Applen uudet MacBook Pro kannettavat sisältävät iMac Prosta tutun T2-prosessorin, joka hoitaa tietoturvatehtäviä ja Siri-virtuaaliavustajaa.

Apple on päivittänyt kaikessa hiljaisuudessa TouchBar-kosketuslevyllä varustetut MacBook Pro -tietokoneensa uusiin versioihin. Nykymallin MacBook Prot julkaistiin alun perin syksyllä 2016 ja ne saivat edellisen päivityksensä vuosi sitten heinäkuussa.

Applen uudet MacBook Pro -mallit tarjoavat yhtiön mukaan 13-tuumaisten luokassa parhaimmillaan kaksinkertaista ja 15-tuumaisten luokassa parhaimmillaan 70 prosenttia parempaa suorituskykyä verrattuna edeltäviin malleihin. Kannettavat noudattavat kuitenkin pääosin vanhaa tuttua vuonna 2016 esiteltyä rakennetta.

15-tuumaisten mallien merkittävimmät ominaisuudet ovat 6-ytimiset 8. sukupolven Core i7- ja i9 -prosessorit, maksimissaan 32 Gt:n DDR4-muisti, 4 Gt:n GDDR5-muistilla varustettu Radeon Pro -näytönohjain sekä maksmissaan 4 teratavun SSD-tallennustila. Näyttö tukee Applen True Tone -teknologiaa ja tarjoaa parhaimmillaan 500 nitin kirkkauden sekä täyden P3-väriavaruuden.

13-tuumaisissa päivitetyissä malleissa on käytössä 8. sukupolven neliytimiset Core i5- ja i7 -prosessorit ja mallista riippuen joko Iris Plus 640 -näytönohjain 64 Mt:n eDRAM-muistilla tai Iris Plus 655 -näytönohjain 128 Mt:n eDRAM-muistilla. LPDDR3-muistia on tarjolla maksimissaan 16 Gt ja SSD-tallennustilaa parhaimmillaan 2 teratavua. TrueTone-teknologia on mukana vain TouchBarilla varustetussa 13-tuumaisessa mallissa, mutta molempien mallien näytöt tarjoavat saman 500 nitin maksimikirkkauden ja P3-väriavaruuden.

Täysin uutta MacBook Pro -kannettaville on iMac Pro -tietokoneesta tuttu T2-prosessori. Applen T2 on vastuussa lukuisista tietokoneen turvallisuusominaisuuksista, jonka lisäksi se pyörittää Siri-virtuaaliavustajaa.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;