Applen omalla M1-järjestelmäpiirillä varustetut MacBook-kannettavat ovat saaneet markkinoilla erittäin lämpimän vastaanoton. Nyt MacBookien vesillä näkyy kuitenkin myrskypilviä, sillä yhtiötä vastaan suunnitellaan joukkokannetta.
Migliaccio & Rathod LLP -lakitoimisto suunnittelee parhaillaan joukkokannetta M1-järjestelmäpiirillä varustettujen MacBook Pro- ja Air-kannettavien näytöistä. Yhtiön mukaan lukuisat käyttäjät ovat raportoineet näyttöjen hajoavan jokapäiväisessä käytössä ilman selkeää syytä.
Käyttäjien mukaan näyttöön ilmestyy halkeamia ja vaikka Apple onkin korjannut näytöt ilmaiseksi joillekin asiakkaille, suuri osa ei ole ollut yhtä onnekkaita, vaan takuukorjaus on evätty. Raporttien mukaan Apple väittää useimmissa tapauksissa syyksi näytön ja näppäimistön väliin jääneitä roskia tai pieniä esineitä, jotka olisivat halkaisseet näytön. Joidenkin käyttäjien mukaan näyttö on kuitenkin voinut hajota yksinkertaiseksi näytön kulmaa säätäessä.
Migliaccio & Rathodin etsiikin parhaillaan Applen asiakkaita, joilla on hajonnut M1:llä varustetun MacBook Pron tai Airin näyttö kuvatulla tavalla, jotta se saa perusteet joukkokanteelle.
Lähde: WCCFTech
Taattua p*kaa asiakkaiden kustannuksella. (Yleensä)
näissä voitonjako taitaa mennä niin että osallistujille kahvirahat ja miljoonat juristeille vaikka voittaisivatkin megacorpin kanteella.
Tässä tapauksessa ilmanen näyttökorjaus tai korvaus jo tehdystä korjauksesta ja tuurilla hiluja päälle
Ja ei vaikuta jenkkien ulkopuolella.
Jos asia saadaan pakotettua jenkkilässä läpi se tullee kaikkialle maailmaan, tai muuten siellä on joka maan viranomaiset Applen kurkussa
Vikoja on kuitenkin niin paljon jo, että joukkokanteen edellytykset täyttyvät? On tuossa rakenteessa silloin vikaa vähäistä enemmän. Joukkokanne on sikäli hyvä keino, että näin asiakkaiden ääni kuuluu yhtiön sisällä aivan sinne ylös saakka, ja näin toimien tuo huono tekninen rakenne korjaantuu paljon todennäköisemmin niihin seuraaviin malleihin.
Ainakaan mitään joukkokanteen mukaisia korvauksia ei ole koskaan saanut.
Kirjausohjelmistakin pitää itse tietä hakea rahoja takaisin jos on omalla rahalla korjauttanut jne.
Applellä on nuo maailmanlaajuiset huolto-ohjelmat.
data-unfurl="true" data-result-id="225386" data-url="https://support.apple.com/fi-fi/service-programs" data-host="support.apple.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Applen huolto-ohjelmat – Apple-tuki
support.apple.com
Sitten jos on itse maksanut korjauksesta niin
Jos uskot, että iPhone 11 -laitteessasi oli tämä ongelma ja maksoit laitteen korjauksesta, voit pyytää Applelta hyvitystä.
data-unfurl="true" data-result-id="225391" data-url="https://support.apple.com/fi-fi/HT211148" data-host="support.apple.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Älä sulje MacBook-, MacBook Air- tai MacBook Pro -tietokonetta, jos kameran päällä on suojus
support.apple.com
Se se hinta on kova ja jopa älytön, ymmärtää hyvin miksi sen vaihdon maksaminen omasta kukkarosta kismittää, vaikka olisi itse hajottanut. Tosin läppäristä on puolet näyttöä joten ei sen halvin osa pitäisikään olla varsinkaan kun on kyse oikeasti hyvästä kalibroidusta näytöstä joka soveltuu ammatti kuvankäsittelyyn ja muuhun vastaavaan käyttöön.
Jos sen nyt paskoo, niin eikö tuo mene kotivakuutukseen? Toki kärsii edelleen omavastuun verran.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä