Google on ilmoittanut tänään blogissaan uudistaneensa älykelloihin tarkoitettua Wear OS -käyttöjärjestelmäänsä reilulla kädellä. Päivitys muuttaa käyttöliittymän toimintalogiikkaa sekä parantaa käytettävyyttä tarjoamalla nopeamman pääsyn ilmoituksiin ja tietoihin sekä lisää ennakointia Google Assistantin toimesta.
Laajasti uudistetussa käyttöliittymässä ilmoitusvirtaan pääsee nyt käsiksi ylöspäin pyyhkäisemällä ja ilmoituksiin voi reagoida pikatoiminnoilla ilmitusnäkymästä poistumatta. Alaspäin pyyhkäisemällä avautuva pikavalintavalikko tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten Google Payn ja ”Etsi puhelimeni” -pikavalinnat.
Google Assistantiin pääsee käsiksi kellonäkymää oikealle pyyhkäisemällä ja avustaja tarjoaa nyt entistä ennakoivampaa sisältöä. Se osaa ehdottaa toimintoja käyttäjän sijainnin sekä tulevien kalenteritapahtumien perusteella sekä muistuttaa käyttäjää mm. vaihtuvasta säästä, päivän tapaamisista ja liikenneruuhkista.
Viime viikolla julkaistu uudistettu Google Fit on osana myös uutta Wear OS:ia. Google on kehitellyt yhdessä Amerikan sydänyhdistyksen (AHA) sekä maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa uusia Google Health -tavoitteita, jotka perustuvat molempien tahojen suosituksiin ja joita mitataan Heart Points ja Move Minutes -yksiköillä. Google Fit on entistä keskeisemmässä roolissa ja siihen pääsee käsiksi pyyhkäisemällä kellonäkymästä vasemmalle.
Uuden Wear OS:n päivitysten syöttäminen yhteensopiviin laitteisiin alkaa ensi kuussa – samalla nähdään hyvin mahdollisesti myös uudet Google Pixel -kellot.
Lähde: Google Blog
Otsikko haisee clickbaitilta.
Tuliskohan näiden myötä joskus kello mihin saan sim-kortin(3g/4g), discordin, whatsappin ja siinä on wlan. Lähinnä normaalimpi android-systeemi(play store-meno) kiinnostaisi. Bluetooth-nappia korvaan ne pari kertaa sitten kun vuodessa soi tai kelloon puhumalla tarvittaessa hätäpuhelu vaikka. Ehkä akunkestoa ei koskaan saisi riittämään päivää eli huono mutta ideana juuri puhelimen sijasta puhelinkello. Niin harvoin tarvii puheluita.
Eikö tämä ole klikkiotsikko? o_O
Nämä löytyy about jokaisesta WearOS älykellosta jo nyt
Millä perusteella?
Otsikko antaa ymmärtää jostain merkittävästä uudesta ominaisuudesta kertomatta kuitenkaan mikä se on. Muualla uutisessa puhutaan kuitenkin päivityksestä. Ehkä kannattaisi muuttaa tuo otsikon ”uudistuksen”->”päivityksen”.
Kyllä. Mielestäni aivan selvästi punnerrusten arvoinen suoritus. Tämä on juurikin sitä kuuluisaa klikkiotsikointia
Ei se ole. On vaan päivän muoti-ilmiö puolella foorumista huutaa klikkiotsikkoa täällä nykyään. Ja vastaavasti toisella puolella tulla huutamaan ettei ole. Kummatkin huolimatta siitä, mikä otsikko on kyseessä…
Toisella puolella taisteleva kysyy: "Onko Android-kelloissa todella niin että pitää ruudulta käydä valitsemassa jos haluaa maksaa jotain ?"
EI noissa ole Suomessa toimivaa maksutoimintoa, kun mikään pankki ei tue Google Play:tä.
Tässäpä tämä tyhjentävästi :tup:
Ehdotan, että jatkossa uutisten otsikot ovat ainoastaan tasoa:
”Uutinen koskien Googlen älykelloja.”
”Uutinen koskien Nvidian uusia näytönohjaimia.”
”Uutinen koskien Intelin uusia prosessoreita.”
Tosin eiköhän joku tulisi nillittämään silti. :facepalm:
Onhan tuossa käsittääkseni koko käyttöliittymä uudistettu?
No voihan se oki noinkin olla. Toisaalta taas:
Uusi suomalainen tietotekniikkasivusto io-tech.fi on virallisesti avattu – io-tech.fi
Nojoo.. Mutta jos vähän panostusta noihin otsikointeihin kun viime aikoina tuntunut vähän lipsuvan. Jossain RSS feedissä voi olla kovinkin klikkiotsikoita kun ei niitä uutisen paria ensimmäistä lausettakaan pääse lukemaan ennen klikkaamista 😮
"Päivitys" tarkoittaa oikeastaan vain jonkin saattamista tämän päivän tasalle. Muutokset voivat olla pieniä tai isoja. Mielestäni "merkittävä" ja "päivitys" eivät sen vuoksi ole keskenään ristiriidassa.
Kaikki uudistukset eivät tässä päivityksessä näytä olevan käyttöliittymäasioita vaan osa niistä kuuluu sisällön puolelle. Jos ne kuitenkin niputtaa yhteen, niin kokonaisuus on mielestäni uudistuksena merkittävä. Sen vuoksi sanoisin, että vaikka otsikko ei ole täsmällisin mahdollinen, on se kuitenkin ihan OK. Pyrkimystä tehdä kliksuansa en kykene näkemään.