Testissä Asuksen ja MSI:n Ultrawide-näytöt, joissa molemmissa on VA-paneeli ja korkeat virkistustaajuudet, mutta hintaeroa yli 2000 euroa.

Tällä kertaa io-techin testipenkissä vertaillaan kahta Ultra Wide Quad HD -pelinäyttöä (UWQHD). Testissä ovat Asuksen 35-tuumaisella VA-paneelilla varustettu ROG Swift PG35VQ ja MSI:n Optix MPG341CQR, josta löytyy 34-tuumainen VA-paneeli.

Vaikka molemmat näytöt edustavat samaa kokoluokkaa ja niissä on käytössä sama resoluutio, ne ovat hinnaltaan varsin eri kategorioissa. MSI Optix MPG314CQR:n hinta on Suomessa tällä hetkellä noin 960 euroa, kun taas Asus ROG Swift PG35VQ:n hinta on jopa yli kolminkertainen eli 2999 euroa.

Hinta.fi-hintavertailusta löytyy yhteensä 57 kappaletta Ultrawide-näyttöjä ja niiden hintataso Suomessa on alkaen noin 360 eurosta ylöspäin. MSI:n Optix edustaa 960 euron hinnallaan jo selvästi Ultrawide-näyttöjen kalliimpaa päätä, mutta Asuksen PG35VQ on ylivoimaisesti markkinoiden kallein Ultrawide-näyttö.

Tutustumme artikkelissa molempien näyttöjen ominaisuuksiin ja selvitämme, mitä yli 2000 euron hintaeron taustalta löytyy. Suoritimme molemmilla näytöille kattavat testimittaukset Spyder 5 Elite- ja Xrite i1 Display Pro -näytönkalibrointilaitteilla.

 

Asus ROG Swift PG35VQ

Asuksen ROG Swift PG35VQ on varustettu käytännössä kaikilla herkuilla, joita Ultrawide-näytöltä voi nykypäivänä odottaa. Ominaisuuslistauksesta löytyy muun muassa 200 hertsin virkistystaajuus, kahden millisekunnin Gray to Gray -vasteaika, G-Sync Ultimate, 512 alueeseen jaettu FALD-taustavalaistus (Full Array Local Dimming) ja DisplayHDR 1000.

 

Näytön ominaisuudet

  • Paneelin tyyppi: VA
  • Paneelin koko: 35″ (21:9)
  • Natiiviresoluutio: 3440×1440 (UWQHD)
  • Kaarevuus: 1800R
  • Virkistystaajuus: 200 Hz
  • Taustavalaistus: Direct LED (FALD)
  • Vasteaika: 2 ms (GtG)
  • HDR: DisplayHDR 1000
  • Ulkomitat (ilman jalkaa): 83,3 x 38,0 x 15,0 cm
  • Paino: 13,6 kg
  • VESA-seinäkiinnitys: 100 x 100 mm
  • Virkistystaajuuden synkronointi: G-Sync Ultimate
  • Takuu: 3 vuoden Onsite SWAP-laitevaihtotakuu
  • Tehdaskalibroitu

Asus tarjoaa PG35VQ:lle kolmen vuoden onsite swap -takuun, joka tarkoittaa että viallinen näyttö tullaan vaihtamaan kotiin. Lisäksi takuu kattaa 12 kuukauden ajan kaikki jumiutuneet värilliset pikselit sekä 13-36 kuukauden ajan kolmen tai useamman jumiutuneen värillisen pikselin. Näyttö menee takuuseen myös, jos paneelissa on kuolleita pikseleitä viisi tai enemmän.

 

Rakenne ja OSD-valikko

Näytön syvyys jalkoineen on 27,5 cm, paneelin keskiosa on alimmassa asennossa noin 30 cm korkeudella ja ylimmässä asennossa noin 40 cm korkeudella eli säätövaraa korkeussuunnassa on 10 cm verran. Näytön kallistuskulma (tilt) on -6 asteesta +21 asteeseen ja kääntökulma (swivel) 35 astetta molempiin suuntiin. Pystysuunnassa (pivot) näyttö ei käänny lainkaan.

Näytön takaosassa on suuri ROG-logo, joka on RGB-valaistu. Myös jalustan yläosassa on valaistu ROG-logo ja jalustan pohjasta heijastuu logo pöydän pintaan.

