Suomen markkinoilta pitkälti kadonnut korealainen LG on mahdollisesti poistumassa kokonaan älypuhelinmarkkinoilta. The Korea Herald uutisoi LG:n toimitusjohtajan vahvistaneen jonkinlaisten muutosten olevan tulossa yhtiön matkapuhelinpuolen tehtyä 4,5 miljardin tappiot viimeisen viiden vuoden aikana. Samaan aikaan Business Korea on uutisoinut huhuista, joiden mukaan vietnamilainen Vingroup olisi mahdollisesti ostamassa korealaisjätin älypuhelinpuolen.
LG:n toimitusjohtajana toimiva Kwon Bong-seok on ilmoittanut keskiviikkona, että yrityksen älypuhelinpuolelle on tulossa suuria muutoksia. Kwon Bong-seokin mukaan yritys harkitsee kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, mukaan lukien puhelinpuolen myymistä, markkinoilta vetäytymistä ja supistamista. Tulevista päätöksistä huolimatta yrityksen työntekijöiden työsuhteiden luvataan säilyvän.
Täysin yllättäen LG:n toimitusjohtajan kommentit eivät ole tulleet, vaan LG:n puhelinpuolen kohtalosta on huhuiltu alun perin jo vuonna 2019, jolloin korealaisyritys ulkoisti osan edullisemman pään puhelintuotannostaan. Tuolloin suuremmat huhut kuitenkin kumottiin ja ulkoistaminen perusteltiin säästötoimena, joka mahdollisti laajemman tuotannon edullisempaan hintaan.
Säästötoimista huolimatta huhut LG:n puhelinpuolen kohtalosta ovat jatkuneet, sillä yrityksen puhelinpuoli on tuottanut tappiota viimeiset viisi vuotta, minkä myötä Kwon Bong-seok onkin ilmoittanut muutosten olevan nyt tulossa.
Eilen, 21. tammikuuta, Business Korea uutisoi huhuista, joiden mukaan vietnamilainen Vingroup olisi mahdollisesti ostamassa LG:n älypuhelinpuolen. Vingroup on ollut älypuhelinmarkkinoilla mukana vuodesta 2018 saakka ja se on toiminut ODM-valmistajan suuremmille älypuhelinvalmistajille kuten juurikin LG:lle. Tällä hetkellä se on Vietnamin kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja, jonka edellä ovat korealainen Samsung ja kiinalainen Oppo.
Huhujen mukaan Vingroupin motivaationa LG:n puhelinpuolen ostolle olisi laajentuminen Yhdysvaltain markkinoille, jossa LG:llä oli viime vuonna 12,9 prosentin markkinaosuus.
Lähteet: The Korea Herald, Business Korea
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1611351283"
data-lb-id="_xfUid-1-1611351283">
Pari vuotta kehitystä ja kunnon markkinointikamppiksella takaisin peliin mukaan, jos ei halua kilpailla kärjessä, niin esim pienikokoisille puhelimille on huutava pula. ”Taviskäyttäjille” sellainen 4″ näytöllä oleva yhdellä kädellä käytettävä puhelin kunnon spekseillä ja dual-sim:llä myisi kuin perkele.
Tavikset tuskin haluavat selata somea/uutisia 4" ruudulta.
n. Puolet tutuistani valittavat kännyköiden suuresta koosta ja lähes jokainen haluaisi pienemmän puhelimen. Heillä ei kaikilla tosin elämä pyöri somen ympärillä ja uutiset eivät rajoitu iltalehti/hesari/yle, joten yleensä lueskelevat uutisensa koneella muutenkin. Itsekin menen uutissivuille lähinnä alitajuntaisesti lueskelemaan otsikot. Somea en edes käytä, jos ei whatsapp/signal lasketa sellaiseksi.
Valtaosa lukee somea/uutisia puhelimilla, ja niille puhelimet myös tehdään. Iphone minikään ei mikään jackpot ole ollut applelle.
Oma netinkäyttö hoituu mobiililaitteilla kokonaan.
En puhu iphone ministä ja toki suuri osa lukeekin, mutta isokokoisia puhelimia on satoja eri malleja, kun pienikokoisia ei ole yhtään (puhutaan highend tai edes korkeampaa keskiluokkaa olevista puhelimista). Jos edes 5% haluaisi pienen puhelimen, olisi se jo lottovoitto, koska kilpailua ei ole. Tätä keskustelua tosin on turha jatkaa.
