Ainakin yhden prototyypin kerrotaan sisältävän kosketusnäytön, perinteiset peliohjainpainikkeet, molemmat peukalotikut sekä vähintään yhden peukalo-kosketuslevyn.

Valven Gabe Newell herätti netin keskustelupalstojen spekulaatiomyllyt horteestaan aiemmin tässä kuussa antamassaan haastattelussa. Haastattelija kysyi Newelliltä yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista konsolipelien suhteen, johon hän vastasi kiertelevästi, että asiasta kerrottaisiin myöhemmin tänä vuonna eikä vastaus ole sellainen, mitä ihmiset odottavat.

Valve on julkaissut aiemmin Steam Machine -konseptin, jonka piti olla konsolimainen tietokone, mutta joka floppasi ja katosi hiljaa markkinoilta. Steam Link -mediajatke on niin ikään kadonnut markkinoilta. Lisäksi yhtiö kastoi varpaitaan ohjainpuolelle ensin Steam Controllerilla ja sittemmin VR-ohjaimilla. VR-puolella yhtiö teki ensin tiivistä yhteistyötä HTC Viven tiimoilta ja kaksi vuotta sitten yhtiö julkaisi omat Index-virtuaalilasinsa.

Nyt Ars Technica kertoo varmistaneensa useiden eri lähteiden kautta, että Newellin vihjaama odottamaton vastaus tulisi olemaan ”SteamPal”, käsikonsolimainen tietokone. SteamDB:n tietojen mukaan SteamPal olisi jatkoa viime syksynä nähdylle Neptunelle, jota varten Steamiin oli lisätty viite ”Neptune Optimized Games”. Itse SteamPal nimi on Ars Technican mukaan vielä epävarma.

Ars Technican mukaan itse rautatoteutus on vielä puhtaasti spekulaatiota, mutta Valven odotetaan noudattavan muista vastaavista tietokoneista tuttua formaattia AMD:n tai Intelin prosessorilla ja integroidulla grafiikkaohjaimella. NVIDIAnkaan osallisuutta ei ole kuitenkaan suljettu pois mahdollisuuksista ilmeisesti.

Ainakin yhden prototyypeistä kerrotaan olevan selvästi esimerkiksi Nintendo Switchiä leveämpi. Kosketusnäytön lisäksi siitä kerrotaan löytyvän perinteiset peliohjainpainikkeet kahdella peukalotikulla ja vähintään yhdellä peukalo-kosketuslevyllä. Yhdestä prototyypistä ei voida kuitenkaan vetää vielä johtopäätöksiä lopullisen tietokoneen ominaisuuksista.

Lähde: Ars Technica

This site uses XenWord.
;