OLED on tekemässä vahvaa tuloa tietokonenäyttöjen markkinoille, kun pitkän odotuksen jälkeen niin LG kuin Samsungkin ovat alkaneet tuottamaan paneeleita näytöille sopivissa mitoissa. Corsairilla on kokemusta OLED-näytöistä jo taipuvan Xeneon Flexin myötä, mutta nyt julkaistu uutuus edustaa perinteisempää mallia.
Corsair Xeneon 27 OLED perustuu LG:n uusimpaan 3. sukupolven OLED-paneeliin, eli siitä löytyy WOLED-paneelin päältä Micro Lens Array -kerros ja META Booster -algoritmi. Yhtiö lupaakin näytölleen HDR10-tuen ja jopa 1000 nitin maksimikirkkauden väriavaruuden kattaessa 98,5 % DCI-P3:sta. Näytön resoluution on 2560×1440 ja virkistystaajuus maksimissaan 240 hertsiä 0,03 millisekunnin vasteajalla. Vaihtelevan virkistystaajuuden tuki on sekä FreeSync Premium- että G-Sync Compatibe -sertifioitu.
Näytön jalka on varsin kattavasti varusteltu ja se tarjoaa 60° kääntyvyyttä, 22° kallistusta ja 100 mm verran korkeussäätöä ynnä Pivot-tuen kumpaankin suuntaan. Jos mukana tuleva jalka ei miellytä, voi näytön ripustaa haluamaansa telineeseen myös VESA-kiinnikkeillä. Näytön hallinnan yksityiskohtiin ei päästä vielä tarkemmin, mutta Corsairin mukaan näytössä on jonkinlainen läheisyyssensori, jonka avulla käyttäjä ohjataan oikealle nappulalle, oli se sitten virta- tai lähdepainike tai OSD-valikon selaamiseen käytettävä pieni tikkuohjain.
Xeneon 27 OLEDin I/O-paneeli tarjoaa kaksi HDMI 2.1 -liitäntää, DisplayPort 1.4 -liitännän ja USB Type-C:n DP Alt-Mode -tuella. Näyttö tukee kahden kuvalähteen samanaikaista näyttöä joko Picture in Picture -tilassa tai vierekkäin sommiteltuna. Lisäksi näytössä on USB-C 3.1 -sisääntulo ruokkimaan neljää USB-A 3.1 -liitäntää.
Corsair Xeneon 27 OLED tulee saataville toukokuussa, mutta sen hinnoittelua ei ole vielä paljastettu. Näyttöä pääsee ihmettelemään ennakkoon parhaillaan käynnissä olevilla PAX East 2023 -messuilla, mikäli sattuu olemaan Bostonin kulmilla.
Lähde: Corsair
Noniin, sitten odotellaan, että tämä on alle tonnin ja pistetään ostoon. Tietenkin uusi näytönohjain samalla, niin ehkä odottelen RTX 5080 asti.
Mulle maittais 40″ (42″) versio 4K resoilla.
Onko jokin tekninen este vielä 4K 240Hz paneeleille vai lypsääkö ensin rahat näillä 4K 144Hz / 1440p 240Hz versioilla?
DP 2.0 tuo alkaisi jo kaipaamaan, 4K@240Hz kun 8bit väreillä vie jo ~55Gbps kaistaa ja 10bit väreillä se olisi jo ~68,5Gbps.
DSC:llä tuo pitäisi kuitenkin onnistua, mutta lienevätkö vastahakoisia sen käytön suhteen syystä tai toisesta. 3440×1440 pääsee HDMI 2.1:n kaistalla juuri yli tuon 240Hz ilman DSC:
data-unfurl="true" data-result-id="442587" data-url="https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Refresh_frequency_limits_for_common_resolutions" data-host="en.wikipedia.org" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
HDMI – Wikipedia
data-onerror="hide-parent"/>
en.wikipedia.org
Eiköhän 2K resoon riitä ihan nykyiset näyttikset.
Ei nykyinen RTX 3080 oikein pääse enää 144 fps kaikissa peleissä.. Kaikki kerralla kuntoon ja säästäminen on jo aloitettu.
Luultavasti kaikki nykyiset WOLED-paneelit käyttävät samaa ohjainpiiriä. Paljonko sillä on vastaanottaa kaistaa rajoittaa hertsejä ja resoluutiota. Nähtävästi ei ole koettu, että televisioihin tarvittaisiin enemmän kuin 120 Hz, tai sitten moista ohjainpiiriä ei ole vielä saatu valmiiksi. Ei voi käyttää samoja osia kuin LCD:eille.
Joko meillä on WOLED 32″ 144Hz 4k malleja tarjolla (hox. ei QD-OLED)? Tuo olisi vähän se sweetspot mitä mieluusti erillisen jalan varaan ripustaisi tähän eteen.
Jo kymmenisen vuotta OLED telkkareita sukupolvesta toiseen katsoneena, nämä uusimmat LG-paneelit (WOLED) alkaa olemaan sillä tasolla että uskaltaisi jo monitoriksi haaveilla.
Eikä tuolta voi saada suuntaviivoja kestosta.
Longevity Burn-In Investigative Paths After 3 Months: QD-OLED vs. WOLED, LG vs. Sony, And More – RTINGS.com
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä