AMD on antanut lausunnon liittyen yhtiön omaan suunnitteluun perustuvien Radeon RX 7900 XTX -näytönohjaimin lämpötilaongelmiin.

Olemme io-techissä raportoineet heti julkaisusta lähtien AMD:n omaan suunnitteluun perustuvan Radeon RX 7900 XTX -näytönohjaimen lämpötilaongelmista. Suurin osa näytönohjaimista toimii normaalisti eli Navi 31 -grafiikkapiirin lämpötila on 3D-rasituksessa reilu 60 astetta ja piirin keskeltä mitattu kuumin hotspot-lämpötila reilu 80 astetta. Joillain käyttäjillä grafiikkapiirin hotspot-lämpötila on kuitenkin 110 astetta, joka on samalla piirin maksimi ja sen seurauksena grafiikkapiirin kellotaajuus saattaa automaattisesti throttlata eli laskea ja tuulettimet huutavat täysillä (3000 RPM).

Ongelmatapauksista on raportoitu niin Suomessa io-techin TechBBS-foorumin käyttäjien keskuudessa kuin ulkomailla Redditissä. Nyt AMD on antanut aiheeseen liittyen ensimmäisen virallisen lausunnon.

”We are aware that a limited number of users are experiencing unexpected thermal throttling on AMD Radeon RX 7900 XTX graphics cards (reference models made by AMD). Users experiencing unexpected thermal throttling of an AMD Radeon RX 7900 XTX should contact AMD Support.”

Hyvin yleisellä tasolla aihetta käsittelevässä lausunnossa AMD kertoo tunnistaneensa ongelman ja pyytää käyttäjiä olemaan yhteydessä yhtiön tukeen.

io-techin Radeon RX 7900 XTX -testikappale on suoraan AMD:lta ja heidän toimesta oletettavasti esitestattu. Siitä huolimatta lämpötilat olivat hieman korkeat ja tutkimme erikseen videolla, auttaako vakiotahnan vaihtaminen ja jäähdytyksen uudelleenasennus lämpötiloihin ja miten näytönohjaimen asennusasento vaakaan vs pystyyn vaikuttaa lämpöihin.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;