Intelin HEDT-prosessoreiden lippulaivamalli on tätä nykyä 18-ytiminen Skylake-X Refresh -arkkitehtuuriin ja Basin Falls -alustaan kuuluva Core i9-9980XE. AnandTechin tietojen mukaan Intel on tuomassa markkinoille pian uuden, erittäin rajoitetusti saataville tulevan Core i9-9990XE -prosessorin, joka nappaisi piikkipaikan i9-9980XE:ltä.
AnandTech kertoo nähneensä dokumentteja ja muita tietoja, jotka kertovat Intelin valmistelevan uuden Core i9-9990XE -prosessorin julkaisua. Toisin kuin numeroinnista voisi olettaa, kyse ei ole kuitenkaan 18 tai enemmän ytimiä sisältävästä prosessorista, vaan 14-ytimisestä erikoismallista.
Prosessorin erikoisuus on raportin mukaan sen kellotaajuus: i9-9990XE:n kerrotaan toimivan 4,0 GHz:n perus- ja 5,0 GHz:n Turbo-kellotaajuudella. Verrokiksi muiden Core X -sarjan HEDT-prosessoreiden korkein Turbo-kellotaajuus on ollut tähän asti 4,5 GHz ja peruskellotaajuudet 8-ytimistä mallia lukuun ottamatta korkeintaan 3,5 GHz. Core i9-9990XE:n TDP-arvon kerrotaan olevan peräti 255 wattia, kun muissa Core X -prosessoreissa se on 165 wattia.
Erikoista tulee olemaan myös prosessorin saatavuus ja hinta, mikäli AnandTechin tiedot pitävät paikkaansa. Sivuston mukaan prosessorit tulevat vain OEM-valmistajien saataville ja niille ei ole määrätty tiettyä hintaa, vaan valmistajat joutuvat tarjoamaan kilpaa huutokaupassa saadakseen prosessoreita käsiinsä. Prosessoreita tullaan sivuston mukaan kauppaamaan kerran neljänneksessä ja ensimmäisessä huutokaupassa olevan mukana kolme toistaiseksi nimeämätöntä OEM-valmistajaa. Intel ei tule myöskään myöntämään prosessoreille takuuta, vaan mahdollisesti kuolevat prosessorit tulevat olemaan OEM-valmistajien ongelma.
Lähde: AnandTech
Viimeiset irti…
Tästä tulee heti mieleen bulldozerien viimeiset ~250W TDP mallit 😀 Mutta takuun puute on kaiken huippu.
Seillä ollaan näemmä valmiita rutistamaan brändistä kaikki mehut irti ennen kuin rysähtää. Mutta ei ole toisaalta tyhmä joka pyytää vaan tyhmä joka maksaa…
Mikäköhän pointti tässä on? Jollain Intel pomolla ei vaan kestä miehuus sitä että heillä ei olisi suorituskykykruunua?
PR:ää, ei tuossa mitään muuta järkeä ole. Lisäksi saa hyvin kellottuvat vähän vialliset piirit myytyä kalliilla.
'Intel ei tule myöskään myöntämään prosessoreille takuuta, vaan mahdollisesti kuolevat prosessorit tulevat olemaan OEM-valmistajien ongelma'
Siitä tulee kallis ongelma kun 2000 dollarin kuluttajamyyntihinnan prosessorit alkavat hajoilemaan mystisesti.
Valmistajat voisivat sopia keskenään etteivät tarjoa yli 400€ per prossu. Saisi Intel nokilleen tästä tempauksesta. 😀
Tämä se olisi jotain 😀 Tuskin näin kuitenkaan käy :O
Atm Intel on vielä sen verran vahva brändi, että tod näk nämä menee hinnasta viis ”kuin kuumille kiville” ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Eikös sekin nyt ole jo vähän liikaa takuuttomasta tuotteesta, jonka kestämiseen Intel ei selvästikään luota?
Ja jonka oikea maksimikulutuskin lienee reilusti 300W:n ”paremmalla” puolella…
Tekisi mieli huitasta melkoiset OT:t tästä Intelin räpistelystä mutta pysytään aiheessa.
Edellisiä kommentoijia mukaillen ei mitään järkeä tässä ja nämä varmaan päätyvät poskettomiin Acerin "no gravity" command centereihin 😀
Voisin mä noista tarjota pari kymppiä kappale ja myydä eteenpäin neljällä 😉
Numerointi on kyllä käsittämätön kun on vähemmän coreja kuin oikeassa lippulaivassa.
Eli siis Intelillä on binnauksen jälkeen läjä 18 core prossuja joista on korkeintaan 4 corea rikki… Ja joku saa idean että no binnataan ne rikkinäiset sitten uudestaan ja katsotaan mitkä kestää parhaiten kelloja, kellotetaan ne sitte tappiin asti ja myydään entistä kalliimmalla. Nerokasta! Kaippa nuokin on kolvattu eikä mitään tahnatöhkää välissä.
Ne joille isoin numero = enemmän perffiä. Ajattele nyt, 99999KXE i9. Siinä vasta vauhtihirmu. 😉
Sieltähän se kiuas viimeisellään tuli. Harvia vaviskoon.
Seuraavaksi 10K numerointeja?
Onpa typerä julkaisu. Normaalina julkaisuna olisi ihan OK järkevällä hinnalla mutta miksi ihmeessä rajoitettu erä, ja ei takuuta. 😀
Osta kaupasta 7940X, deliddaa ja aja Direct Diellä (99xx kivet näyttäisi kulkevan kehnommin kuin vanhat), osa coreista 5 GHz ja loput vähemmän, voltit 1.3~1.4 V ja siinä on 9990XE järjettömällä tehonkulutuksella. Perävalotakuu tässäkin.
Voisi kätevästi käyttää X-etuliitettä kuten ATI teki 9800 -> X800 sarjojen kanssa. :tup:
Menikin ohi tuo että myydään takuuttomana, ihan hauska jos sattuu eksymään DOA kivi satunnaisesti.
Muistuu elävästi mieleen miten Intel aikanaan yritti venyttää Coppermine-Pentium III:a väkisin yli gigahertsin kellotaajuuksille ja joutuivat lopulta tekemään takaisinkutsuja kun prosessoreita ei saatu toimimaan vakaasti edes validoiduilla emo-muisti-yhdistelmillä.
Tämäkin aika vahvasti vaikuttaa paperijulkaisulta jotta voidaan retostella tuotevalikoimasta löytyvän 5GHz huippumalli. TDP on joka tapauksessa sen verran mielipuolinen, ihan ilmaiseksi ei noita kelloja enää ole saavutettu.
Juu, 1133MHz mallin kanssa oli ongelmia: Intel Admits Problems With Pentium III 1.13 GHz: Production and Shipments Halted
Eipä noi tuntuneet kellottuvankaan tuosta paljoa enempää, itse ajelin gigahertsin mallia 1200MHz.
Siltähän tuo vaikuttaa että pakko se 5GHz turbo on puristaa irti, kuten nähty 8086K:n ja 9900K:n kanssa. 8086K:ssa binnatut yksilöt ja 9900K:n TDP tosiaankin mielipuolinen.
Se, että tuossa ei ole takuuta kertoo paljon sen luonteesta. Intel ei itsekään usko sen kestävyyteen eli tuo prosessori on vähän kuin ilmakehään tipahtava meteoriitti: vähän aikaa se on tosi komea ja kirkas ja sitten paukahtaa…
Mitenhän OEM:t sitten järjestää takuupuolen jos kiuas kärähtää? Ottaa persnettoa ja uusi kivi asiakkaalle, vai pienellä präntillä että prossu on takuuton.
Ei kuluttajalle saa myydä tuotetta ilman takuuta. Jos Intel ei vastaa takuusta, niin OEM tekee sen. Noissa voi kyllä olla normaalia lyhyempi takuu. Tuo kivi on niin kellotettu, että ei taatusti kestä normaalia prosessorin elinikää lämpöjen takia.
Ainakaan OEM:illä ei ole varaa säästellä emolevyjen virransyötöissä tai prossun jäähdytyksessä.. Taitaa olla joku 240 AIO minimi tuollaiselle jos meinaa ettei throttlaa.
Kuinka moni muista Pentium 3 1,3 Ghz mallin joka teki laskuverheitä jo ihan vakiokellotajuudella … kun tämää 99990XEFTYGLHOY vaikuttaa vähän potentialaiselta uusinnalta sillä saralla.
1.3GHz mallista ei nopean googlauksen perusteella ole mitään tuollaista, mutta postasin tuohon ylös juttua surullisenkuuluisasta 1.13GHz Copperminesta.
Selkeä Intelin vastinehan tämä on legendaariselle FX-9590:lle josta myös tehtiin kiuas että saatiin se 5GHz turbo revittyä.
Miksi ei voisi nimetä kuten ennenvanhaan. Numerot alkaa jo pikkuhuljaa vituttamaan.
nvidia riva tnt
sis xabre
Ati Rage 128
S3 Virge
386SX
486DX
Onneksi tuli sen jälkeen Pentium ja teho
Pitäkööt tukkinsa
Tuokin on intel core i9. Voisihan eri numerot ja nopeudet olla vaikka pro ja ultra ja keksiä uusia nimiä. Tai numeroida 1000, 2000, 3000.. Kai tuo 9999XXXE on sitten myyvempi ja näyttää nopeammalta, kuin joku muu nimeäminen.
Vaikea nimetä nykyisin, kun ytimien määrä vaihtelee. Lisäksi nopeus vaihtelee myös ja mukana on turbo kellotaajuus.
Myös tuosta intel 486 prossusta on eri nopeuksia. 66MHz on ainakin tuttu.
"For many players of video games during the early and mid 1990s, towards the end of the MS-DOS gaming era, the i486DX2-66 was a very popular processor."
Noita 486sia on vähän joka lähtöön:
i486DX
i486SL
i486SX
i486DX2 (pari eri versiota)
i486DX-S
i486DX2-S
i486SX2
i486DX4
i486DX2WB
i486DX4WB
i486GX
Sitten jokasesta vielä useampi kellotaajuus erikseen
Juu Intelillä on pitkä ja varhainen historia numero+kirjainsekamelska nimeämiskäytännön kanssa.
Saa, mutta ei Suomessa.
386/486 aikaan nuo kirjaimet sentään pääsääntöisesti tarkoittivat ihan jotakin.
No joo. 486SX tais olla hitaampi kun 386:n DX, jos sitä käytettiin 16 bittisten ohjelmien vääntämiseen. Ja onhan noita ollut myös joitain muitakin esimerkkejä vastaavista mokista…Ennen vanhaan kun prossujen nopeuksisa lähinnä MIP:llä testattiin niin aika erikoisia juttuja tuli vastaan. Hienoa aikaa;)
No ei ne lopussa olevat kirjaimen tällähetkellä nyt niin sekavia ole.
Ongelma on enenmpi siinä kun aikaisemmin i3/i5/i7 tarkoitti selvästi jotain ydinmäärään ja HT:n olemassaolon suhteen mutta senkin Intel on vimevuosina täysin sotkenut niin että ne ei enää tarkoita oikeastaan mitään.
Ei tarkoittanut kuin korkeintaan työpöydällä, paljon loogisemmin ne vain osoittavat keskenäisen suhteen mikä pitää paikkaansa edelleen i9:n lisäämisen jälkeenkin
Eikä saa missään muussakaan EU-maassa. Tiedätkö jonkin merkittävän markkina-alueen, jossa yritykset saavat myydä kuluttajille uusia laitteita ilman takuuta?
Mielenkiintoinen tuote?! Myydään ilman takuuta mutta kuluttajasuoja käytännössä estää ko. tuotteen takuuttoman myynnin. Eli menee OEM: myyjien piikkiin takuu. Siis tätä ilman takuuta kikkaahan käyttäis kaikki jos se olis noin helppoa mutta kun noi myydään ns. myyjille niin myyjä vastaa takuusta. Ihan hienoa soppaa on kyllä Intel kehittelemässä näin lainopillisesti;)
Suomen lait vs ulkomaat. Harvassa maassa on näin kattavaa kuluttajansuojaa.
8.gen läppäri prossut aiheuttaa hämmennystä itselleni kun tuli vertailtua ennen ostoa.
Intel® Product Specification Comparison
Näin vertailuna kun tässä minun Ideapadissa on tuo i5 niin miten paljonhan tuo cachen määrä + hieman korkeammat kellotaajuudet tekee suorituskyvyssä eroa? Kun core määrät on samat :confused:
U-sarjassa on tainnut olla aina i7 ja i5 samassa konfiguraatiossa ytimien/HT:n osalta
Taitaa isot kaupat ostaa tuotteensa takuuttomina muutenkin. Saavat ostaa halvemmalla ja ottavat riskit itsellensä takuuasioissa.
Miksi oletamme tässä ketjussa niin vahvasti, että nämä päätyisivät kuluttajien markettimikroihin?
Sinne niitä varmaankin voisi päätyä joihinkin "kun maailma ei riitä"-malleihin, kun työkäytössä tuo tehonkulutuksen tuoma lämmöntuotto ja ilmeisesti intelinkin tiedostama luotettavuuden puute rajaavat kysyntää.
Tarvittaisiiin todella spesifinen tarve, jossa tarvitaan sekä hurjaa yhden ytimen suorituskykyä, että suurehkoa ydinmäärää, että tarpeella tuon voi perustella. Joku finanssialan työkalu, jossa reaktionopeus on kaikki kaikessa ehkä:think:
Kuitenkin selkeimmältä markkinalta vaikuttavat rahakkaat pelaajat, joille vain "paras" on kyllin hyvää. Markkinointia joidenkin ammattipelaajien kautta ja jotkut miljonäärien mukulat on jonossa ja tällaisen tuotteen kohdalla se kysyntä voisi riittää.
Niissä myös virheettömyys on ehdoton edellytys, eli ECC.
2000 dollarin cpu ja siihen vielä OEM takuuttomuuskatteet ja muut lisät päälle. Edes @Sampsa ei ole rakennellut tuollaisia virityksiä. Jokunen voi ehkä päätyä youtubeen, mutta eivätköhän loput kuitenkin mene johonkin tehokäyttöön.
En vain oikein keksi missä tehokäytössä suorituskyvyn tarve ajaa noin rankasti luotettavuustarpeen ohi. Useimmissa suorituskykytarpeissa rinnakkaisuutta voidaan lisätä ja murskata numerot silkalla ydinmäärällä.
Ei tarvitse meidän sellaisia tarpeita keksiä. Ne jotka näitä ostavat varmasti tietävät mitä haluavat. Pelaamiseen ykkösvalinta on kuitenkin maksimaalinen yhden säikeen suorituskyky, eikä core määrä. Tämä siksi, että harvoja poikkeuksia lukuunottamatta säikeistys on jäänyt niissä vähemmälle.
Tottakai minä sen tiedän, ettei pelit hyödy juuri lisäsäikeistä, mutta suurin osa pelaajista ei ymmärrä. Markkinoidaanhan HEDT alustan koneita pelaamiseen ihan varsin yleisestikin. (siellä "kun on rahaa enemmän kuin järkeä"-hintaluokassa)
Mitä tuohon "Ei meidän tarvitse keksiä tarpeita. Ne jotka näitä ostavat varmasti tietävät mitä haluavat." tulee, on se ihan päätön vastaus kysymykseen mihin tarpeeseen tuollainen prosessori olisi… Juuri tuon prossun järjettömyyttä, ostaisiko oikeasti juuri kukaan ja mihin tarpeeseen, kun ihmeteltiin.
Koska näitähän ei mihinkään oikeaan työhön voi myydä. Eli hassuteluun ja sun muuhun semmoseen poikamaiseen leikittelyyn nämä menee. Luotettavuus on esim. analyysi ym. simulaatiokoneissa tärkeää jopa tärkeämpää kun se absoluuttinen nopeus. Mutta kukaan ei toiki estä näitä päätymästä vaikka ISS:lle jos niikseen tulee ja niikseen tuli jo;)