Ryzen Threadripper 1900X on AMD:n 8-ytiminen vaihtoehto Socket TR4 -kantaan ja X399-emolevyille.

AMD:n Ryzen Threadripper -prosessorit tulivat saataville kuun alussa 12-ytimisenä 1920X:n ja 16-ytimisen 1950X:n voimin. Nyt vuorossa on kolmas malli, kahdeksanytiminen Threadripper 1900X.

Ryzen Threadripper 1900X:n peruskellotaajuus on 3,8 GHz, Boost-kellotaajuus 4 GHz ja XFR-kellotaajuus 4,2 GHz. Muiden Threadripper-prosessoreiden tapaan 1900X hyödyntää kahta Zeppelin-sirua, vaikka yhdessäkin sirussa olisi mahdollisuus kahdeksaan ytimeen. Kahden sirun käytölle on kuitenkin selkeä peruste, sillä sen myötä prosessorissa on muiden Threadippereiden tapaan nelikanavainen muistiohjain, enemmän USB-liitäntöjä ja yhteensä 64 PCI Express 3.0 -linjaa. Muista Threadripper-malleista prosessorissa on 16 megatavua L3-välimuistia, eli vain puolet sirujen sisältämästä 32 Mt:stä.

Ryzen Threadripper 1900X:n veroton suositushinta on 549 dollaria ja se tulee saataville välittömästi.

Kenties mielenkiintoisempi AMD:n tämän päivän julkistuksista on tuki NVMe RAID -konfiguraatioille. Näillä näkymine 25. syyskuuta julkaistava ajuri tulee mahdollistamaan Boot-kelpoiset RAID 0-, 1- ja 10 -tilat maksimissaan kymmenelle NVMe-SSD-asemalle.

AMD ei jättänyt käyttämättä mahdollisuutta piikitellä Inteliä asian suhteen, sillä Intelin boottaava NVMe RAID -tuki prosessorilta vaatii maksullisen, fyysisen avaimen emolevylle. Lisäksi Intel on rajoittanut toimivuuden vain omiin ja tiettyihin, valikoituihin kolmansien osapuolten SSD-asemiin. AMD ei rajoita tuettuja SSD-asemia merkin perusteella.

This site uses XenWord.
;