LG:n uusimman sukupolven OLED-paneeliin perustuva pelinäyttö pyrkii erottumaan joukosta edukseen muun muassa kattavasti varustellulla jalallaan.

OLED on tekemässä vahvaa tuloa tietokonenäyttöjen markkinoille, kun pitkän odotuksen jälkeen niin LG kuin Samsungkin ovat alkaneet tuottamaan paneeleita näytöille sopivissa mitoissa. Corsairilla on kokemusta OLED-näytöistä jo taipuvan Xeneon Flexin myötä, mutta nyt julkaistu uutuus edustaa perinteisempää mallia.

Corsair Xeneon 27 OLED perustuu LG:n uusimpaan 3. sukupolven OLED-paneeliin, eli siitä löytyy WOLED-paneelin päältä Micro Lens Array -kerros ja META Booster -algoritmi. Yhtiö lupaakin näytölleen HDR10-tuen ja jopa 1000 nitin maksimikirkkauden väriavaruuden kattaessa 98,5 % DCI-P3:sta. Näytön resoluution on 2560×1440 ja virkistystaajuus maksimissaan 240 hertsiä 0,03 millisekunnin vasteajalla. Vaihtelevan virkistystaajuuden tuki on sekä FreeSync Premium- että G-Sync Compatibe -sertifioitu.

Näytön jalka on varsin kattavasti varusteltu ja se tarjoaa 60° kääntyvyyttä, 22° kallistusta ja 100 mm verran korkeussäätöä ynnä Pivot-tuen kumpaankin suuntaan. Jos mukana tuleva jalka ei miellytä, voi näytön ripustaa haluamaansa telineeseen myös VESA-kiinnikkeillä. Näytön hallinnan yksityiskohtiin ei päästä vielä tarkemmin, mutta Corsairin mukaan näytössä on jonkinlainen läheisyyssensori, jonka avulla käyttäjä ohjataan oikealle nappulalle, oli se sitten virta- tai lähdepainike tai OSD-valikon selaamiseen käytettävä pieni tikkuohjain.

Xeneon 27 OLEDin I/O-paneeli tarjoaa kaksi HDMI 2.1 -liitäntää, DisplayPort 1.4 -liitännän ja USB Type-C:n DP Alt-Mode -tuella. Näyttö tukee kahden kuvalähteen samanaikaista näyttöä joko Picture in Picture -tilassa tai vierekkäin sommiteltuna. Lisäksi näytössä on USB-C 3.1 -sisääntulo ruokkimaan neljää USB-A 3.1 -liitäntää.

Corsair Xeneon 27 OLED tulee saataville toukokuussa, mutta sen hinnoittelua ei ole vielä paljastettu. Näyttöä pääsee ihmettelemään ennakkoon parhaillaan käynnissä olevilla PAX East 2023 -messuilla, mikäli sattuu olemaan Bostonin kulmilla.

Lähde: Corsair

This site uses XenWord.
;