AMD kertoi vielä toukokuussa Computex-messuilla olevansa valmis julkaisemaan V-Cachea käyttävät prosessorit tämän vuoden aikana, mutta nyt aikataulu on vierähtänyt ensi vuoden alkuun.

AMD esitteli Computex 2021 -virtuaalimessuilla aiemmin tänä vuonna uusia Zen 3 -prosessoreita 3D V-Cache -välimuistilla. Prosessorit tarjoavat yhden päivityssyklin lisää AM4-kannalle ennen AM5-kannan Zen 4 -prosessoreita.

Lisa Su kertoi Computex-messuilla yhtiön olevan valmis aloittamaan Zen 3 V-Cache -prosessoreiden valmistuksen vielä kuluvan vuoden aikana. Nyt yhtiön teknisen markkinoinnin johtaja Robert Hallock on kertonut uutta prosessoreiden aikataulusta ja varmistanut, että uudet V-Cache-prosessorit tulevat saataville kauppoihin vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Zen 3 -CCD-siruissa on oletuksena 32 Mt L3-välimuistia. Välimuisti oli koko ajan varustettu valmiudella V-Cache -välimuistille, mutta se pidettiin tiukasti salassa Computex-messuihin asti. Lisävälimuisti asennetaan sirun päälle ja ne yhdistetään toisiinsa TSV-läpivienneillä (Through-Silicon-Via). AMD:n omien testien mukaan 4 GHz:n kellotaajuudelle lukittu 12-ytiminen Zen 3 V-Cachella on peleissä 4-25 % nopeampi, kuin samalle kellotaajuudelle lukittu Zen 3 ilman V-Cachea eli Ryzen 9 5900X, ja keskimäärin puhutaan noin 15 %:n parannuksesta.

Samassa AMD:n videossa varmistettiin myös virallisesti jo aiemmin vuodoista tihkuneita seikkoja, kuten AM5-alustan DDR5- ja PCI Express 5.0 -tuki prosessorista riippuen. Lisäksi jälkikäteen varmistettiin, että AM5-alusta tullaan julkaisemaan vuoden 2022 aikana.

Päivitys: Uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että prosessorit olisivat myöhästymässä aikataulustaan. Todellisuudessa AMD oli viitannut Computexissa vain tuotannon aloittamiseen tämän vuoden puolella, ei myyntiin tulemiseen.

Lähde: AMD @ YouTube

This site uses XenWord.
;