Hyökkääjät ovat kertoneet saaneensa käsiinsä ainakin FIFA 21-videopelin ja Frostbite-pelimoottorin lähdekoodit.

Electronic Arts, eli tuttavallisemmin EA, on joutunut kyberrikollisten uhriksi. Yhtiön palvelimille hyökänneet hakkerit ovat saaneet käsiinsä oman ilmoituksensa mukaan useita pelien ja pelityökalujen lähdekoodeja, joista he ovat maininneet ainakin FIFA 21 -jalkapallopelin ja EA:n useissa peleissään käyttämän Frostbite-pelimoottorin. Kaiken kaikkiaan hakkerit ovat kertoneet saaneensa käsiinsä 780 gigatavun edestä dataa.

Aiemmin tänä vuonna hakkereiden kohteeksi joutuneesta CD Projektista poiketen EA:n tapauksessa kyse ei ollut ransomware-hyökkäyksestä, joka kryptaisi tietokoneiden sisältöjä ja pitäisi dataa panttivankina. Tarkempaa tietoa siitä, miten tämä hyökkäys sitten olisi suoritettu, ei ole.

EA on kertonut tutkivansa tilannetta ja on myöntänyt rajoitetun määrän pelien lähdekoodeja ja työkaluja päätyneen hakkerin käsiin. Pelaajien dataan hakkeri ei EA:n mukaan ole kajonnut, eikä pelaajien yksityisyyden suojan suhteen pitäisi EA:n mukaan olla sen myötä minkäänlaista riskiä. Yhtiö tutkii asiaa myös yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Lähde: Vice

Kuva: EA@Twitter

This site uses XenWord.
;