Valmistajan mukaan uutuus on valmistettu lähes yksinomaan saksalaisista ja japanilaisista komponenteista. Sen mainostetaan olevan viimeinen virtalähde, jonka vaativan tietokoneharrastajan tarvitsee ostaa. Virtalähteen suunnittelun kerrotaan vieneen 40 insinööriltä kaksi vuotta ja 165 000 miestyötuntia. Sopimusvalmistajana on toiminut japanilainen Murata, joka valmistaa elektroniikkaa mm. autoteollisuuden, robotiikan, datakeskusten ja avaruustutkimuksen tarpeisiin.
Yli 20 komponenttia – mukaan lukien erikoismallinen planaarimuuntaja – on suunniteltu Muratan toimesta pelkästään MasterWatt Maker 1200 MIJ:tä varten, koska yleisiltä komponenttimarkkinoilta ei Cooler Masterin mukaan löytynyt käyttötarkoitukseen sopivia. Myös virtalähteen piirisuunnittelun ja sisäasettelun kerrotaan olevan täysin uniikkia virtalähdemarkkinoilla.
MasterWatt Maker 1200 MIJ on 80Plus Titanium -sertifioitu, eli se saavuttaa yli 94 % hyötysuhteen. Jäähdytys toimii passiivisena aina 600 watin tehorajaan, eli 50 % rasitusasteeseena asti, jonka jälkeen 135 mm:n Silencio FP -tuulettimen kierrosnopeus säätyy noin 1500-2500 RPM:n välillä. Virtalähde on modulaarinen ja varustettu erikoismallisilla kaapeliliitännöillä. 224 mm:n pitkällä koteloinnilla varustettuna kyse on poikkeuksellisen suurikokoisesta virtalähteestä.
Cooler Master MasterWatt 1200 MIJ:n suositushinta Pohjoismaissa on 999 euroa. Se tulee saataville maaliskuun aikana. Valmistaja tarjoaa virtalähteelle 10 vuoden siirrettävän takuun.
Lähde: lehdistötiedote, CoolerMasterin tuotesivu
Lisäänpä heti perään JonnyGurun testin ko. laitteesta: Cooler Master Masterwatt Maker 1200W MIJ Review
Ilmeisesti tosiaan huippulaadukkaasti tehty, mutta virranantopuolella ei tarjoa mitään mullistavaa.
Kuinkahan moni ostaa ton hintasen powerin:eek:
Viimeinen virtalähde, jonka vaativan tietokoneharrastajan tarvitsee ostaa ja silti vain 10 vuoden takuu :confused: Luulisi noilla mainospuheilla saavan elinikäisen takuun.
Hinta antaisi mahdollisuuden, mutta komponentit vanhenee kuten muissakin laitteissa ja koska laitteen valmistus loppuu 10 sisään niin sekin yksi syy.
Seasonic tarjoaa 12 vuoden takuuta primeille eikä ne tuon hintaisia ole. JohnnyGurusta myös paremmat pisteet (jos ne nyt on edes vertailukelpoisia kun primeissä taitaa olla 850W max). Huono selitys muutenkin vedota siihen että valmistus lopetataan x vuoden päästä, koska kaupan voi aina purkaa tai tarjota uutta mallia.
Mietin uutista kirjoittaessa aivan samaa 😀
Olisihan tuo aika mahtava vehje, mutta taitaa oma "kosketus" jäädä tubettajien videoihin.
Jonny antoi täyden kympin Corsun AX1500i:lle, ja tämä sai nyt vain 9.1. 🙂 Corsussakin on kuitenkin 7 vuoden takuu.
Corsair AX1500i 1500W Review
Varmaan ihan huippuvirtis kuitenkin kyseessä, mutta maksaa yli tuplahinnan Corsuun nähden, jossa on myös enemmän tehoa.
Johnny sanoo myös arvostelussaan että hänestä toi tonni kannattaa tästä maksaa; ” Is it worth a grand? I’m saying yes. Provided you can afford it.”
Valehtelevatko silmäni, vai onko tosiaan näin, että modulaarisissa liittimissä on paljaat nastat esillä ? Saa muuten aika mukavat säpsyt kun loppuelämän kumppania hivelee virtojen ollessa päällä. Unohtamatta tilannetta, että orava vipeltää lämmön perässä sinne.
Olettaisin että tämän powerin ostava ei yksinkertaisesti ole niin tuuhio, että menisi sormeilemaan liittimiä. Eipä tule mieleeni edes ”perinteisten modulaaristen” osalta yhtäkään skenaariota, jossa näin oltaisiin tehty.
Seasonicin Prime 850W suoriutuu hieman paremmin. Tai vaikka ei suoriutuisi niin aivan posketon hinta tälle virtalähteelle.
Ehkä tässä onkin se syy, miksi tämä on viimeinen virtalähde jonka tarvitset.
Ootko ikinä vaihtanu auton akkua? En ole kuullu että kukaan ols siitä kuollu kun koskenu runkoon ja plus napaan.
Kunnon kielarilla lähtee jalat alta:p
Entäs sitten, ei siellä yli +12V:tä oo missään tarjolla, melko taikuri saat olla että tuosta itelle räpsyt saat.
@Aessu
Tuota 24 V ja 1 A on ihmiselle tappava virta/kautta jännite yhdistelmä (DC tasavirta) eli 12 V ,josta löytyy yli 2 A, on vaarallista. Epätodennäköinen tapahtuma, mutta mahdollista.
Ps. Itse asiaan lievästi liikaa lompakolle 🙂
Täyttä bulshittiä. ihmisessä on niin paljon resistanssia ettei sen kautta kulje milliampeereja enempää tuolla jänniitteellä.
Ei niitä milliampeereja hirveän montaa kymmentä tarvitakaan että kuolo korjaa. Kuolema ei tule siitä että virta käristäisi kehon tuhkaksi, vaan jo pikkuvirrat sekoittaa hermoimpulsit. Niiden avulla keho ohjaa mm. sydäntä, joten ulkoinen heräte voi johtaa kammiovärinään. Ja se sitten on pahimmillaan kuolemaksi.
Ja kuten joku jo kommentoikin, ei jännite, eikä teho ole tässä ratkaisevaa, vaan nimenomaan sähkövirran määrä. Staattinen sähköisku on tuhansia / kymmeniä tuhansia voltteja (ei se valokaari tyhjästä synny), mutta ei siihen silti kuole koska virta on häviävän pieni.
Hyvä huomio. Jimmsin sivuilla lukee vaan 10 vuotta. Täytyy vinkata.
Nojoo voihan siihen kuolla jos se tekee haavan sormenpäähän, joka sitten tulehtuu ja menee kuolioon aiheuttaa veren myrkytyksen ja se sitten kulkeutuu sydämeen(kuitenkin massiiviset 24W). Itseasiassa kaikki alle 120V DC/50V AC jännitteet ovat pienoisjännitteitä, eikä niiden kanssa puuhasteluun edes tarvita minkään sortin sähköalan tutkintoa. Eli edes vaarallisemmalla 24V vaihtovirralla et saa helposti itseltäsi henkeä veke(toki jos tökkäät metallipiikit suoraan sydämmeen ja kytket virrat päälle).
Eli jos tuon kanssa itsensä tappaa niin vähintäänkin ansaitsikin kuolla?
Japanilainen -> japanilainen, koska artikkeli on suomen kielellä.
Ne on ampeerit jotka tappaa, ei voltit tai watit!
Juu, NÄIN ON. …
Ei ne herra Amperen tuhannesosatkaan mihinkään kulje jos on liikaa resistanssia.
Sähkön pitäisi päästä suoraan kehnosti johtavan ihon alle että pienellä jännitteellä saadaan vaarallinen virta.
http://www.darwinawards.com/darwin/darwin1999-50.html
katso liitettä 10521
Mutta oishan se tosiaan kiva, jos elektroniikkaa kasailisi muutkin kuin pakkotyövangit manner-Kiinassa.
Tuolla hinnalla olisi tosiaan odottanut, että KAIKKI komponentit ovat länsimaista (Japani mukaan luettuna) tekoa.
Olisihan tuollainen hieno, kun olisi omassa käytössä aina passiivinen. Veikkaisin kuitenkin, että Cooler Master tulee tekemään tappiota tämän kanssa ja tämän tarkotus onkin olla lähinnä brändiä nostattava tuote.
Mitä suojaamattomiin pinneihin tulee, niin pienjännittelillä ihmisen resistanssi on niin suuri, että ampeereita ei pääse muodostumaan ihmiselle haitallista määrää. Varsinkaan virtalähteillä, joihin ei enempiä varastoidu energiaa ei ole mitään haittaa ihmiselle. Auton akuistaan, joissa voi kylmäkäynnistysvirta olla yli 1 000 A, ei aiheudu pientä herätystä suurempaa haittaa terveell ihmiselle.
Ainut, jolla tuollainen virtalähde olisi hengenvaarallinen on, että virtalähteessä olisi suunnitteluvirhe ja antaisi suoraan verkkovirtaa ulos.
KYLLÄ NÄIN O. Paitsi että tässä toki lasketaan vain kehon läpi kulkevat amppeerit ja niitä ei paljon 12 voltilla kulje. Eli huoletta saa silitellä tonnin poweriaan myös päällä ollessa ja kutitella ihan pinneistä. Kielen päässä voi vähän kipristellä jos oikein innostuu…
Enemmän tuossa liitinvalinnassa jännittäisi, että säätäessä siellä on kohta ruuvari tms. pinnien välissä. 100 A antanee ihan mukavan tussauksen.
Vai että 12V tasavirta on hengenvaarallista ja aiheuttaa kammiovärinää… :facepalm:
Se ei ollu pointti, vaan se, että mikä virta riittää tappamaan. Lue se Darwin Awards -juttu. Kaverille riitti 9 V patteri.
En minäkään tuota virtalähdettä pelkäisi.
Bugisella softalla lähetetty
”Made to last” slogani on melko huvittava. Mahdollinen tarina: takuuta tällä on 10v ja laite hajoaa 10v + pari päivää päälle ja samalla Seasonicin Prime 12v takuulla porskuttaa ja voi pistää vielä 11v jälkeenkin takuuseen. Seasonicilta uusi poweri rikkinäisen tilalle kun taas tämä ”Made to last” lentää SER jätteisiin 😀
Se on totta, toisaalta eikös tällaisia osta myös ne jotka vaan ostavat kalleimman ja "parhaimman"? 😀
Ja juu, 12V on tosiaan vielä ns. suojajännite, mutta juurikin se, että siitä on mahdollista saada vähän enemmän kuin pari ampeeria virtaa kohtalaisen helposti ja vahingon riski suurempi verrattuna liittimiin, joissa pinnit olisi omissa koloissaan. Meisseli tai ruuvi lipeää ja osuu sinne niin oikoseenhan se menee, mikä ei taida olla pci-e -liittimen mallisissa mahdollista.
Juu, no tokihan asennuskämmit ovat aina mahdollisia, nimimerkillä muistikampaan fyysinen vika ja takuu evätty muutama viikko sitten :kahvi:
Lukaisin itsekin tästä jonnyn revikan aamusella, ja herätti lähinnä mielenkiintoa kasauslaadun ja toteutuksen osalta. Eniten toki mietityttää mitkähän ovat tuotantokustannukset, katetta varmasti on jonkin verran :think:
Mikä se pieni herätys on? Ei ihminen tunne yhtään mitään sähköiskua, vaikka akusta voi saada 1000A virtaa.
Terveelle ihmiselle ei ole haittaa, jos saa räpsyn verkkovirrasta, mutta sydänvikaiselle voi olla vaarallista.
No en nyt tarkkoja arvoja osaa sanoa, mutta olen kyllä tällin tuollaisesta saanut. Ei siis edes semmosta joka sattuisi, mutta vähän vastaava kuin laitumen sähköaidoista.
Verkkovirran haitallisuus taas riippuu kestääkö sähköisku kauemmin kuin sydämen lyönti, jolloin seuraa rytmihäiriö terveellekin ihmiselle.
Keskustelun jatkoa sähkön turvallisuudesta voidaan jatkaa vaikka yk:lla tms. Mielestäni nyt ei liity tähän virtalähteeseen millään tavalla. Varsinkin, kun ainakaan suomessa ei saa myydä laitteita, joiden ihmiselle vaarallisten jännitte komponenttien päällä ei ole suojaa.