AMD esitteli Computex 2021 -virtuaalimessuilla aiemmin tänä vuonna uusia Zen 3 -prosessoreita 3D V-Cache -välimuistilla. Prosessorit tarjoavat yhden päivityssyklin lisää AM4-kannalle ennen AM5-kannan Zen 4 -prosessoreita.
Lisa Su kertoi Computex-messuilla yhtiön olevan valmis aloittamaan Zen 3 V-Cache -prosessoreiden valmistuksen vielä kuluvan vuoden aikana. Nyt yhtiön teknisen markkinoinnin johtaja Robert Hallock on kertonut uutta prosessoreiden aikataulusta ja varmistanut, että uudet V-Cache-prosessorit tulevat saataville kauppoihin vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.
Zen 3 -CCD-siruissa on oletuksena 32 Mt L3-välimuistia. Välimuisti oli koko ajan varustettu valmiudella V-Cache -välimuistille, mutta se pidettiin tiukasti salassa Computex-messuihin asti. Lisävälimuisti asennetaan sirun päälle ja ne yhdistetään toisiinsa TSV-läpivienneillä (Through-Silicon-Via). AMD:n omien testien mukaan 4 GHz:n kellotaajuudelle lukittu 12-ytiminen Zen 3 V-Cachella on peleissä 4-25 % nopeampi, kuin samalle kellotaajuudelle lukittu Zen 3 ilman V-Cachea eli Ryzen 9 5900X, ja keskimäärin puhutaan noin 15 %:n parannuksesta.
Samassa AMD:n videossa varmistettiin myös virallisesti jo aiemmin vuodoista tihkuneita seikkoja, kuten AM5-alustan DDR5- ja PCI Express 5.0 -tuki prosessorista riippuen. Lisäksi jälkikäteen varmistettiin, että AM5-alusta tullaan julkaisemaan vuoden 2022 aikana.
Päivitys: Uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että prosessorit olisivat myöhästymässä aikataulustaan. Todellisuudessa AMD oli viitannut Computexissa vain tuotannon aloittamiseen tämän vuoden puolella, ei myyntiin tulemiseen.
Lähde: AMD @ YouTube
Tai sitten niitä on niin hankala tuottaa että varastoa ei saada ajoissa kasaan. Mikä olisi vielä huonompi vaihtoehto koska se johtaisi tod. näk. pienempään kokonaismääräänkin ja siten entistä huonompaan saatavuuteen.
Harmi juttu joka tapauksessa kun kyllähän tämä v-käyr…eikun kakku on onnistuessan omallekin B550:lle se paras ja viimeinen päivitys mitä rahalla saa ja sellaisena kyllä kiinnostaa premiumin kerakin.
Pitipä vilkaista Lissun lupaukset Computexista ja puhui kyllä valmistamisen aloittamista vuoden loppuun mennessä, ei tuotteiden varsinaisesta julkaisuaikataulusta mitään. Minulle tuo tarkoitti rivien välistä että tuotteet tulee vasta seuraavana vuonna koska menee kuukausia tuotannon aloittamisesta ennenkuin tavaraa saadaan kaupan hyllylle. Tuotanto olisi pitänyt aloittaa loppukesästä että ehtisivät tälle vuodelle.
Tässä tarkka lainaus AMD:n Computex videolta.
"..and we’ll be ready to start production on our highest end products with 3D chiplets by the end of this year."
He confirmed that the AM5 platform will indeed support PCIe Gen5, just as the Intel 12th Gen Core series codenamed “Alder Lake” which launch next month. It is worth saying though that he did not say Zen4 “Raphael” or Ryzen 6000/7000 specifically.
data-unfurl="true" data-result-id="237607" data-url="https://videocardz.com/newz/amd-confirms-3d-v-cache-zen3-cpus-are-coming-early-next-year-zen4-later-in-2022" data-host="videocardz.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
AMD confirms 3D V-Cache Zen3 CPUs are coming early next year, Zen4 later in 2022 – VideoCardz.com
data-onerror="hide-parent"/>
videocardz.com
Mielestäni ei kyllä ole ollut aikaisemmin esillä.
DDR5 -tuki on ollut tiedossa, mutta aikaisempien vuotojen mukaan tulisi vain PCIe gen 4 tuki.
