AMD on esitellyt CES 2018 -messuilla uusia Ryzen Mobile -prosessoreita. Lisäksi messuilla annettiin ennakkomaistiaiset samaan Raven Ridge -arkkitehtuuriin perustuvista työpöytäprosessoreista.
AMD:n uudet Ryzen 3 -perheeseen kuuluvat prosessorit noudattavat odotettua linjaa. Nopeampi Ryzen 3 2300U käyttää isoveljiensä tavoin neljää prosessoriydintä, mutta sen SMT-tuki on kytketty pois käytöstä. Prosessorin perus- ja Boost-kellotaajuudet ovat 2,0 ja 3,4 GHz. Prosessorin integroidussa Vega-grafiikkaohjaimessa on käytössä 6 Compute Unit -yksikköä eli 384 stream-prosessoria.
Ryzen 3 2200U:ssa on käytössä vain kaksi ydintä, mutta SMT-teknologian avulla se kykenee suorittamaan samanaikaisesti neljää säiettä. Prosessorin perus- ja Boost-kellotaajuudet ovat 2,5 ja 3,4 GHz. Integroidussa Vega-grafiikkaohjaimessa on käytössä 3 Compute Unit -yksikköä eli 192 stream-prosesoria.
Uusiin Ryzen Mobile -malleihin perustuvia kannettavia odotetaan markkinoille ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.
Raven Ridgeen perustuvat työpöytäprosessorit tullaan tunnistamaan G-liitteestä mallinimen perässä. AMD esitteli virallisesti messujen yhteydessä NUC-kokoluokan tietokonetta varustettuna Raven Ridge -prosessorilla. AMD:n hinnaston mukaan markkinoille on luvassa aluksi Ryzen 5 2400G- ja Ryzen 3 2200G -mallit. Molemmat malleista ovat neliytimisiä, mutta vain Ryzen 5 -malli tukee SMT-teknologiaa. Ryzen 5 2400G tulee olemaan hinnoiteltu 169 dollariin ja Ryzen 3 2200G 99 dollariin.
AMD on julkaissut myös ensimmäiset suorituskykylukemat G-sarjan Ryzen-prosessoreilla. Prosessorisuorituskyvyn osalta Ryzen 5 2400G peittoaa Ryzen 5 1400:n ja Ryzen 3 2200G Ryzen 3 1200:n selvin eroin. Suurimmillaan erot ovat Cinebenchin kaikkia säikeitä hyödyntävissä testeissä, joissa ero on noin 15 prosentin luokkaa. Ryzen 5 2400G:n ja Ryzen 5 1400:n välinen ero on pienimillään TrueCryptissä, jossa ero jää noin 5 prosenttiin, kun Ryzen 3 2200G:n pienin ero Ryzen 3 1200:aan löytyy Cinebenchin yhden säikeen suorituskyvystä, jossa ero on 4 prosenttia.
Pelisuorituskyvyssä AMD vertaili tulevia prosessoreitaan Intelin Core i3-8100- ja i5-8400-malleihin ja tulokset ovat Vega-grafiikkaohjaimen ryydittäminä odotetusti murskaavat.
Lähde: AMD @ YouTube
Jokohan sitä kohta saisi sen uuden HTPC:n mitä on odoteltu jo pari-kolme vuotta, kun edellisiä APU:ja ei jaksettu edes myydä kuluttajille… Vähän pelottaa, jos sieltä sitten paukahtaa vielä joku pannukakku kirsikan alle.
Onko tuo helmikuun puoliväli missä alunperin mainittu. En pystynyt äänillä katsomaan niin huomasin vain että teillä ei tuota helmikuuta ollu mainittu ja noissa videon slideissä se oli.
Mielenkiinnolla jään odottelemaan, että mihinkä hintaluokkaan saisi läppäreitä tolla 2400G:llä.
Se on pöytäprossu.
Hups, nyt muuttu naama vihreäksi. :btooth:
Täytyy kyllä sanoa ettei ihan selkeämmästä päästä noi AMD:n mallinumeroinnit. 2400G näyttää ominaisuuksien puolesta olevan 2500U ja 2300U välimaastossa mutta sitten taas 2200U on selvästi tehottomampi kuin 2200G vaikka on samat numerot. Loogisempaa olisi vaikka ollut 2100U ja 2200G. Nyt noi on lähinnä ihan satunnaisia numero – kirjain yhdistelmiä.
Samahan se on intelillä. Vastaava numerointi i7 prossulla mutta jos ei lopussa Q niin se onki 2/4 Esim i7-3687U toisin kuin i7-3770. Numeroiden puolestahan nuo ovat lähellä toisiaan mutta tehot on ihan eri planeetalta.
Sekin on totta, mutta eihän se näistä yhtään sen parempia tee 🙂
Sama tuli heti mieleen.
Mulla on joku käsittämättömän mopo Atom dual core + nvidia Ion.
Tällä voisi padilla jotain pelaillakkin olkkarissa.
Ei kannettavien ja työpöytäversioiden mallinimet ole ikinä olleet vertailukelpoisia keskenään. U on kannettaviin, G työpöydälle
Miksei suoraan lite perään
Tämäkään ei nyt tosin ole mikään syy sille miksi näin ei voisi olla. Tuossakin on neljä numeroa mistä toistaiseksi ei ole käytetty edes kuin kahta. Turha niitä nollia sinne on tunkea vaikka näyttäähän se komeemmalta (kai).
Nyt on vähän aihetta antaa AMD:lle pyyhkeitä nimeämisestä kun 2200U on 2 ydintä 4 säiettä ja 2200G on 4 ydintä 4 säiettä, eli ero on selvästi merkittävämpi kuin vain Ghz määrä tai GPU ydin määrä.
Kuka vertailee työpöytäprosessoria ja mobiiliprosessoria yhtä ja samaa ostopäätöstä tehdessään? Lähinnä siis tarkoitan että ei tuota mobiiliprossua tule olemaan ”irrallisena”, joten sen sekoittaminen on aika mahdotonta. Ja läppäreiden spekseissä kyllä mainitaan ne core lkm joten en näe ongelmaa. Voisi olla toki paremminkin nimetty.
Toisalta läppäreitä on tehty myös Ryzen 7 1700 piirillä joten miksi ei.
On niitä kannettavia ennenkin tehty desktopprossuilla, se että se on mahdollista ei tee siitä järkevää.
Mutta ei se tee siitä myöskään automaatisesti järjetöntä jos sen desktop prossan Wattimäärä on kohtuullinen ja se on edullisempi vaihtoehto kuin saman tehon läppäriin teko jollain muulla prossessori+näytönohjain kombolla.
Ei kannata verrata työpöytäprosessoreita ja kannettavien prosessoreita keskenään. Tuon kun muistaa, ei ole ongelmaa.
Tuo väitteesi on ympyräpäätelmä joka ei tee omaa kantaani mitenkään epärelevantiksi koska.
Niitä ei kannata vertailal siksi kun nimeämiskäytäntö on huono.
Mutta jos nimeämiskäytäntö olisi hyvä niin kuin ehdotin.
Niitä voisi aivan hyvin vertilla.
Eli postauksesi vain todisti että minun postaus on oikeassa.
En ymmärrä mitä nimeämiskäytännössä on huonoa. Työpöytäprosessorit ovat oma sarjansa, mobiiliprosessorit ovat oma sarjansa. Sarjojen välillä ei tarvitse olla mitään yhteyttä numeroiden välillä. Se toinen numero kertoo performance levelin sarjan sisällä jolloin sama numero voi olla eri luokan prosessori mikäli sarja on eri. Niitä malleja voi tulla reilusti lisää ja siksi se mikä tässä vaiheessa näyttää tyhmältä voi olla tulevaisuudessa järkevä.
Ei siis mitään vikaa nimeämiskäytännössä kun vaan muistaa olla vertailematta numeroita eri sarjojen välillä.
Miksi sen pitää olla yksi ja sama ostopäätös? Kai se nyt on kuluttajan kannalta toivottavaa, että joka kerran ei tarvi kissojen ja koirien kanssa yrittää selvittää, mikä se suorituskyky oikeasti on. Sehän tuon koko numerorimpsun tarkoitus on, että se kertoo sen suorituskyvyn.
Jamppa X menee Giganttiin ja ostaa läppäriä ja katsoo, että se velipojan työpöydällä oleva Superior XX3000 on tosi kiva ja nopea ja minäpä ostan tuon läppärin missä on XX3000Y kun se on varmaan yhtä hyvä, eikä esimerkiksi niinkuin puolet hitaampi. Sitten kotona ihmettelee, kun SuperMagee peli onkin diashowta.
Onhan toi objektiivisesti tarkasteltuna nyt todella surkea tapa nimetä tuotteita.
