AnandTechin saamien tietojen mukaan 5 GHz:n Turbo-kellotaajuudelle yltävät prosessorit tullaan myymään OEM-valmistajille huutokauppaperiaatteella, eikä niitä aiota tuoda lainkaan jälleenmyyntiin.

Intelin HEDT-prosessoreiden lippulaivamalli on tätä nykyä 18-ytiminen Skylake-X Refresh -arkkitehtuuriin ja Basin Falls -alustaan kuuluva Core i9-9980XE. AnandTechin tietojen mukaan Intel on tuomassa markkinoille pian uuden, erittäin rajoitetusti saataville tulevan Core i9-9990XE -prosessorin, joka nappaisi piikkipaikan i9-9980XE:ltä.

AnandTech kertoo nähneensä dokumentteja ja muita tietoja, jotka kertovat Intelin valmistelevan uuden Core i9-9990XE -prosessorin julkaisua. Toisin kuin numeroinnista voisi olettaa, kyse ei ole kuitenkaan 18 tai enemmän ytimiä sisältävästä prosessorista, vaan 14-ytimisestä erikoismallista.

Prosessorin erikoisuus on raportin mukaan sen kellotaajuus: i9-9990XE:n kerrotaan toimivan 4,0 GHz:n perus- ja 5,0 GHz:n Turbo-kellotaajuudella. Verrokiksi muiden Core X -sarjan HEDT-prosessoreiden korkein Turbo-kellotaajuus on ollut tähän asti 4,5 GHz ja peruskellotaajuudet 8-ytimistä mallia lukuun ottamatta korkeintaan 3,5 GHz. Core i9-9990XE:n TDP-arvon kerrotaan olevan peräti 255 wattia, kun muissa Core X -prosessoreissa se on 165 wattia.

Erikoista tulee olemaan myös prosessorin saatavuus ja hinta, mikäli AnandTechin tiedot pitävät paikkaansa. Sivuston mukaan prosessorit tulevat vain OEM-valmistajien saataville ja niille ei ole määrätty tiettyä hintaa, vaan valmistajat joutuvat tarjoamaan kilpaa huutokaupassa saadakseen prosessoreita käsiinsä. Prosessoreita tullaan sivuston mukaan kauppaamaan kerran neljänneksessä ja ensimmäisessä huutokaupassa olevan mukana kolme toistaiseksi nimeämätöntä OEM-valmistajaa. Intel ei tule myöskään myöntämään prosessoreille takuuta, vaan mahdollisesti kuolevat prosessorit tulevat olemaan OEM-valmistajien ongelma.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;