95 on korkeudeltaan 78,5 mm ja se valmistettu kokonaan alumiinista, eikä siinä ole erillisiä lämpöputkia.
Tornicoolereita valikoimaan kuuluu neljä mallia – IceSLEET X5, IceSLEET X6, IceSLEET X7 Dual ja IceSLEET X9 Dual TR. Kaksi ensiksi mainittua ovat rakenteeltaan yhden tornin ja kaksi viimeistä kahden tornin coolereita. Kaikkia tornimallisia jäähdyttimiä yhdistää koko rivaston peittävä Iceberg-kuori ja osoitettavat RGB-valaistukset tuulettimissa. X5 ja X6 sisältävät molemmat 120 mm:n tuulettimen ja niiden erottavana ominaisuutena toimii X6:sta löytyvä kuudes lämpöputki X5:n tyytyessä viiteen. X7 Dualin edessä on edullisemmista malleista tuttu 120 mm:n tuuletin, mutta jäähdytinrivastojen väliin on sijoitettu suurempikokoinen 140 mm:n tuuletin. Lisäksi tuplatornicoolereiden Iceberg-kehykseen on intogroitu RGB-valaistus coolerin päälle. Lämpöputkia X7:ssa on nimensä mukaisesti 7. X9 Dual TR on puolestaan AMD:n Threadripper-prosessoreille tarkoitettu jäähdytin ja sen myötä siinä on suurempi kuparipohja kuin muissa malleissa, eikä se tue muiden alustojen kiinnitysmekanismeja. Suuremman pohjan lisäksi X9 Dual TR eroaa X7 Dualista myös lämpöputkien määrän mukaan. X9 Dual TR:stä löytyy nimensä mukaisesti peräti yhdeksän 6 mm:n paksuista kuparista lämpöputkea.
Iceberg Thermalin valikoima on tulossa saataville Yhdysvalloissa Amazonin kautta. Toistaiseksi ei ole tietoa tuotteiden hinnoista tai onko valmistaja laajentamassa saatavuuttaan Eurooppaan tai Suomeen.
Lähde: Iceberg Thermal
Väriteemallaan ainakin kilpailee Noctuan kanssa.
Firma ollu jo 15 vuotta ja nyt ensimmäisen kerran kuulin vasta. Joku nyrkkipaja jossain korvessa kuiteski.
Juuuuei
hirveet värit
En enää ikinä osta mitään, mihin ei voi suoraan vaihtaa kaupasta ostettavaa standardi tuuletinta. Kaikista neljästä (jo serriä olevasta) videokortistakin on joutunut vaihtamaan koko jäähdytin rivaston pelkästään vain siksi, että niihin oli tungettu jokin käsittämätön pieni inisevä pirra siihen keskelle vinkumaan. Juuri niin kuin tuossa IceFLOE T65 mallissa tuossa kuvassa. Aivan myrkyllinen ratkaisu tuollainen, missä nuo osat on tuolla tavalla naitettu yhteen. Mistään et ikinä oikeasti löydä sitten tuollaiseen valmiiseen koloon sopivaa tuuletinta myöhemmin.
Ei muuta kuin ristinmerkkiä ja ”vade retro satanan” -huutelua tuollaisille täysin kertakäyttöisille ratkaisuille.
T -.-
Ei firma ole tiettävästi ollut 15 vuotta, vaan sen perustaneilla henkilöillä on 15 vuoden kokemus alalta.
Vähän lelun näköisiä nuo jäähyt. Ainoa mielenkiintoinen uusi tulija alalla on Icegiant Cooling, joiden Prosiphon Eliteä olen jo lähemmäs vuoden odotellut. LTT teki pientä ennakkorevikkaa viime jouluna, ja taisi täälläkin sivustolla olla joku pieni uutinen.
Upeat värit mut ei helvetti tuo muovikoteloiden muotoilu?
Yrjistä tolle designille.
Mitkä olivat nämä neljä uniikkia näytönohjainta jossa ei ollut käytetty tuulettimia mitä on valmistettu tuhansittain? Kuulostaa vaan ettei osaa löytää netistä jotain sellaista mitä ei kannata jossain pienessä kivijalkamyymässä pitää hyllyssä.
katso liitettä 447018
Olisi kai noita voinut löytää, mutta vaihdoin tilalle Arctikin mallin, koko blokin tuulettimineen kaikkineen, ja noilla oli hintaa 11 euroa / kappale. Ja noissa olevat tuulettimet voi myöhemmin korvata tavallisilla tuulettimilla.
Pariin korttiin vaihdoin sitten ihan (älkää kysykö oliko hommassa mitään ns. taloudellista järkeä) Alpenföhnin Peter II kennon, joita jäähdytän nyt pelkällä kotelotuuletuksella. Jätin siis ne kennon omat flektit aivan kokonaan pois.
Asuksen korteissa on G92b gpu:t, tuo b on jokin uudempi vähävirtainen malli.
Alpenföhneillä semi passiivisena lämmöt ovat kuormituksessa noin 50 asteen pinnassa. Yleensä vähän alle. Koneet hiljenivät hyvinkin paljon. Minulla on noissa prosessori kennoina Scythe Ninjan jotkin isot mallit, ja nekin ovat ilman omia tuulettimia. Kotelot ovat hyvin vanhanaikaisia atx koteloita, virtalähde ylhäällä etc.
Koteloiden sirous ja kapeus auttaa nyt tässä ilman oikeaoppisessa ja vähän vanhanaikaisessa ilman kierrättämisessä.
Nämähän ovat siis serriä. Arvostelut sitten sen mukaan. Korttit jauhavat auki kuitenkin full hd tarkkuudella H264 pakkausta, ja tuo riittää tällähetkellä. Odottelen tietotekniikan kehittymistä eteenpäin, ja rytkäytän sitten nämä paketit kerrasta uusiksi.
T -.-
Toinen ikävä keksintö ovat nuo Zalmanin prosessori tuulettimet, nekin ovat sellasia, että vaikeaa on keksiä miten siihen vaihtaisi sopivan tuulettimen. Kai noitakin tietenkin jostakin saa, mutta sangen ikävästi nuokin ovat rakennettu.
Perusflektistä pelkkä moottori ja lapa irti ja macgyveroi sen kiinni.
T -.-
Jep, ihan tavallinen näyttiksen tuuletin. Ne on pieniä, upotettuja ja yleensä kolmisakaraisia, siis se pohjassa oleva muovi millä ne kiinnitetään, lavat ja niiden määrä on mitä on. Tuollainen maksaa nykyisin jotain 5-8 dollaria kuluineen Ebaysta, ja moniin malleihin helposti löytää sopivan kun hakee näyttiksen mallin nimellä, siis tyyliin "9800 gt fan". Sitten kun löytää sopivan, niin sen jälkeen voi löytää halvempia. Tuollaisessa vaatimattomammassa kohteessa voi myös ostaa sinnepäin olevan, kunhan se halkaisijaltaan sopii, ja suoraan liimaa sen siileen kiinni. Suurin osa näyttistuulettimista on kai kolmella symmetrisellä sakaralla kiinni, mutta tuossa on noi mitat erilaiset kuin yleensä.
Nimenomaan kotelotuulettimet ja muut sellaiset ovat näyttiksissä epätavallisia.