Ongelmat vaikuttaisivat johtuvan sovelluksen viimeisimmästä päivityksestä.

Useilla Android-käyttäjillä on ilmestynyt ongelmia Android-puhelinten kanssa, sillä laitteiden Google-sovellus on alkanut kaatuilemaan satunnaisesti. Ongelmaa on raportoitu niin ulkomailla Twitterissä kuin myös TechBBS-foorumillakin. Sovelluksen kaatuilua vaikuttaisi tapahtuvan useimmilla Android-puhelimilla kuten esimerkiksi Samsungilla ja Sonyllä.

Ongelmaa näyttäisi aiheuttavan Google-sovelluksen viimeisin päivitys. Aiheesta uutisoinut Android Authority havaitsi ongelman koskevan 12.23.16.23.arm64 ja 12.22.8.23 -versioita, mutta Google Playn tietojen mukaan sovellusversio voi vaihdella puhelimittain, joten ongelmaa voi tulla myös muilla versionumeroilla.

Aiemmin maaliskuussa Googlen WebView aiheutti vastaavia kaatumisia, mutta Android Authority epäilee, ettei tällä kertaa kyse olisi samasta ongelmasta. Google on Twitterissä neuvonut käyttäjiään boottaamaan puhelimensa uudestaan soft reboot -toiminnolla eli pitämällä virtapainiketta pohjassa 30 sekuntia ja osalla käyttäjistä se on auttanut, mutta ei kaikilla. Yksi kokeilemisen arvoinen kikka on Google-sovelluksen viimeisimmän päivityksen poistaminen sovellusasetuksista (asetusvalikko->sovellukset->Google->oikean ylänurkan kolme pistettä->poista päivitykset).

Päivitys 23.06.2021: Google on julkaissut Twitterissä Androidin virallisella kanavalla päivityksen, jonka mukaan yhtiö on tietoinen Google-sovelluksen kaatuilusta ja työskentelee korjatakseen ongelman. Jos käyttäjillä on ongelmia, eikä sovellukselle ole vielä tullut päivitystä, suosittelee Google tyhjentämään Google-sovelluksen tiedot.

Sovellustiedot on mahdollista tyhjentää Android-puhelinten asetuksista sovellukset ja ilmoitukset -osion alta valitsemalla Google-sovellus, jonka tallennus ja välimuisti -osiosta valitaan tyhjennä tallennustila. Asetusten rakenne ja osioiden suomennukset voivat vaihdella puhelimittain eri käyttöliittymämuokkausten myötä. Sovelluksen asetuksiin pääsee ainakin useimmiten myös suoraan sovellusvalikosta pitämällä kuvaketta hetken aikaa pohjassa ja valitsemalla sen jälkeen lisätiedot.

Lähde: Android Authority, Google@Twitter

This site uses XenWord.
;