Sisältä löytyvät tuhannet kirkkaat ledit, jotka mahdollistavat 512 alueeseen jaetun FALD-taustavalotekniikan yhdistettynä DisplayHDR 1000 -standardiin, tuottavat huomattavan määrän lämpöä. Tästä syystä näyttö on aktiivisesti jäähdytetty takaosassa sijaitsevilla kolmella tuulettimella, joiden ääni on selvästi havaittavissa jo perus työpöytäkäytössä sekä pelatessa. Tuulettimien pitämä ääni ei ole kovinkaan häiritsevä, mutta asiasta on syytä mainita hiljaisuutta arvostaville käyttäjille. Testeissä tuulettimien melutaso ei juurikaan noussut 30 minuutin HDR-rasituksen aikana. Selvimmin tuulettimet kuulee, kun tietokoneen sammuttaa ja tuulettimet jäävät pyörimään ja jälkijäähdyttämään näyttöä.

Jalusta on tyypillinen Asuksen ROG-malliston näytöissä käytetty metallinen kolmijalka, jonka alaosasta löytyy aukko kaapelien hallinnalle. Näytön ulkoinen virtalähde on kooltaan 18,0 x 8,5 x 3,5 cm ja se painaa 835 grammaa. Virtalähteen kiinteä johto on valitettavan lyhyt eli 1,2 metriä, joten hieman pöydän korkeudesta riippuen virtalähteen saattaa joutua sijoittamaan pöydälle.

OSD-valikoita ohjataan takaosasta löytyvillä painikkeilla ja ohjaussauvalla. Valikko on selkeä ja helppokäyttöinen siitä huolimatta, että eri säätöominaisuuksia löytyy huomattavan paljon. Itseasiassa näyttö taipuu lähes mihin tahansa käyttötarkoitukseen, mutta ei aivan sormia napsauttamalla. Laajemman väriavaruuden käyttö esimerkiksi tuottavaan työhön kuvankäsittelyn parissa vaatii WideGamut-tilan päälle kytkemisen valikoista. 200 hertsin virkistystaajuudella ei DisplayPort 1.4 -kaistan riittämättömyyden takia voi katsella täydellistä HDR-materiaalia, vaan se pitää joko alinäytteistää tai virkistystaajuutta täytyy laskea.

512 alueeseen jaettu FALD-taustavalaistus aiheuttaa huomattavan määrän hehkua vaaleiden objektien ympärille, joka on helposti huomattavissa varsinkin työpöytäkäytössä. Monissa peleissä ja videoissa FALD kuitenkin luo upeat värisävyt ja kontrastit, joten tätäkin ominaisuutta saattaa käyttötapauksesta riippuen joutua kytkemään päälle tai pois päältä. Kaikki on siis mahdollista, mutta käyttäjän on hyvä tietää, mitä on tekemässä ja mikä on mahdollista saadakseen kaiken näytön ominaisuuksista irti.

Liitinosastolta löytyy virtaliittimen lisäksi HDMI 2.0- ja DisplayPort 1.4 -näyttöliittimet, USB 3.0 Type-B, kaksi USB 3.0 Type-A -liitintä sekä kuulokeliitäntä, joka mahdollistaa näyttöön sisäänrakennetun ESS 9118 -DA-muuntimen käytön.

 

MSI Optix MPG341CQR

Myös MSI Optix MPG341CQR on varusteltu hyvillä ominaisuuksilla ja alle 1000 euron hinnallaan se on tavalliselle kuluttajalle realistisempi vaihtoehto Ultrawide-pelinäytöksi. Freesync-ominaisuutta tukevan näytön paneeli tukee 144 hertsin virkistystaajuutta yhden millisekunnin MPRT-vasteajalla (Moving Picture Response Time). Suurimmat erot Asukseen verrattuna ovat FALD-taustavalaistuksen puuttuminen, alhaisempi virkistystaajuus, G-Sync-tuen uupuminen ja alhaisempi HDR:n maksimikirkkaus.

 

Näytön ominaisuudet:

  • Paneelin tyyppi: VA
  • Paneelin koko: 34″ (21:9)
  • Natiiviresoluutio: 3440×1440 (UWQHD)
  • Kaarevuus: 1800R
  • Virkistystaajuus: 144Hz
  • Taustavalaistus: WLED (White LED)
  • Vasteaika: 1 ms (MPRT)
  • HDR: DisplayHDR 400
  • Ulkomitat (ilman jalkaa): 80,0 x 33,5 x 6,5 cm
  • Paino: 9,6 kg
  • VESA-seinäkiinnitys: 100 x 100 mm
  • Virkistystaajuuden synkronointi: Freesync
  • Takuu: 3 vuotta

MSI:n takuu kattaa, jos jumiutuneita värillisiä pikseleitä on yli kolme kappaletta tai kuolleita pikseleitä yli viisi kappaletta.

 

Näytön ominaisuudet, rakenne ja OSD-valikko

Näytön syvyys jalkoineen on noin 30 cm. Paneelin keskiosa on alimassa asennossa noin 27 cm korkeudella ja ylimmässä asennossa noin 38 cm korkeudella eli säätövaraa korkeussuunnassa on reilut 10 cm. Näytön kallistuskulma (tilt) on -5 asteesta +15 asteeseen ja kääntökulma (swivel) 30 astetta molempiin suuntiin. Pystysuunnassa (pivot) näyttö ei käänny lainkaan.

Näytön takaosasta löytyy RGB-valaistus ja tämän lisäksi MSI on lisännyt RGB-valaistuksen myös näytön etuosaan. Valaistus ei valitettavasti ole erikseen kytkettävissä pois päältä edestä ja takaa, joten valaistus on joko päällä edessä ja takana tai ei kummassakaan. Etuosan valaistuksen voi kokea käytössä häiritseväksi.

Näytön jalan alaosa on metallia ja siitä löytyy aukko johtojen hallinnalle. Virtalähde on sisäänrakennettu, joten virransyötölle ei tarvita ylimääräistä adapteria.

OSD-valikkoja hallitaan näytön takaa löytyvällä ohjaussauvalla ja valikot ovat selkeät sekä helppokäyttöiset.

Liitinosastolta löytyy kaksi HDMI 2.0 -näyttöliitintä, yksi DisplayPort 1.4 -näyttöliitin, USB Type-C-, USB 3.2 Gen1 Type-B- ja USB 3.2 Gen1 Type-A -liittimet sekä 3,5 mm:n yhdistetty kuuloke- ja mikrofoniliitin. Näiden lisäksi näytön vasemmasta reunasta löytyy vielä kaksi USB 3.2 Gen1 Type-A -liitintä sekä erilliset 3,5 mm liitännät kuulokkeille ja mikrofonille.

Erikoisuutena näytön mukana toimitetaan myös näytön yläosaan kiinnitettävä teline kameralle sekä näytön alaosaan kiinnitettävä hiiren kaapelinpidike.

Kun näyttö on kytketty tietokoneeseen myös USB-kaapelilla, voidaan näytön ominaisuuksia hallita käyttöjärjestelmästä käsin MSI Gaming OSD -ohjelmiston avulla. Ohjelman avulla eri ominaisuuksien säätäminen on huomattavan kätevää ja se tuo mukanaan myös muutaman lisäominaisuuden, joiden hyödyllisyydestä voi jokainen olla omaa mieltä. Yksi niistä on kasvojentunnistus näytön sisäänrakennetun webbikameran avulla (kamera ei sovellu esim. striimaamiseen alhaisen ruudunpäivitysnopeuden takia). Kasvojen tunnistuksen avulla voidaan vaihtaa näytön eri asetusprofiileja käyttäjästä riippuen. Myös näytön etuosan RGB-valot saadaan ilmaisemaan esimerkiksi paikallista ulkolämpötilaa tai tiettyjen tuettujen pelien eri ominaisuuksia värikoodein, kuten ammusten määrää. Jos koneesta löytyy yksi USB-portti uhrattavaksi, ohjelmistoa on suositeltavaa käyttää.

 

Mittaus- ja testitulokset

Näyttöjen eri mittaukset suoritimme Spyder 5 Elite- ja Xrite i1 Display Pro -näytönkalibrointilaitteiden avulla. Kaikki muut mittaukset suoritettiin Spyder 5 Elitellä paitsi kontrastisuhde, kirkkaus ja mustan taso, joissa käytettiin i1 Display Prota ja DisplayCAL-ohjelmistoa tarkempien tuloksien saavuttamiseksi. Mittaukset ovat suoritettu kalibroimattomalle näytölle eli kuvastavat sitä, mitä kuluttaja myyntipaketista saa. Lopuksi kalibroimme näytöt ja testasimme, miten tulokset erosivat kalibroimattomaan näyttöön verrattuna.

Tässä artikkelissa vertasimme keskenään vain näitä kahta artikkelissa käsiteltyä näyttöä, koska ne ovat toistaiseksi ainoat testaamamme Ultrawide-näytöt. Huomion arvoista on, että Asus ROG Swift PG35VQ toimitetaan tehtaalla valmiiksi kalibroituna.

 

Värintoistoalue

Kuten aiemmin mainittiin, Asuksen PG35VQ:n väriavaruuden kattavuus riippuu siitä, onko näyttö asetettu sRGB- vai Wide Gamut -tilaan. Wide Gamut -tilassa se toistaa 100 % sRGB – väriavaruudesta ja 83 % AdobeRGB-väriavaruudesta. MSI Optix MPG341CQR toistaa lähes saman väriavaruuden jääden PG35VQ:lle yhdellä prosenttiyksiköllä AdobeRGB-väriavaruudessa 82 % tuloksella.

 

Gammavastaavuus

Gamma-arvolla säädetään harmaasävy- ja RGB-arvot näytölle sopiviksi. Oikein säädettynä pienet sävyerot erottuvat toisistaan mahdollisimman hyvin. Windows-ympäristössä oletusgamman arvo on 2,2, kun taas Mac OS:ssä se on 1,8. Yleensä PC-näyttöjen tehdasasetus on pyritty saamaan mahdollisimman lähelle arvoa 2,2.

Tehtaalla kalibroidun PG35VQ:n oletusgamma on odotetusti täsmälleen 2,2, mutta myös MPG341CQR on hyvin lähellä sitä 2,1 tuloksella.

 

Väritarkkuus

Näytön väritarkkuus on erityisen tärkeää kuvien ja videoiden käsittelyssä. Delta-E-arvolla kuvataan numeerisesti kahden värin eroavaisuutta. Yleisesti ottaen Delta-E-arvon ollessa alle 3, voidaan todeta näytön toistavan värejä riittävän tarkasti ja jälkituotannossa kalibroinnin tavoitteeksi otetaan 2 tai alle. Arvon ollessa yksi tai pienempi, väriero ei ole ihmissilmällä havaittavissa.

Molempien näyttöjen väritarkkuus on hyvällä tasolla keskiarvon ollessa alle 3. Tehdaskalibroitu PG35VQ vie kuitenkin voiton 1,48 Delta-E:n keskiarvolla. Molempien näyttöjen syaanin väritarkkuus on yli viisi, joka on melko tyypillistä led-taustavalaistuksesta johtuen.

 

Kontrastisuhde, kirkkaus ja mustan taso

Asus PG35VQ:n kirkkaus on tehdasasetuksilla asetettu 68 prosenttiin, jolla näytön luminanssiksi mitattiin 329 cd/m². Täydellä 100 prosentin kirkkausasetuksella mitattiin 528 cd/m² luminanssi ja 0,0498 cd/m² mustan taso, jolloin kontrastisuhteeksi muodostui 10599:1. Mittauksissa näytön FALD-taustavalaistus, joka on näytön valikoissa merkitty Variable backlight -termillä, oli kytkettynä päälle.

MSI MPG341CQR:n kirkkaus on tehdasasetuksilla asetettu 70 prosenttiin, jolla näytön luminanssiksi mitattiin 287 cd/m². Täydellä 100 prosentin kirkkausasetuksella mitattiin 365 cd/m² luminanssi ja 0,1613 cd/m² mustan taso, jolloin kontrastisuhteeksi muodostui 2263:1.

Asus PG35VQ vei FALD-taustavalaistuksen ansiosta ylivoimaisen voiton MSI MPG341CQR:n perinteiseen WLED-taustavalaisuun verrattuna. Kun PG35VQ:sta otettiin FALD-taustavalaistus pois päältä, sen kontrastisuhteeksi mitattiin 2201:1, joka on samalla tasolla MPG341CQR:n kanssa heikommalla mustan tasolla (0,24 cd/m²) ja korkeammalla kirkkaudella (537 cd/m²).

 

Valovuoto

Merkittävää valovuotoa ei kummassakaan näytössä tehdasasetuksilla ilmennyt, mutta kun PG35VQ:sta otettiin FALD-taustavalaistus pois päältä, valovuotoa ilmeni jonkin verran paneelin reunoilla.

 

Väritasaisuus

 

PG35VQ

Asus PG35VQ:n väritasaisuus oli kaikilla mitatuilla kirkkauksilla hyvällä tasolla. Suurin poikkeama löytyi 83 prosentin kirkkaudella näytön keskiosasta 2,7 Delta-E:n arvolla.

 

MPG341CQR

MSI MPG341CQR:n väritasaisuus oli PG35VQ:hun verrattuna hieman heikompi. Suurin poikkeama löytyi 83 prosentin kirkkaudella paneelin oikeasta alakulmasta 3,6 Delta-E:n poikkeamalla.

 

Valotasaisuus

PG35VQ

PG35VQ:n valotasaisuudessa suurimmat poikkeamat löytyivät näytön kulmista noin 10-13 prosentin eroavaisuudella.

 

MPG341CQR

 

Myös MPG341CQR:n valotasaisuuden suurimmat poikkeamat löytyivät paneelin kulmista ja reunoista. PG35VQ:n verrattuna poikkeamat olivat hieman suuremmat noin 10-17 prosentin eroavaisuudella.

 

Tehonkulutus

Mittasimme tehonkulutusta seinästä Cotech EMT707CTL -mittarilla, kun näytöllä oli Windowsin työpöytä.

PG35VQ:n kulutus oli noin 20 wattia korkeampi, kun näytöllä oli vain Windowsin työpöytä. HDR-pelikäytössä kulutus hyppäsi testeissämme korkeimmillaan 115 wattiin, kun taas MPG341CQR:n kulutus oli HDR-käytössä noin 70-80 wattia.

 

Viive

Kuvasimme näyttöjä totuttuun tapaan ns. pursuit camera -tekniikalla UFO-testissä, jolla saimme tulokseksi mahdolliset ihmissilmän havaitsemat liikesumeudet.

UFO-testin tuloksista on helposti havaittavissa, että Asus PG35VQ:n liikesumeudet ovat huomattavasti MSI:n MPG341CQR:ää pienemmät. PG35VQ:n vasteajaksi on ilmoitettu 2 ms (GtG), kun taas MPG341CQR:n viiveeksi on ilmoitettu 1 ms (MPRT). GtG ja MPRT ovat viiveestä puhuttaessa kaksi eri asiaa, joten numeeriset arvot eivät ole keskenään vertailukelpoisia. UFO-testin perusteella PG35VQ:n viive oli MPG341CQR:ää alhaisempi.

 

Tulokset näyttö kalibroituna

Kalibroimme näytöt Xrite i1 Display Pro -näytönkalibrointilaitteella seuraavilla yleisesti suositelluilla kohdearvoilla:

  • Gamma 2.2
  • Luminanssi 120 cd/m²
  • Valkoinen piste 6500K

Kuten olettaa saattaa, tehtaalla kalibroidussa Asus ROG Swift PG35VQ:ssä värilämpötila ja gamma olivat jo oletuksena lähellä kohdearvoja, luminanssin pudottamiseksi kirkkautta pudotettiin tehdasasetuksesta alas 21 prosenttiin. Kalibroinnilla ei ollut huomattavaa vaikutusta näytön testituloksiin.

MSI MPG341CQR:n kalibroinnissa kirkkautta tiputettiin tehdasasetuksista alas 23 prosenttiin, värilämpötila laskettiin noin 6800 Kelvinistä lähelle 6500 Kelviniä ja gamman arvokin saatiin hyvin lähelle 2,2. Kalibroinnin seurauksena väritarkkuuden keskiarvo parani hieman 2,47:stä 2,30:een.

 

Virkistystaajuuden synkronointi (Freesync & G-Sync)

Asus PG35VQ tukee NVIDIAn G-Synciä ja tarkemmin ottaen on G-Sync Ultimate validoitu eli NVIDIAn näytönohjaimilla virkistystaajuuden synkronoinnin luvataan toimivan tilanteessa kuin tilanteessa ilman artefakteja. AMD:n näytönohjaimilla PG35VQ:n virkistystaajuuden synkronointi ei ole tuettu.

MSI MPG341CQR tukee Adaptive Synciä eli Freesynciä ja virkistystaajuuden synkronointi toimii sekä NVIDIAn että AMD:n näytönohjaimilla tietyissä raja-arvoissa. Testaamissamme peleissä synkronointi toimi molemmilla näytönohjaimilla 55 ja 144 hertsin välillä. Alle 55 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella mukaan astuu Low Framerate Compensation -ominaisuus, jossa sama ruutu esitetään kahteen kertaan, kun ruudunpäivitysnopeus laskee alle näytön virkistystaajuusalueen.

 

Loppuyhteenveto

Testasimme kahta saman kokoluokan Ultrawide-näyttöä Asukselta ja MSI:ltä, jotka ovat hinnaltaan aivan eri kategorioissa. Asuksen ROG Swift PG35VQ on hinnaltaan 3000 euroa, kun taas MSI:n Optix MPG341CQR maksaa yli 2000 euroa vähemmän eli 961 euroa. Molempien näyttöjen natiiviresoluutio on 3440×1440 (UWQHD), PG35VQ on 35-tuumainen ja MPG341CQR 34-tuumainen. Molemmissa näytöissä on korkean kontrastisuhteen VA-paneeli, mutta PG35VQ tukee 200 hertsin virkistystaajuutta MPG341CQR:n 144 hertsin sijaan ja lisäksi PG35VQ:sta löytyy 512 alueeseen jaettu FALD-taustavalaistus ja DisplayHDR 1000 -sertifiointi, kun MPG341CQR luottaa perinteisempään WLED-taustavalaistukseen, jolla HDR-kirkkaus jää DisplayHDR 400 -tasolle.

Mittaustuloksia tarkastellessa Asuksen PG35VQ vei monella osa-alueella voiton osittain taustavalotekniikkansa ansiosta, mutta myös laadukkaalla tehtaalla kalibroidulla paneelilla oli suuri merkitys tuloksiin. MSI:n MPG341CQR:n tulokset eivät kuitenkaan missään mielessä olleet huonoja, päinvastoin. MPG341CQR:n VA-paneeli tuotti mittauksissa varsin hyviä tuloksia ja kalibroinnilla väritarkkuuttakin saatiin parannettua hieman. Kun PG35VQ:sta kytkettiin FALD-taustavalaistus pois päältä, tulokset olivat lähes samalla tasolla maksimikirkkautta lukuun ottamatta. Virkistystaajuuden synkronointia ajatellen PG35VQ:n G-Sync Ultimate -tuki mahdollistaa täydellisen synkronoinnin, kun käytössä on NVIDIAn näytönohjain, mutta MPG341CQR:n kanssa synkronointi toimii sekä NVIDIAn, että AMD:n näytönohjaimilla tietyin varauksin sillä näyttöä ei ole listattu NVIDIAn G-Sync-yhteensopivien näyttöjen listalle.

Asus ROG Swift PG35VQ edustaa teknisiltä ominaisuuksiltaan näyttöjen aivan terävintä kärkeä, mutta se on myös todella kallis. Tietyistä yksittäisistä edistyksellisistä näyttöominaisuuksista joutuu maksamaan todella kovan hinnan ja kaupan päälle saa kolme tuuletinta. Näytön kolmen vuoden onsite-laitevaihtotakuu on sentään tuotekategoriansa parhaimmistoa. Näytön eri ominaisuudet eivät välttämättä ole suotuisat oletuksena kaikkiin käyttötarkoituksiin, joten ohjekirjaan on hyvä perehtyä ja ominaisuuksia saattaa joutua säätämään käyttötarpeen mukaan. Tämän lisäksi DisplayPort 1.4:n kaistanleveys rajoittaa muun muassa 200 hertsin virkistystaajuuden ja alinäytteistämättömän HDR-kuvan samanaikaista käyttöä.

MSI Optix MPG341CQR on omassa hintaluokassaan kaikin puolin laadukas näyttö. Kontrastisuhde on VA-paneelille tyypillisesti korkea, mutta liikesumeutta esiintyy melko paljon. Mukana toimitettavat kamerateline ja hiiri bungle olivat mukava pikkulisä niitä kaipaaville ja MSI Gaming OSD -ohjelmisto teki näytön ominaisuuksien hallinnasta vaivatonta. Vaikka MPG341CQR:ää ei voi varsinaisesti kutsua halvaksi noin 960 euron hinnalla, niitä voisi kuitenkin hankkia kolme kappaletta yhden PG35VQ:n hinnalla.

This site uses XenWord.
;