ATX12VO-virtalähteet syöttävät eteenpäin vain 12 voltin jännitettä ja tarvittavat 5 ja 3,3 voltin jännitteet muunnetaan sopiviksi vasta emolevyllä.

Intel esitteli viime vuonna uuden ATX12VO-standardin virtalähteille. ATX12VO-standardissa virtalähteestä syötetään laitteille vain 12 voltin jännitettä ja joidenkin laitteiden kaipaamat 5 ja 3,3 voltin jännitteet muunnetaan vasta emolevyllä.

Virtalähdemalleistaan tuttu FSP Group on nyt julkaissut maailman ensimmäisen SFX-kokoluokan 750 watin 12VO-virtalähteen (FSP750-27SCB). Virtalähteestä uupuu luonnollisesti 24-pinninen ATX-virtaliitin ja se on korvattu 10-pinnisellä 12VO-virtaliittimellä. Päävirtaliittimen lisäksi virtalähteestä löytyy 4+4-pinninen prosessorin lisävirtaliitin sekä kaksi 8- ja yksi 6-pinninen PCIe-lisävirtaliitin näytönohjainten tai muiden vastaavien tarpeisiin. Virtalähteestä tulee saataville lisäksi 650 watin versio (FSP650-27SCB).

FSP lupaa virtalähteelleen 80Plus Gold -sertifioinnin ja siinä käytetään japanilaisia kondensaattoreita. Virtalähdettä ei olla tuomassa myyntiin ainakaan välittömästi yhtiön omalla brändillä, vaan se on suunnattu toistaiseksi OEM-markkinoille. Yhtiön mukaan virtalähde on loistava valinta esimerkiksi esports-kokoonpanoihin.

Lähde: FSP Group, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;