Tämä. Kun joku on sitä mieltä, että puhelimen on oltava lossin kokoinen, niin sitten kaikkien muidenkin on oltava sitä mieltä.
Mitä uutiseen tulee, niin ei mitään uutta ja ihmeellistä, kun kaikkien android-valmistajien puhelimissa on sama resepti. Samannäköinen, samankokoinen, sama prossu, saman verran muistia, samanlainen kamera, samanlainen käyttis, samat valmiit paskasoftat sisällä. Ei tuossa pärjää kuin volyymillä, joka valmistajina tarkoittaa Samsungia ja Huaweita.
Itse en ole ikinä harkinnu LG puhelimen ostoa kun mitään järkevää ei ole tarjolla.
Niiden pitää erottua massasta jos haluavat pärjätä ja pelkästään ohjelmistopuolella esim poistamalla kaikki bloathware ohjelmat saisi jo jotain liikehdintää aikaa sekä heidän päivitystuki on melkein ollut olematon tai tullut vuoden myöhässä.
Ensi viikon tulosjulkistuksessa varmaan kuullaan, minkälainen jackpot tuo uusi mini on ollut Applelle. Itse veikkaan, että sille on riittänyt kysyntää hyvinkin.
Mini oli esimerkkinä. Oli muistaakseni heikoiten myynyt jossain vaiheessa. 5% osuus ei valmistajia kiinnosta.
Minulla oli Lg G2, oli hyvä laite. Seuraava ei ollut lg, ei ollut järkevää mallia myynnissä. Ei ihme jos myyntiä ei ole, samaa geneeristä mallia kuin muillakin.
5% osuus koko markkinoista yhdellä puhelinmallilla ei kiinnosta? Nyt suhteellisuudentaju käteen. Yhdelläkään mallilla ei ole noin isoa osuutta markkinoista. Miksi valmistajaa ei kiinnostaisi maailman myydyimmän puhelinmallin titteli?
Juurikin näin. Kaikki valmistajat valmistaa vain ja ainoastaan noita samanlaisia puhelimia, kaikki keskittyvät suosituimpaan markkinaan, kun olisi muitakin segmenttejä, joissa ei ole ollenkaan kilpailua.
Tässä tää "kunnon spekseillä" on vähän epäselvä.
Yks hankaluus pienissä puhelimissa on saada ne kaikki ominaisuudet mahdutettua. Jos samat sisälmykset kuin Samsung Galaxy S21+:ssa (7,8mm paksu 6,7") haluaisi laittaa 4" näytölliseen puhelimeen, niin siitä tulisi noin 20mm paksu. Voi tietty olla että tämä ei haittaisi potentiaalista kohderyhmää.
Alamäkeä tämä on LG:n osalta ollutkin. Itsellä LG G3 on ollut julkaisusta asti työluurina. Edelleenkin loistava puhelin, nyt jo ajoittaisia ikääntyneestä raudasta johtuvia hidasteluja lukuunottamatta. Hyvä kamera, loistava näyttö vielä tämänkin päivän standardein, laserautomaattitarkennus ja omassa käytössä tärkeimmät eli KnockOn- sekä ennen kaikkea Smart Screen -toiminnot. Henkilökohtaisessa käytössä nyt LG G7 ThinQ joka on kieltämättä pettymys kun osa kätevistä ominaisuuksista jätetty pois (mm.Smart Screen) ja muutenkin tuntuu jo geneeriseltä android -kapulalta käytännössä ilman mitään LG:n omia innovatiivisia ratkaisuja.
No miksei, mutta tuo puhelin on ihan ripuli. Ei se tarvi tehokkainta rautaa olla mutta ei mikään 50e paskin mitä löytyy. Joku HTC Desire oli aika optimaalinen kooltaan.
Ovat ainakin lisänneet valmistumääriä suuren kysynnän vuoksi ja tällä hetkellä ainoa vaihtoehto jos haluaa järevän kokoisen puhelimen.
Juurikin olemattoman kysynnän takia nuo pienet puhelimet jäi pois valmistajien valikoimasta. Liian niche tuote että sellaisen kehitykseen kannattaisi panostaa resursseja. Pieneen laitteeseen ei myöskään mahdu tarpeeksi isoa akkua että akkukesto olisi siedettävä tehokkaalla raudalla.