Ei ole olemassa myöskään mitään hyvää syytä sille miksi niitä ei olisi nimety niin että suhteellinen tehojärjestys pätisi myös mobiili ja työpöytäpuolen väliilä (tämä pätee sekä AMD että Intel että Nvidia tuotteisiin).
Minä en näe mitään järkeä siinä että tuotteen ostava asiakas (Threadripper, _j03_ ja kaikki muut ioBBS jäsenet) koittaa vakuutella itselleen että huono nimeämiskäytäntö olisi hänen kannaltaan muka hyvä juttu.
En väittänyt sitä missään vaiheessa hyväksi ratkaisuksi. Siinä se oli viestin lopussa mainittu aika selvästi omasta mielestäni, että voisi olla paremminkin nimetty?
En vaan näe tuossa mitään varsinaista ongelmaa kun ne tuotteet kuuluu kahteen täysin eri kategoriaan. Mobiilipuolen prossujen nimestä pystyy päättelemään tehoerot mobiiliprossujen kesken, työpöytäprossujen nimistä pystyy päättelemään tehoerot niiden kesken.
Mä en oikein ymmärrä tätä argumenttia. Ymmärtäisin, jos puhuttaisiin vaikka jääkaapista ja pesukoneesta.
Ainoa ero näillä "täysin eri kategorioilla" on minkälainen paketointi sille piisirulle on tehty. Teknisesti ilmaistuna toinen on PGA paketoitu socketeihin ja toisessa on juotettava BGA paketointi, että se vie vähemmän tilaa. Muutenhan tuote on tasan sama.
Tavan kuluttajalle taas ainoa ero on, että toinen myydään vähän pienemmässä kotelossa.
Et sanonut hyväksi ratkaisuksi mutta puolustelet kumminkin sitä.
Minä kun en näe siinä mitää järkeä että asiakas puolustelee jotain joka ei ole hänen kannaltaan hyvä ratkaisu.
On eritäin helpo haksahtaa siihen että puolustelee jotain huonoa vain siksi kun itse on joskus hankkinut sen.
No ainakin omasta mielestä pöytäkone ja kannettava kuuluu eri kategoriaan niin vahvasti että sen tulisi lähestulkoon kaikkien ymmärtää. Jos ruohonleikkurissa ja lehtipuhaltimessa on sama moottori niin ei ne varmaan samaan tuotekategoriaan silti kuulu.
En puolustele, se nyt vaan oli oma mielipide ettei tuolla ole loppupeleissä juuri mitään väliä kuin korkeintaan hyvin pienelle määrälle henkilöitä.
Parannettavaa toki on (selkiyttää se niin että idiootitkin ymmärtää tässä tapauksessa). Porukka vaan tekee taas kärpäsestä härkästä.
Ylipäätään ei kiinnosta puolustella yhtäkään firmaa, oma mielipide on vaan se että osa vastuusta kuuluu myös kuluttajalle eikä kannata ostaa aina sitä sikaa säkissä. Jos ostaa pelkän tuotenimen perusteella niin saa kärsiä seurauksista. Ydinten lukumäärä ei kuitenkaan ole enää mitään hepreaa peruskuluttajillekaan lukea sieltä tuotetiedoista.
Kukaan nyt ei varmaan yritä leikata myöskään ruohoa lehtipuhaltimella, joten tälläiset täysin älyvapaat analogiat voi varmaan jättää pois keskustelusta ellei tarkoitus ole tahallaan lyödä koko hommaa läskiksi. Ja senkin voi kyllä mielellään jättää tekemättä.
Sitäpaitsi, olen melko varma, että sama moottori myydään täsmälleen samalla mallimerkinnällä sekä ruohonleikkuriin, että lehtipuhaltimiin. Joten siinäkin mielessä mentiin nyt ihan puutarhaan.
Joo ja siinä se pointti olikin. Kukaan ei lehtipuhallinta ostaessa osta sitä sen takia, että siinä on se sama moottori kuin tuossa ruohonleikkurissa, joten sillä moottorin mallilla ei ole verrannollisesti väliä. Eri tuotekategoria.
Eli sinusta on täysin verrannollista verrata lehtipuhallinta ja ruohonleikkuria kahteen tietokoneeseen, jolla tehdään tasan samoja asioita, ajetaan tasan samaa softaa ja jotka sisältävät tasan samat sisuskalut ja arkkitehtuurin, ainoastaan eri koteloinnissa? Kyllä, analogiasi on ilmiselvästi aivan täydellinen.
Joo ei hyvää päivää taas. Ihan kuin keskustelisi jolllain Vauva foorumilla.
Eli koska niillä ajetaan samoja softia jne niin ne on samaa kategoriaa? Eli sinun mukaan pöytäkone = kannettava. Samat sanat sinne.
Yleensä se läppäri ostetaan eri tarpeiden takia. Ja silloin sitä verrataan toisiin läppäreihin. Eri asia ehkä pelikoneet, jotka ei tätä keskustelua koske varsinaisesti koska low end tuotteesta kyse. Ja vaikka koskisikin niin saa edelleen olla harvinaisen tyhmä jos ostaa tuotenimen perusteella niinkin hintavan laitteen tekemättä mitään oma-aloitteista tuotetietovertailua.
Huikeita tuotteita, mutta olisi kiva saada integroitu Vega-piiri myös tehokkaimpiin työpöytämalleihin. Joskus saattaa näyttis kosahtaa tai tulla myydyksi ja sitten tarvitsee integroitua. Jotkin käyttäjät eivät tarvitse ollenkaan erillistä näytönohjainta.
…
Luulen että moni ei ole vielä edes oivaltanut miten paljon mobiili Ryzenit pieksee Intelin mobiileja. On mielenkiintoista miten Ryzenit voivat taipua pienellä virrankulutuksella silti kovaan suorituskykyyn, kun elin aikanaan käsityksessä että Intel olisi kovastikin panostanut mobiilipuoleen, muttei pysty nyt kyllä realistisesti kilpailemaan.
AMD on saanut jo useita läppärivalmistajia yhteistyöhön, mutta niiden määrä on Ryzenin laatuun nähden silti hämmentävän vähäinen.
Lyhykäisyydessään 800 € tai alle läppäri Ryzen-läppäri pärjää useimmissa kuormissa Intelin i7-mobiilimalleille, joita löytyy vain reilusti yli tonnin vehkeistä.
Ne ovat samaa kategoriaa (PC) ja analogiasi oli yksinkertaisesti lapsellinen, ja sen käyttäminen keppihevosena suoraa vittuilua muita keskustelijoita kohtaan, jotka kenties haluaisivat keskustella asioista asiallisesti ihan niiden oikeilla nimillä sen sijaan, että vedetään koko homma yhdeksi pelleilyksi.
Mielipiteitä saa olla, mutta jos omaa näkökantaa ei voi puolustaa vetämättä hommaa täysin läskiksi nin sitten kannattaa ehkä miettiä sitä omaa näkökantaa uudelleen.
Sillä minkälainen ääliö tavallinen kuluttaja on mielestäsi, on myöskin täysin yhdentekevää, koska se ei tee nimeämiskäytännöstä tasan yhtään sen parempaa.
Jos ruohonleikkurissa ja lehtipuhaltimessa on sama moottori niin niillä mootoreilla on sama 2 tahti tai nelitahti merkjintä joka tarkoittaa sekä ruohonleikkurissa että lehtipuhaltimessa tasan samaa samoin on laita HV ja kilowatti yms merkintöjen kanssa ne ei muuta merkitystään sen mukaan onko kyse ruohonleikkurista vai lehtipuhaltimesta.
Mutta kun siirrytään tietokone komponettien puolelle pitäisi hyväksyä kaikki tahalliset kikat joita käytetään yhdenvertaisuuden hämärtämiseen.
Etten sanoisi, että omasta kokemuksesta erittäin suuri osa kaikista tietokoneen ostavista ihmisistä vertailee juurikin näin. Parhaimmillaan normi kodinkoneliikkeessä vielä myyjäkin myy i7-xxxxu läppäriä neliytimisenä. Etten sanoisi, että myös merkittävä osa ihmisista myös ostaa koneen pelkästään ytimien määrän perusteella.
Tämä ei tosin koske tällä foorumilla roikkuvia, mutta tässä maailmassa on aika monta sellaista ihmistä, joka ei näillä palstoilla notku. Se että me katsomme mallinimen sijaan specsejä, ei tarkoita sitä että normikäyttäjä ymmärtäisi niistä mitään. Päinvastoin, normikäyttäjät ostelivat niitä FX-sarjalaisiakin muna pystyssä, että "on niin kova kun on moar-cores!"
Tämä on minuakin hämmentänyt. Olisin valmis pistämään tämän viisi-vuotiaan pentiumläppärin eläkkeelle, mutta ryzen-läppäreitä ei juurikaan ole :confused::confused::confused::confused:
Sitten on se että pääosa edullisenpään kannettavista myydään tosiassa kotikäyttöön jossa se korvaa pöytäkoneen eli sen läppärin ja pöytäkoneen käyttötarkoitus on tasa sama ja sita läppäriä tullaan siirtelemään tasan yhtävähän.
Hyvintodennäköisesti sitä läppäriä ei koko käyttöikänsä aikana käytetä kertaakaan sen akun varssa joten sen prosessorin tai näytönohjaimen kuluttamalla Wattimäärällä on merkitystä vain jäähdytyksen kannalta.
Eli kun tilanne on se että läppäreillä tosiasssa korvataan pöytäkoneita on perustetu erikäyttötarkoituksen perusteella tapahtuvastat poikkeavasta nimeämiskäytännöstä vailla pohjaa.
Kysymys saattaa olla siitä että AMD mainostaa vain niitä joidenkanssa on jonkilainen kickback sopimus ts niitä Ravenridge prosessoria käyttäviä läppärivalmistajia voi olla paljon enempoi kuin mistä AMD puhuu.
Eihän Intelkään mainitse omissa läppäripiiri julkaisuissaan jokaikistä maapallolla olevaa läppärivalmistaja vaikka jokaikinen maapallolla oleva läppärivalmistaja käyttää Intelin piirejä.
En ole onnistunut löytämään tarjontaa, se on se ongelmani tässä.
Koska yhtään Ravenridge piiriä käyttävää laitetta ei vielä ole ehtinyt euroopan markkinoille saakka, eli kyse ei ole siitä että on vähän partnereita vaan kyse on siitä että sen laitteen teko ja eurooppaansaakka kaupanhyllyyn rahtaaminen ottaa jonkin aikaa.
Yleensähän ne laitteet ovat kyllä jo valmiina ja kasattuna ja jopa jälleenmyyjien varastossa odottamassa kun julkistus tehdään, eikä niin että silloin aletaan vasta postittamaan prosessoreja OEM:lle, jotta tavara saadaan heti myyntiin. Toki näin ei ole aina.
Eurooppalaisessa kaupanhyllyssä siis tavaraa kyllä pitäisi olla, mikäli AMD:lla ei ole merkittäviä toimitusvaikeuksia, mutta Suomi on toki niin pieni markkina, että tänne ei kaikkea maahan tuoda.
Mikä on "suhteellinen tehojärjestys"? Eli onko (kellot vedetty hatusta) 2C4T 3,5 GHz prosessori parempi kuin 4C4T 3,2 GHz prosessori? Ei se ole mikäli ajetaan ohjelmaa joka käyttää niitä neljää ydintä kunnolla. Sitten taas kun pelataan jotain singlecore roskapeliä, 2C4T prosessori on nopeampi.
Toisin sanottuna, ei ole yksiselitteistä kumpi prosessori on nopeampi. Sitten kun vielä huomioidaan näytönohjaimen mahdollinen vaikutus prosessorin kelloihin, vielä vähemmän voitaisiin sanoa kumpi on yksiselitteisesti nopeampi.
Ja sitten se näytönohjain. Pitäisikö numeroista pystyä päättelemään myös minkätasoinen näytönohjain prosessorista löytyy? Ehkä jollekin tulee yllätyksenä ettei mobiiliprosessoriin saada tungettua yhtä tehokasta näytönohjainta kuin työpöytäprosessoriin.
On täysin turha valittaa "ei pysty vertaamaan numeroiden perusteella" -asiasta mikäli tehojärjestys ei ole täysin yksiselitteinen. Siitä vasta itku tulisikin kun mobiilipuolen 2400 ei olekaan yhtä tehokas kuin työpöydän 2400 vaikka annetaan ymmärtää numeroiden olevan vertailukelpoiset (nyt ei anneta) :kahvi:
Siinä saittekin vastauksen miksi nimeämiskäytännössä ei ole mitään suurempaa vikaa.
Menee nimien tuijottelu äkkiä samaan kastiin kameroiden megapikselssien kanssa. Tarvii kuitenkin tietää n muuta asiaa jotta voi sitten muodostaa sen kokonaisuuden ja pohtia onko tämä nyt nopeampi vai hitaampi minun käytössäni.
Ei tee mutta ihan yhtä hyvä se on kuin esim gtx 960 vs 960m jne. Nimi ei ole sama, käyttötarkoitus ei ole sama, joten normaalin ihmisen tulisi tajuta ettei ole myöskään sama tuote.
Teidän logiikalla myös mobiili ryzen 7 on väärin koska siinä on vain 4 ydintä. "Normaali" kuluttajan olettaisi siinä olevan 8.
Kyllä se nimi eroaa sen kirjaimen osalta. Suurin ongelma tuossa on nuo itse kirjaimet jotka on epäloogiset ja tyhmät (U ja G).
Enpä sinulta muuta olettanutkaan herra täydellinen… 😀 Voidaan sopia olevamme eri mieltä, ei suoraan sanottuna kiinnosta kuluttaa aikaa tähän turhanpäiväiseen väittelyyn.
Kokoajan pointti ollut se että ei ole täydellinen nimeäminen, mutta riittävä. Ja se että se on minun mielipide. Ja samoin se että tietyt henkilöt täällä suurentelee asian merkitystä, kun todellisuudessa tuo ei tule varmaan ketään kiinnostamaan. Jostain syystä tämä mielipide pitää vaan repiä irti kontekstista ja käännellä ja väännellä miten haluatte.
Sinähän tästä nyt olet herneen nenään vetänyt :D, vaikka ihan objektiivisesti tarkasteltuna nimeämiskäytännössä on ongelma. Lienee turha edes yrittää selvittää, mistä ihmeen kontekstista nyt yhtäkkiä puhutaan.
Ihan objektiivisesti täysin sama ongelma tai "ongelma" on ollut olemassa aina* prosessorin valmistajasta riippumatta, mutta jostain syystä siitä nyt tehtiin yhtäkkiä meteli.
*=ikuisuuden, vuosikausia jne
Niin kauan kuin minä muistan paskasta nimeämisestä on pidetty meteliä kun sitä on tavattu. Se miksi siitä nyt pidin meteliä, johtuu tietenkin luonnollisesti siitä, että nämä ovat uusia julkaistuja tuotteita, joten vähän vaikea asiasta olisi ollut aiemmin pitää meteliä.
Surullista on toki, että kaikesta huolimatta sama paska käytäntö voi edelleen paksusti ilman mitään järkevää ja tarpeellista syytä. (kuluttajan harhauttaminen ei mielestäni ole järkevä tai tarpeellinen syy)
Kelpaako syyksi se, ettei firma halua mennä konkkaan? 😆
Juu todellakin olen… 😀
Ihan yhtälailla se on teidän logiikan pohjalta ongelma että Ryzen 7 desktop on yleisesti 8c/16t ja mobile 4c/8t. Enpä ole silti tästä nähnyt ulinaa.
Mallinimeksi Ryzen2C4T2,5Base3,4Boost3CU. Siinä löytyy kaikki oleellinen informaatio nimestä ja kaikki ymmärtää. Onnistuu se shoppailu pelkän mallinimen perusteella :kahvi:
Oikeasti sillä ei ole mitään pirun väliä vaikka tuon nimi olisi 2100U. Erittäin suurella tod. näk. sille perus Pertille on yhdentekevää tuo mallinimen loppuosa ja se tuijottaa sitä onko se ryzen 3/5/7 samoin kuin intelin puolella porukka tuijottelee vain sitä onko se i3/i5/i7. Järkevin ratkaisu olisi ollut nimetä se vaikka Ryzen 1 2200U.
Emmä näe noissa mallinimissä mitään outoa, kun aiemmin oli Intelin prossuja läppäreissä i5/i7:ia 2c/4t:nä.
Ulinaa 😀 No nyt olet, samaa paskaa eri paketissa se tuokin on. Happy now? Myös ne Intelin nimet on edelleenkin samaa paskaa, eikä tee tästä sen parempaa. Kaikkea idiotismia ei tarvi kopioida.
Eiköhän kannattaisi lopettaa nimeäminen kokonaan kun _Jo3_ on päättänyt, että ei niillä nimillä ole mitään tarkoitusta koska kaikki tuijottaa vain speksejä. :rofl:
Kyllä minulle mikä tahansa järkevämpi ratkaisu kuin tämä on parannus. Sama se miten sen nimeämisen tekee, kunhan se on selkeä ja johdonmukainen, mitä tämä ei ole.
No käyppäs sitten lukemassa se ensimmäinen viesti jonka kirjoitin, viesti jota lainasin ja viesti jonka kirjoitit vastaukseksi 😀 Nimenomaan molemmat tartuitte tuohon mallinimen loppuosan samankaltaisuuteen (2200U vs 2200G), josta tässä on jauhettu se sivullinen paskaa. Koita nyt jo päättää.