Google keskittyy päivityksessä käytettävyyteen, Google Health -ominaisuuksiin sekä Google Assistantiin.

Google on ilmoittanut tänään blogissaan uudistaneensa älykelloihin tarkoitettua Wear OS -käyttöjärjestelmäänsä reilulla kädellä. Päivitys muuttaa käyttöliittymän toimintalogiikkaa sekä parantaa käytettävyyttä tarjoamalla nopeamman pääsyn ilmoituksiin ja tietoihin sekä lisää ennakointia Google Assistantin toimesta.

Laajasti uudistetussa käyttöliittymässä ilmoitusvirtaan pääsee nyt käsiksi ylöspäin pyyhkäisemällä ja ilmoituksiin voi reagoida pikatoiminnoilla ilmitusnäkymästä poistumatta. Alaspäin pyyhkäisemällä avautuva pikavalintavalikko tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten Google Payn ja ”Etsi puhelimeni” -pikavalinnat.

Google Assistantiin pääsee käsiksi kellonäkymää oikealle pyyhkäisemällä ja avustaja tarjoaa nyt entistä ennakoivampaa sisältöä. Se osaa ehdottaa toimintoja käyttäjän sijainnin sekä tulevien kalenteritapahtumien perusteella sekä muistuttaa käyttäjää mm. vaihtuvasta säästä, päivän tapaamisista ja liikenneruuhkista.

Viime viikolla julkaistu uudistettu Google Fit on osana myös uutta Wear OS:ia. Google on kehitellyt yhdessä Amerikan sydänyhdistyksen (AHA) sekä maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa uusia Google Health -tavoitteita, jotka perustuvat molempien tahojen suosituksiin ja joita mitataan Heart Points ja Move Minutes -yksiköillä. Google Fit on entistä keskeisemmässä roolissa ja siihen pääsee käsiksi pyyhkäisemällä kellonäkymästä vasemmalle.

Uuden Wear OS:n päivitysten syöttäminen yhteensopiviin laitteisiin alkaa ensi kuussa – samalla nähdään hyvin mahdollisesti myös uudet Google Pixel -kellot.

Lähde: Google Blog

This site uses XenWord.
;