Monen kanssa olen samoilla linjoilla: pienempi puhelin olisi mahtava juttu. Paksuutta saisi jopa mielellään olla yli sentti. Hankala näitä hiuksenohuita lautasia on yhdellä kädellä käyttää.
Tietotekniikkapalstalla porukka varmaan vaatii tehokasta rautaa, mutta vähäisen kilpailun vuoksi luulisi edes yhden valmistajan perustason pienelle puhelimelle olevan riittävä spekulatiivinen markkinarako edes yhtä kokeiluversiota varten. Ihan mututuntumalta ja omia tuntoja peilaten kompaktiuden ja sitä myöten pienemmän näytön perään haikailu indikoi siihen suuntaan, että älypuhelimella ei näissä tapauksissa edes haluta tehdä mitään erityisen merkittävää, vaan viihdeaseman sijasta puhelin koetaan enemmänkin välttämättömyyshyödykkeeksi täyttämään nykymaailman odotukset jatkuvasta saavutettavuudesta uutisten ja viestintäohjelmien muodossa. Vähemmän suorituskykyisellä raudalla ja pienemmällä näytöllä akun ei tarvitse olla erityisen suuri.
Iphone 12 minin mahdollisista heikkomista myyntituloksista ei kannata tuon markkinasegmentin osalta vetää johtopäätöksiä ainakaan alaspäin, kun keskimääräinen puhelimeltaan käytännössä pelkkiä minimitoimintoja vaativa tuskin on erityisen halukas maksamaan parin sentin pituusvähennyksen tuomasta käytännöllisyysedusta jotain 700 euroa ylimääräistä verrattuna johonkin ylemmän alaluokan/alemman keskiluokan nykypäivän mittareilla pieneen Samsungiin.
Toivottavasti muut valmistajat ottaisivat mallia. Joku snapdragon 600-sarjalainen, 4GB ramia, 64GB sisäistä muistia, n. 5.5” näyttö, 4000 mAh akku ja hintaa n. 200€. Olisi aivan täydellistä.
Viimeiset pienet puhelimet tuppasi nimenomaan olemaan tuollaisia heikomman raudan halvempia laitteita eikä ne yhtään sen paremmin tehnyt kauppansa.
Matkapuhelinten osuus yhtiön kassavirrasta pikaisen googlettamiseni perusteella on ollut kuitenkin suurempi mitä itse kuvittelin, heidän puhelinten matalaa markkinaosuutta siihen peilaten, muistaen myös kuinka paljon LG kodinelektroniikkaa löytyy melkein osastolta kuin osastolta paikalliseen kodinelektroniikkakauppaan astuessa.
Ei noin iso akku mahdu pieneen puhelimeen.
Mahtuu hyvin kunhan lisäävät paksuutta mutta nykyään pitää olla niin litteä ettei mahdu kunnon akku sisään ja hyöty ohuudesta omasta mielestä ontasan nolla, heikompi ergonomia ja kestävyys.Saisin yhtä hyvin mahtumaan puhelimen missä paksuutta on lisätty 5mm.
Ei se paksuus ainakaan paranna ergonomiaa. Tuohon suojakuori päälle, niin puhelin on älyttömän paksu.
Paksuus nimenomaan parantaa. Suojakuori pitää nykypuhelimissa olla jo senkin takia että siitä saa otteen.
Nyt tuli vähän höpöhöpöä. Ennen kaikki oli pieniä puhelimia, mutta buumin myötä kaikki kasvattivat puhelimien kokoa. Optimaalinen koko ohitettiin aikoja sitten ja nyt puhelimet alkavat olla jo tabletteja. Ennen puhelimiin mahtui tarpeeksi iso akku, mutta enää ei? Onko akkuteknologia kenties huonontunut?
Puhelimista tapasi olla ennen mini, compact jne. nimillä pienemmät mallit. Akkujen koot on vain kasvanut vuosien myötä koska puhelimet on kasvanut ja mahtuu isompi akku. Ensimmäisessä Galaxy S:ssä oli 1500mAh akku. Galaxy S21:ssä on 4000 mAh akku.
data-unfurl="true" data-result-id="138746" data-url="https://www.engadget.com/sony-xperia-compact-leak-190015885.html" data-host="www.engadget.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Sony may resurrect the Xperia Compact line for small phone fans
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.engadget.com
Kuten todettu, LG:lle tämä olisi toki aivan looginen askel kun ei siellä ole oikein mikään enää onnistunut mobiilipuolella.
