Eilisten Asuksen ROG-pelibrändin julkistusten jälkeen valmistaja on esitellyt myös TUF-brändätyt pelikannettavansa sekä työ- ja kuluttajakäyttöön suunnatut uutuustuotteensa vuodelle 2023.

Messukokoonpanoon kuuluvat muun muassa valmistajan Zenbook-malliston kannettavien tietokoneiden päivitykset Intelin 13. sukupolven Core-prosessoreilla, minkä lisäksi esimerkiksi Zenbook 14X:n OLED-näytön virkistystaajuutta nostetaan vuodelle 2023 120 hertsiin. Lisäksi messuilla esitellään kaksi 3D-kuvaa tukevalla OLED-näytöllä varustettua kannettavaa – Asus ProArt Studiobook 16 3D OLED sekä Asus Vivobook Pro 16X 3D OLED. Molempien kannettavien 3D-efekti toimii ilman erillisiä 3D-laseja. Lisäksi rautapäivitykset ovat saatavilla odotetusti myös yrityksen pöytätietokoneisiin.

Työasemapuolen kiinnostavana uutuutena Asus esitteli ProArt Display OLED PA32DCM:n, joka on 31,5-tuumainen 4K-resoluution OLED-näyttö. Kyseessä on perinteinen työnäyttö, eli virkistystaajuus jää tavanomaiseen 60 hertsiin, mutta näytön luvataan yltävän 700 nitin kirkkauteen ja kattavan 99 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta.

Pelaajille valmistaja esitteli TUF Gaming A16 Advantage Editionin, joka käyttää AMD:n Zen 4 -prosessoreja ja RDNA3-näytönohjaimia sekä NVIDIA:n RTX 40 -malliston näytönohjaimilla varustetut TUF Gaming F15/17 ja A15/17 -kannettavat, joista A-mallien sisuksissa on AMD:n prosessorit ja F-malleissa puolestaan Intelin prosessorit.

Mielenkiintoisena uutuutena Asus esitteli myös pelikäyttöön suunnatun Vibe CX34 Flip -Chromebookin. Kannettavan sisuksissa on Intelin 12. sukupolven Core i7 -prosessori sekä 16 Gt RAM-muistia. Laitteen pelikäyttö on suunnattu lähtökohtaisesti suoratoistettuihin peleihin kuten erillisen näytönohjaimen puutteesta jo voi päätellä. Ulos päin laittee pelisuuntaus näkyy selkeimmin kannettavan 144 hertsin virkistystaajuuteen yltävässä näytössä sekä WASD-näppäimissä, jotka ovat värjätyt punaisiksi.

ROG-malliston julkistuksista tuttuun tapaan Asus ei ole paljastanut uutuustuotteidensa tarkempia hintatietoja tai myyntiintuloaikatauluja. Laajemmin Asuksen CES 2023 -uudistuksiin voit tutustua yrityksen tiedotteesta lähdelinkin takaa.

Lähde: Asuksen lehdistötiedote