Esim. tämä vuoto on tämän vuoden elokuulta:
data-unfurl="true" data-result-id="237618" data-url="https://videocardz.com/newz/amd-am5-platform-for-raphael-leaks-confirming-pcie-gen4-support-dual-channel-ddr5-memory" data-host="videocardz.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
AMD AM5 platform for "Raphael" leaks confirming PCIe Gen4 support, dual channel DDR5 memory – VideoCardz.com
data-onerror="hide-parent"/>
videocardz.com
katso liitettä 705498
Kertoo vain sivustojen ymmärryksestä, kun yhden esimerkkidiagrammin kuvitellaan kertovan koko kannan ominaisuudet, etenkin kun samat sivustot rummuttivat ennen ja jälkeen kuitenkin myös roadmap-vuotoja, joissa nähdään AM5-prosessoreja PCIe5.0-tuella.
Eikä AM4-ajan vastaavissa diagrammeissakaan mitään PCIe 4.0:aa lukenut ennen kuin se tuki tuli emolevyihin.
Hyvä kuulla.
Voisitko ystävällisesti kaiva yhdenkin sellaisen uutisen, jossa on aikaisemin huhuttu tai varmistettu AM5 -alustan PCIe gen 5 -tuki?
Minä en sellaista hakukoneillakaan löytänyt.
Tossa vaikka yksi. Sama roadmap ja sen osiin perustuneita uutisia löytyy lisää, myös noilta samoilta sivuistoilta joihin linkkasit.
data-unfurl="true" data-result-id="173813" data-url="https://www.io-tech.fi/uutinen/amdn-eri-vuodoista-koostettu-prosessori-roadmap-paljastaa-kaksi-seuraavaa-sukupolvea/" data-host="www.io-tech.fi" data-pending="false">
class="link link--internal fauxBlockLink-blockLink"
target=""
rel=""
data-proxy-href="">
AMD:n eri vuodoista koostettu prosessori-roadmap paljastaa kaksi seuraavaa sukupolvea – io-tech.fi
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.io-tech.fi
Ei kai kukaan koskaan missään ole olettanut, että koko AM5-kannan aikakausi ajettaisiin PCIe 4.0:lla? Eihän siinä olisi mitään järkeä.
Vai jääneekö vain 12-16 -ytimisten erikoisuudeksi, niissähän moisesta olisi eniten hyötyäkin koskei DDR4’ssa riitä muistikaista. Eivätkä varmasti ole halpoja valmistaa…
Mutta sinänsä V-cache on plussaa koska jatkaa aavistuksen teholisällä AM4-kannan elinikää, ja AM4-kantaisia tulee kuitenkin olemaan käytössä vielä ainakin 2020-luvun lopullekin. Eli etsinemme taas vanhoihin AM4-emoihin CPU-päivityksiä Kiinasta vuonna 2026-30
Voihan tuossa peruutuksessa olla kaupallisetkin syyt. Jos AMD voi vaan haluta nähdä Intelin Alder Laken ja sen hinnottelun rauhassa.
Mä olen vähän pidemmän aikaa ihmetellut miten Verkkokaupassa 5600x näyttää olevan loppu. Gigantillakaan sitä ei löydy. Tuota huomattavan vähemmän haluttua 5800x kyllä löytyy molemmista. Jimmsiltä löytyy noita kaikkia.
Ei toi nyt voi olla seurausta kysynnästä, vaan jostain muusta.
Piiripula ja liian hyvät saannot selittää paljon.
DDR4lla riittää oikein hyvin muistikaista useimmille softille, koska jo niiden 32 megan välimuistienkin osumatarkkuus on todella hyvä. CPUilla välimuistien pointti on lähinnä pienentää keskimääräistä viivettä, ei saada kaista riittämään, koska kaista hyvin harvoin on pullonkaula.
Ei kai kukaan sellaista ole väittänytkään?
Tulihan AM4 -kantakin ensin PCIe gen 3 -tuella, ja PCIe gen 4 -tuki tuli vasta myöhemmin.
PCIe -tuki riippuu sekä prosessorista että piirisarjasta niin, että PCIe gen4-kykyiset prosessorit (esim Ryzen 3000-sarja) toimivat vanhemmilla piirisarjoilla (esim. B450, X470) vain PCIe gen 3-moodisssa)
Eivätkä kaikki uusimmatkaan AM4-kantaiset prosessorit (esim APU:t kuten 5700G) tue vieläkään kuin PCIe gen 3 -liitäntöjä.
Olen aika varma, että näemme vielä AM5-kannassakin prosessoreita, jotka tukevat korkeintaan PCIe gen 4-väylää, kuten myös DDR4:ää. Ja saattaa tulla halpapiirisarjoja esimerkiksi markettikoneisiin, joissa on vain gen3 -tuki.
Toisaalta yläpäähän voi tulla parin vuoden päästä PCIe gen 6-kykyisiä prosessoreita / piirisarjoja.
Tämähän on juuri näin, ja asia on muilla uutissivustoilla myös ymmärretty oikein.
Itsekin olen vähän ihmetellyt innokkuutta siirtyä kuluttajapuolella PCIE viitoseen. Nelonen tuli vasta melko hiljattain ja kaistaa riittää vuosiksi eteenpäin. PCIE5 lisähyöty vs PCIE4 taitaa olla hyvin pitkälti tasan nolla. Mutta sen lisähinta on nollaa isompi.
Nelosen tullessa emolevyt oli kalliimpia ja monikerroksisempia kuin muuten olisi tarvinnut. Kesti yllättävän kauan saada aikaiseksi B550-piirisarja, joka yhdisti halvan hinnan ja PCIE nelosen villakoiran ytimen, eli yhden näyttiksen ja yhden kovalevyn tuen.
Zen4-DDR4-tuen säilyttämisen hyöty vs vaiva vs siirtymäkauden pituus vähän siinä ja siinä, kun vaihtoehtona siirtymäkauden aikana että Zen3-DDR4 jatkaisi tuotannossa halpasarjana eikä tarttisi sotkea DDR4:ää enää Zen neloseen.
Edelleenkin uutisessa mainitaan "aiemmin tiedossa olleita asioita, kuten AM5-alustan DDR5- ja PCI Express 5.0 -tuki prosessorista riippuen. ".
En ole vieläkään saanut vahvistusta (muualta kuin huhupuheista), että tällaisia tietoja olisi ollut aikaisemmin olemassa.
Niin kauan kun ei ole valmistajan virallista tietoa, kyse on huhusta eikä tiedosta.
(Ellei vedota vanhaan bittiviidakon sananlaskuun "Huhut ovat niin kauan totta kunnes toisin todistetaan").
Ei vaan siihen että se on ollut ihan itsestäänselvää vaikkei olisi ainuttakaan vuotoa asian tiimoilta. Viilasin nyt kuitenkin viittaamaan vuotoihin ettei tarvitse katkenneeseen lillukanvarteen enempää takertua.
Muistelen, että 5600X oli hyvin pitkään julkaisun jälkeenkin loppu joka paikasta. Ja 5900X/5950X vielä heikommin saatavilla. 5800X ollut aina hyvin tarjolla.
Oli joo, mutta toukukuussa ja kesäkuun alussa noita kaikkia lävähti saldot täysille noihin kaikkiin kauppohin, ja Proshop alkoi myymään tuota 5600X pienellä alella.. Niin sen takia ihmettelen että miksi Verkkokaupassa ja Gigantissa nyt tuollainen tilanne. Ei voi olla puhdas kysyntä koska muutoin ne olisi loppu Jimmsiltäkin.
Kunpa voisin sanoa samaa. Alla ekan generaation huippuemo.. crosshair 6 hero. Ei tue edes zen3.
Täysin odotettavissa ollut juttu. Ne ekan genin kamat oli niin ilmiselvällä purkalla ja pyhällä hengellä kasassa pysyviä jonkun tettiläisen ihka omaksi suunnitteluprojektiksi laitettuja romuja…
MSI varmaan vuotaa vielä B450 emoille jotkut erittäin AMD:n suututtavat BIOS:it joissa näille tuki
Tpu:n mukaan tulee jo Q1, eikä H1
data-unfurl="true" data-result-id="238118" data-url="https://www.techpowerup.com/287760/amd-confirms-zen-3-with-64-mb-3dv-cache-for-q1-2022-zen-4-later-pcie-gen5-ddr5?cp=2" data-host="www.techpowerup.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
AMD Confirms "Zen 3" with 64 MB 3DV Cache for Q1-2022, "Zen 4" Later, PCIe Gen5 + DDR5
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.techpowerup.com
Kesti tuon nykyisenkin 5900x tuottamisessakin jonkin aikaa että niitä alkoi löytymään massoittain hyllyistä. No nyt niitä löytyy ja hintakin on välillä alennuksessa. Itsellä on jotenkin semmoinen tuntuma viimeaikojen "piiripulasta", että CPU -kauppa ei ole läheskään niin takkuavaa kuin mitä GPU:n tulee. Sinänsä melko loogista kun kokonaisvaltaisuudessa näytönohjaimen valmistus on muutenkin paljon aikaavievämpi prosessi ylipäätänsä.
Sen lisäksi että näytönohjaimia ei tahdo löytää oikein mistään, niin hinnat on aivan järkyttävän korkeat. Halvinkin GPU maksaa jotakuinkin enemmän kuin high-end pään kallein suoritin tällä hetkellä suurinpiirtein. Sinänsä siis aika vaikea vertailla näitä kahta.
Kerrohan mikä Crosshair 6 Herossa oli purkkaa tai "pyhällä hengellä"? Niin, ei mikään. Suurin osa ekan generaation vehkeistä oli tosiaan roskaa, mutta ei kaikki. C6H:ssa VRM parempi kuin suurimmassa osassa nykylaudoista ja muutenkin kaikki rauta tip top kunnossa. Ainoa ongelma on se että Asus lopetti biostuen ja keskittyy lähinnä kuluttajien kiusaamiseen. Uudemmat biosit lähinnä estää ja rikkoo asioita kuin että ne korjaisi (jo kertaalleen korjattuja mutta uudelleen ilmenneitä) ongelmia. Oli muuten viimeinen Asuksen tuote itselle.
Tuohon lautaanhan siis saa kiinni Zen3 prossuja kun vaihtaa BIOSin toisen valmistajan laudasta. Niin, kuluttajat itse keksivät paremman softatuen kuin mitä Asus suostuu tarjoamaan. Raudan puolesta tuossa ei ole mitään muuta vikaa kuin "liian vanha piirisarja" ja "liian vähän muistia". Kumpikaan ei todellisuudessa ole kuin tekosyy olla tukematta. Väärällä biosilla unohtuu väärä piirisarja ja kappas kummaa se 16MB riittää myös kaikille jukaistuille prossuille, toisin kuin "virallisesti" kerrotaan. ASUS Crosshair VI Hero Crossflashing Database
/OT
Saas nähdä saavatko noita 3D v-cachella olevia prossuja toimimaan vanhojen X370 piirisarjallisten emojen kanssa. Eiköhän sekin onnistu.
Kilpailu Intelin ja AMD:n välillä; Intelin piti hypätä seuraavaan generaation ns. suunnan näyttäjänä, kun oli jäljessä muutenkin? Aika tiukkaan sumppuun ovat uudet generaatiot tulleet.
PCIe4 PCIe5 transitio ei varmaan ole enää niin suuri fyysinen muutos emolevyltä, joten voisi ajatella, että Gen 4:n vaatimille signalointimuutoksille saa paremmin vastinetta uudessa generaatiossa. Eri asia on sitten, että moniko hyötyy näistä nopeammista väylistä, mutta varmaan jotkut kuitenkin.
Suurin hyötyhän nopeammista PCIe-liitännöistä tulee palvelinpuolella, kun saadaan enemmän/nopeampia SSD-levyjä palvelimiin kiinni, nopeampia verkkokortteja (tai syövät vähemmän PCIe -väyliä) jne.
Kun nämä ominaisuudet toteutetaan joka tapauksessa isompaan päähän (ja erityisesti AMD:n chipletteihin, jotka ovat samoja halvimmasta Ryzenistä kalleimpaan EPYCiin), niin miksi niitä ei tarjottaisi myös kotikoneisiin?
Kuluttajakoneissakin hyötyä saataisiin vaikka siten, että emolevyillä tarjottaisiin 1- ja 2 -kanavaisia gen 5 m.2 -liitäntöjä, joilla päästäisiin samoihin nopeuksiin kuin gen3 4x / gen4 2x -liitännöillä.
Emolevy- ja SSD-valmistajien vain pitäisi tällaisiakin vaihtoehtoja tarjota, mutta taitaa vielä jonkin aikaa olla SSD-nopeuskilpailu vahvasti priorisoituna.
Näytönohjainpuolella en oikein näe merkittävää etua gen5/gen6 -tuomisesta, mutta eiköhän siihenkin jossakin vaiheessa joku uusi kaistasyöppö saada kehitettyä.
Kun en aiheesta tiedä niin eka Google-osuma tuottaa mulle uutta tietoa.
data-unfurl="true" data-result-id="238205" data-url="https://quarch.com/news/pcie-5-0-what-you-need-to-know-and-how-you-can-test-gen5-devices/" data-host="quarch.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
PCIe 5.0: What you need to know and how you can test Gen5 devices – Quarch Technology
data-onerror="hide-parent"/>
quarch.com
Luultavasti emolevyyn ei tule lisää kerroksia verrattuna PCIE4 niin ehkä sen puoleen hinta ei nouse. Uutuuslisäähän kaikissa PCIE5 komponenteissa liittimiä myöden voisi arvata olevan vielä jonkun aikaa.