No ihan heittämällä mahtuu. 5,15" Mi5 omasi 3000mah akun ja oli 7,3mm paksu. Tuollaiseen akun vaihtaneena niin kyllä mahtuisi heittämällä jos tosta tekisi yhtään paksumman. Oikeastaan ei tarvitsisi kuin tehdä tuo uudestaan ulkomitoiltaan samassa koossa, koko edustan peittävällä 90hz näytöllä, nykyaikaisella kameralla, sormenjälki sivunappiin, joku 800 sarjalainen snäpdragoni ja paksuutta 4000mah akun kanssa se n. 1cm ettei olisi noin helvetin rimpula, niin olisi melkoinen jumalpuhelin kyseessä. Oikeastaan toikin jopa hieman liian iso, mutta myös liian ohut.
Täytyy kyllä ihmetellä, miten tuo ratkaisu pääsi jonkun ajatuksista suunnittelupöydälle ja aina kauppaan asti. Ihan kiva idea noin muuten, mutta käytännössä monimutkaistaa (lisää hintaa) laitetta ja sen lisäksi käyttäjän pitäisi laittaa vielä lisää rahaa tiskiin jotta saa niitä moduuleita… jotka muuten ei sitten ole sopimassa seuraavaan laitteeseen.
Lyhykäisyydessään LG oli kovimmillaan G2:n aikana. G6 oli sekin yllättävän kova, todellinen "lippulaivan nitistäjä", koska sitä myytiin monesti 400 €. Sen jälkeen menikin pelleilyksi liian korkealla hinnalla kilpailuun nähden tai jokin komponenttivalinta ei ollut parhaasta päästä.
Vastasit itse siihen miksi pienet puhelimet eivät ole olleet hittejä: niihin ei panosteta kylliksi. Samsung vähän koitteli Galaxy S4 Minillä, mutta kyllä sekin kalpeni huikeamman isoveljensä valossa. Galaxy S10e oli jo aikas kova setti, mutta pahus kun hinta ei koskaan tippunut alle 500 €, eli ei ollut keskivertokuluttajan lompakolle sopiva. Pieni puhelin voi kyllä olla kalliskin, mutta sen kanssa ei pidä tehdä mitään pahoja mokia kuten tinkiä akkukestosta. Järjestelmäpiiristä tinkiminen on paras ratkaisu luulisin jos lähdetään hintaa polkemaan. Lisäksi oma mielipide että tele > ultralaaja jos pitää karsia.
Ainakin Suomessa näyttää menevän ihan hyvin kaupaksi, kun Samsung Galaxy A20e oli luultavasti viime vuoden myydyin puhelin (ykkönen Telialla ja Elisalla ja kakkonen DNA:lla).
BQ Strike Power Plus puhelimessa on 5,45”:n näyttö ja 5000mAh akku. Kokoa puhelimella on 70.2 x 144.2 x 10.9 mm eli nykymarkkinoiden pienemmästä päästä. Vastaavasti Sharpin Sense3:ssa on 5,5”:n näyttö ja 4000mAh akku. BQ:n puhelimeen nähden paksuutta on rapsaistu hieman pois alle senttiin. Sense3:n mitat ovat 70 x 147 x 8.9 mm. Sense4:ssä näytön koko on kasvanut 5,8 tuumaan eikä mitat ole muuttuneet paljoa (71 x 148 x 8.9 mm). Akun kokokin on jo 4570mAh.
Noissakaan ei ole ihan niin pienet reunukset, mitä nykytekniikalla voidaan tehdä. Kapean kuvasuhteen 5.4-5.6”:n näyttö on mahdollista puristaa jonnekin 135 x 65 mittoihin. Jos puhelimen paksuus on sentin luokkaa, niin sisään saadaan vielä noin 4000 mAh akku.
LG nyt ei ole koskaan tullut tunnetuksi pienten luurien tekijänä, niin tuskin sieltä suunnalta on mitään sellaista tulossa, vaikka omistaja vaihtuisikin. Esim. LG G3 edusti ainakaan nimenomaan suuria puhelimia.
Täällä ketjussa aiemmin kaivattiin nimenomaan vähemmän tehokkailla komponenteilla varustettua pikkupuhelinta.
Tuohan on massiivisen kokoinen kaivattuihin kompaktipuhelimiin verrattuna.
data-unfurl="true" data-result-id="139405" data-url="https://www.phonearena.com/phones/size/Samsung-Galaxy-A20e,Apple-iPhone-12-mini,Samsung-Galaxy-S4-mini/phones/11195,11333,7788" data-host="www.phonearena.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Samsung Galaxy A20e vs Apple iPhone 12 mini vs Samsung Galaxy S4 mini – Visual phone size compare
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.phonearena.com
Niin on mutta jos noin 70×144 mittoihin saadaan 5000mAh akku, niin ei pitäisi olla mikään mahdottomuus saada 65×135 kokoluokkaan noin 4000mAh akkua. Paksuus ei tietenkään voi olla 7-8mm vaan pitää olla noin sentti.
Minä vähän vieroksun tätä ajatusta, että lähtökohtaisesti tarvitsee olla vähemmän tehokkaita. Esim. 800 sarjassa (jos nyt jätetään 5G siirtymävaihe huomiotta) on niitä vanhemman pään malleja saanut firmat ostettua hyvinkin edullisesti. Tehoa on silti kuin pienessä kylässä vaikka se nyt olisikin viimevuoden malli. Jos nyt miettiinniin esim. Qualcomin Snapdragon 855 on vielä tänäänkin tehoiltaan aika perhanan kova, mutta hinnat ei ole enää lipulaivaa nähneetkään. Sitähän emme toki tiedä millaisia mahdollisuuksia noita siruja olisi enää Qualcommilta tilata, mutta lähtökohtaisesti tuollaiseen pieneen puhelimeen voisi saada ihan lippulaivan tehoja jos vaan katsoo vähän ajassa taakse ja silti oltaisiin vielä merkittävästi tehokkaammalla alustalla kuin ostamalla alemman sarjan uusia tuotteita.
Ihan samoilla linjoilla itsekin. Pitää siellä kunnon rautaa sisässä olla eikä mitään midrange roskaa.
Mitä merkitystä loppukäyttäjälle tuosta akun kapasiteetista loppupeleissä on? A20e:ssä on 3000mAh akku ja iPhone 12 minissä 2200mAh akku, mutta molempien akkukesto on samaa luokkaa. Loppukäyttäjän kohdalla se kapasiteetti listattuna siinä spekseissä ei pitäisi olla mitenkään merkitsevä asia, vaan ainoastaan se kuinka kauan akku kestää päivittäisessä käytössä. Nykyiset luurit suunnitellaan siten, että niillä pärjää noin vuorokauden yhdellä latauksella. Enkä näe kovin suurta hyötyä lisätä kapasiteettiä esimerkiksi 30% ihan vain siksi, että akku kestää muutaman tunnin pidempään. Se puhelin on kuitenkin laturissa päivittäin, kun yli kahden vuorokauden akkukestoon sillä 30% kapasiteettilisällä ei todennäköisesti päästä. Isossa mittakaavassa, kun puhutaan kymmenistä miljoonista myydyistä puhelimista, voisi kuvitella tuollaisen vajaan kolmanneksen pienemmän akun olevan jo pelkästään melkoinen ympäristöteko ja se tuntuu olevan näinä aikoina kovin muodikas arvo. Mielestäni Apple tekee asiat siksi hyvin, että pyrkivät jatkuvasti kehittämään entistä vähemmän kuluttavia tuotteita erinomaisella suorituskyvyllä.
Koskahan kehittävät kellostansa sellaisen että sillä pärjää yli vuorokauden? Viisi vuotta vanha Gear S2 menee edelleen 2-3 päivää kun nyt kaupasta haettava Applen kello pärjää päivän.
Muutama huomio tähän:
– Jos puhutaan samasta laitteesta, niin suurempi akku tarjoaa loppukäyttäjälle luonnollisesti pidemmän akunkeston. Toki parempaa akunkestoa voi hakea myös raudan ja softan optimoinnilla.
– Aika monikin nykyluuri on suunniteltu kahden tai jopa kolmen päivän akunkestoon yhdellä latauksella ja siihen ne myös "normaalikäytössä" pystyvät.
– Suurempi akkukapasiteetti mahdollistaa sen, että akkua ei tarvitse ladata yhtä ääripäästä toiseen, joka lisää elinikää. Myös pienempi määrä latauskertoja tekee samaa.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä