Länsinaapurissa vuonna 2007 perustettu Fractal Design on niittänyt mainetta etenkin kotelovalmistajana, mutta yhtiön tuotekirjoon kuuluu myös muun muassa AIO-nestecoolerit. Yhtiön AIO-ratkaisut perustuvat Asetekin teknologiaan.
Fractal Designin uusi AIO-nestecoolerisarja on ristitty Celsius+:ksi jatkamaan aiemman Celsius-sarjan aloittamaa perinnettä, vaikka suljetun nestekierron pumpun sisältävä prosessoriblokki perustuukin yhtiön mukaan täysin uuteen suunnitteluun. Celsius+ -sarja tulee saataville Dynamic- ja Prisma-versioina, joiden erona on käytettävät tuulettimet. Kuten yhtiön tuotekirjon tuntevat voivatkin jo arvata, on ensimmäisessä valaisemattomat Dynamic X2 -tuulettimet ja jälkimmäisessä osoitettavalla RGB-valaistuksella varustetut Prisma ARGB -tuulettimet.
Fractal Design on pitänyt johtoviidakon minimissään ja Celsius+-sarja kytketäänkin emolevyyn vain yhdellä virtakaapelilla ja yhdellä RGB-kaapelilla, joista jälkimmäisen voi halutessaan jättää myös kytkemättä ja irrottaa blokkiyksiköstä sotkemasta tietokoneen kaapelinhallintaa. Tuuletinten vaatimat kaapelit on piilotettu prosessoriblokkiin kulkevien letkujen punottujen kuorten alle. Valaistus tukee useita eri valmistajien RGB-ohjausta.
Celsius+ -sarjan AIO-nestecoolerit tulevat saataville sekä Dynamic- että Prisma-versioina 240, 280 ja 360 mm:n kokoluokissa eli kahdella 120 tai 140 mm:n tuulettimella tai kolmella 120 mm:n tuulettimella. Tuulettimilla on jonkin verran erilaiset ominaisuudet Dynamicin ollessa parempi liikuttamaan ilmaa mutta Prisman tarjotessa suuremman staattisen paineen. Asetekin tutun kiinnitysmekanismin myötä AIO-coolerit tukevat käytännössä kaikkia markkinoilta löytyviä ja sieltä jo vuosia sitten poistuneita prosessorikantoja niin Inteliltä kuin AMD:ltakin.
Lähde: Fractal Design
Vanhempi celsius on ainakin laajennettavissa letkut saa radin päästä irti ja kiertoon saa lisättyä säiliön ja näyttikselle blokin
Jep, sillä tuon mainitsinkin kun tuossa vanhemmassa radi on alumiinia ja eri metallit ei kierrossa ole suositeltavia.
Homma toimii vain ja ainoastaan väkevän jäähdytysnesteen takia joka estää korroosion. UPW (ultrapuhdas vesi) toimii sekin jonkin aikaa, mutta koska kemia ja reaalimaailma, alkaa sitä korroosiota tulla.
Mitä tulee siihen tuuletinhubiin, saisi muut valmistajat ottaa mallia. Siisti ja yksinkertainen ratkaisu.
Arvioitakin on jo pihalla ja esimerkiksi Guru3D antoi 360 Prismalle suosituksen. Eivät siis ole ihan susia.
Se että missä ajassa tuo korroosio iskee?
Tuo hubi on ihan kätevä jos tuulettimen johdoissa olisi myös tuo huomioitu. 360mallissa alin tuuletin yltää juuri ja juuri hubille. Ja saaha tuohon hubin kautta puhalitimet vaikka kotelotuulettimen liittimeen kun hommaa 4 pin naaras naaras johdon. Jolloin pumpun saa kääntää pyörimään esim kokoajan täysiä ja säätelee puhaltimia sitten lämpöjen mukaan
Harmi tosiaan, että enää ei saa letkuja irti ilman väkivaltaa. Siinä häivisi se huoltomahdollisuus elinkaaren myöhemmässä vaiheessa.
Tuo on tosiaan harmi jos ei enää saa auki. Itsellä tua vanhempi 360. Vaikuttaa ihan asialliselta jäähyltä kyllä.
Harmi kun en ehtinyt pitkäperjaintain viikkokatsaukseen.. Noh, olisin kysynyt sitä, että pyörivätkö näissä nestejäähyissä tuulettimat aina ja koko ajan samalla kierrosluvulla vai ohjaako niitä joku antura. Vastaava kysymys myös pumppuun, että koko ajanko pyörii ”täysillä” vai osaako suhteuttaa nesteen lämpötilaan.
Riippuu ihan coolerista ja tuulettimien ohjauksen toteutuksesta. Tässäkin taidetaan ohjata PWM-tuulettimia emolevyn tuuletinliitännästä tuon hubin välityksellä.
Jaa ja puhelivat pojat näemmä (katson uusintana) testiinottamista. Päällisin puolin näyttäisi jäähdyttimien vetoisuudet samalta 280 ja 360:n osalta. 360 on vain pitkä ja kapea. Kerrotaanko vetoisuutta tuotteen teknisissä tiedoissa? Ts. monenko desin..