No näytönohjaimet voisivat ihan hyvin olla 8 linjalla 5.0 lähtien niin kuluttajaemojen laajennettavuus paranisi. Nyt kun nopeudet per pinni ovat laukalla niin vähän hölmöä pitää näytönohjaimet 16 linjaisina.
Niin olisi. Mutta jos uuteen gen5 -emolevyyn laittaisi x8 -paikkaan jonkun vanhan gen3 näytönohjaimen, niin senkin kaista puolittuisi, mikä voisi vaikuttaa jo nopeuksiinkin.
Näissä PCIe:n alaspäin yhteensopivuuksissa kun tulee samalla rajoitteitakin noiden väylien kaventamista pohdittaessa.
Siitä 16x väylästä voi pilkkoa pari m2 väylää tai muuta 4x slottia. Sit jos on vanha näyttis niin varoo laittamasta siitä 16x väylästä pilkottuihin slottiin mitään kiinni.
Niin no tosiaan noita Radeoneita on tehty ja tehdäänkin pcie4 8x versioina, 5500xt, 6600xt nyt ainakin.
Ilmeisesti sillä on saatu edullisen pään näytönohjainten valmistuksen hintaa hilattua vähän alaspäin, hyvä näin jos nyt emolevyltä monesti kumminkin nopea PCIE löytyy.
Taitaa olla 2080ti ainoa riittävän nopea gen3 kortti joka kärsisi vähän(pari prosenttia) 8 linjasta. Isompi ja todennäköisempi haitta näyttiksen 8 linjasta on vanha emo + uusi näyttis yhdistelmällä kun välttämättä muistiakaan ei kortissa ole tarpeeksi jokaiseen tilanteeseen ja uudet kortit pystyvät korkeampiin fps:iin. Itselläni on 400-sarjan AM4 emo ja zen3 niin x8 PCIe 3.0 voisi ahistaa tulevaisuuden korttia. Mielestäni edut voittavat nämä muutamat haitat kun useimmilla komponentit ovat pari sukupolven sisällä. SSD:t eivät menetä käyttökelpoisuuttaan vanhana, en oikein lämpene että emolevyissä olisi x1/x2 M.2 liitäntöjä joilla gen3 nvme-levy köröttelisi 25%/50% nopeudella. Mielummin M.2:t saa olla x4 leveitä kun slotteja mahtuu se 2-3 järkevästi.
Ei vain Radeoneita, NVIDIAlla oli 900-sarjan lowendissä pcie3x8 ja gt1030ssa x4
Tuskin syö kun HEDT-alustassa on jokatapauksessa PCIe linjoja rutkasti enempi ja muita etuja työasemakäyttöön. Tässä on kyse järkevämmästä linjojen käytöstä kuin linjojen lisäämisestä nytkin saa kuluttajatason emoja joissa on otettu näyttiksen 16 linjasta puolet kahdelle extra M.2:lle. Nämä vaatii vaan kalliita pcie-kytkimiä emolle ja ovat siten vain highend emojen "herkkua". Joku PCIe 5.0 x8 näyttikselle + 3kpl x4 M.2:sta olisi aika kiva midrangeen eikä tuo riippuisi edes piirisarjan kyvyistä. Ehkäpä kuluttajien mielikuvat ovat esteenä ja näyttikselle on nyt vain pakko tunkea samat 16 linjaa kuten ennenkin vaikka erityistä hyötyä siitä ei ole.
Tuskin syö kun HEDT-alustassa on jokatapauksessa PCIe linjoja rutkasti enempi ja muita etuja työasemakäyttöön. Tässä on kyse järkevämmästä linjojen käytöstä kuin linjojen lisäämisestä nytkin saa kuluttajatason emoja joissa on otettu näyttiksen 16 linjasta puolet kahdelle extra M.2:lle. Nämä vaatii vaan kalliita pcie-kytkimiä emolle ja ovat siten vain highend emojen "herkkua". Joku PCIe 5.0 x8 näyttikselle + 3kpl x4 M.2:sta olisi aika kiva midrangeen eikä tuo riippuisi edes piirisarjan kyvyistä. Ehkäpä kuluttajien mielikuvat ovat esteenä ja näyttikselle on nyt vain pakko tunkea samat 16 linjaa kuten ennenkin vaikka erityistä hyötyä siitä ei ole.
Olisi hieno ratkaisu ja kyllä löytyisi käyttöä, kun vertaa, millaisen määrän sata-levyjä karvalakkimallin koneisiin saa kiinni.
Mutta piuhojen maksimipituus ei ainakaan kasva PCIE neloseen verrattuna. Saattaa tulla johtojen pituus vastaan, jos liittimiä alkaa tulla lisää. Jos, niin pitäisi taas laittaa PCIE5 piirisarja joka toimii "hubina" lopuille PCIE5 laitteille jolloin em. vapaaksi jääneitä linjoja ei tarvita.
Emolevyn taakse ehkä saisi sopimaan.
Olisi hieno ratkaisu ja kyllä löytyisi käyttöä, kun vertaa, millaisen määrän sata-levyjä karvalakkimallin koneisiin saa kiinni.
Mutta piuhojen maksimipituus ei ainakaan kasva PCIE neloseen verrattuna. Saattaa tulla johtojen pituus vastaan, jos liittimiä alkaa tulla lisää. Jos, niin pitäisi taas laittaa PCIE5 piirisarja joka toimii "hubina" lopuille PCIE5 laitteille jolloin em. vapaaksi jääneitä linjoja ei tarvita.
Emolevyn taakse ehkä saisi sopimaan.
Melko varmasti ei tule alempiin luokkiin, vähän epäilen että ei edes seiskaan. Luultavasti kallista toteuttaa ja jos 5600XV maksaa 450€ niin kuka sellaista 6-ydintä enää ostaa kun 5800X:n saa jo alle sen. Mutta saapa nähdä mihin hinnottelu sitten asettuu ja mitä malleja oikeasti tulee tarjolle.
Ei varmaan tule kaikkiin hintaluokkiin, koska valmistuskustannukset on niin paljon kalliimmat.
1) AMD on firma, joka pyrkii tekemään voittoa. Tuotteen, jonka valmistus on kallista myyminen halvalla ei ole kovin hyvää bisnestä.
2) Kun TSMCn "7nm" valmistuskapasiteetista on pulaa, jokaiset n. viisi L3-piilastua tarkoittaa noin kolmea valmistettua ja myytyä prosessoria vähemmän.
Tuossa on järkeä ainoastaan ylemmän hintaluokan tuotteilla, joista voidaan pyytää selvästi suurempaa hintaa sen kakkupiirin kanssa.
Veikkaisin, että mitään olemassaolevia malleja ei suoraan korvata näillä vaan näiden valmistus ja myynti jatkuu, ja näistä tulee joko
Todennäköisimpänä pidän, että näistä tulee yksi 16-ytiminen malli ja yksi 8-ytiminen malli. Koska 8-ytimisessä kakkupiilastuja tarvitaan kuitenkin vain 1 kappale, lisäkustannus tästä on kuitenkin 8-ytimisessä vain puolet siitä mitä useampiytimisissä malleissa. 16-ytimistä voitaisiin markkinoida tehokkiampana normaalin työpöytäkannan prossuna, ja 8-ytimistä ehkä enemmän pelaajille parhaana peliprossuna jonka saa vielä jossain määrin inhimilliseen hintaan.
Sellainen, joka haluaa maksimaalisen pelisuorituskyvyn mahdollisimman edullisesti?
Tosin eiköhän näistä tule tosiaan vain 8- ja 16-ytimiset versiot. Kuitenkin se piiri lie testattavissa toimivaksi ennen kakun lisäämistä päälle, eli ei käy niin, että kakku laitetaan piirin päälle ja todetaan että ohhoh, tässä piirissähän toimii vain puolet ytimistä… Toki jos kakunistutusprosessi itsessään rikkoo jonkin verran piirejä osittain, niin 6- ja/tai 12-ytimiset ovat mahdollisia, mutta pidän tätä hyvin epätodennäköisenä
Itse veikkaan että tulee kokonaan uusi mallisarja jossa kaikki prossut "uusia". Eli suurin osa on vanhoja malleja joille annettu +50-100MHz lisää kelloja ja sitten ne huiput uudella V-cachella.
Nojuu, tämä tosiaan vielä todennäköisempää
Omassa ajattelussani vaan helposti ignoroin nämä vanhojen uudelleennimeämiset
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä