Huawei Mate X2:n julkaisupäivän kertova pressikuva paljastaa myös vanhemmista Mate X -malleista erottuvan sisäpuolelle taittuvan näytön.

Huawei on varmistanut seuraavan sukupolven taipuvanäyttöisen Huawei Mate X2:n julkaisupäivän – uutuuspuhelin julkistetaan markkinoille 22. helmikuuta. Kyseessä on kiinalaisvalmistajan taipuvanäyttöisen Mate X -sarjan kolmas malli. Edeltäjämalli Mate Xs julkistettiin vajaa vuosi sitten.

Huawein uutuudesta ei tiedetä varmaksi vielä muuta, kuin julkistuspäivä ja pressikuvan paljastama muotoilullinen yksityiskohta – Mate X2 luopuu edeltäjämalliensa puhelimen ulkopuolelle taitettunakin jäävästä näytöstä ja siirtyy Samsungin Galaxy Fold -sarjasta tuttuun sisään päin taittuvaan näyttöön. Käytännössä ratkaisu suojaa taipuvan näytön normaalia lasia herkempää pintaa huomattavasti esiin jäävää näyttöä enemmän, mutta samalla puhelin menettää yhden aiempia malleja selvästi Samsungin Fold -sarjasta erottaneista ominaisuuksista.

Sisälle jäävän näytön myötä menetetään myös yksi Huawein vanhemmista Mate X-sarjalaisista tutuista kuvausominaisuuksista, sillä edelliset mallit käyttivät takapuolelle jäänyttä näytön osaa selfie-kuvien etsimenä. Tämän myötä aiemmat Mate X -mallit eivät tarvinneetkaan erillisiä etukameroita, vaan käyttäjät pystyivät käyttämään keskimäärin laadukkaampia takakameroita myös itsensä kuvaamiseen.

Vuotojen mukaan Mate X2:n sisänäyttö olisi kooltaan 8,01 tuumaa ja resoluutioltaan 2480×2200 pikseliä. Etupuolelle lisätyn pienemmän näytön kooksi puolestaan odotetaan 6,45 tuumaa. Puhelimen sisältä odotetaan löytyvän Huawein viime vuoden lopulla esittelemä Kirin 9000 -järjestelmäpiiri ja 4400 mAh:n akku. Kamerajärjestelmän osalta Mate X2:n odotetaan tarjoavan 50 megapikselin pääkameran ja kolme tarkemmin vielä määrittelemätöntä lisäkameraa sekä 16 megapikselin erillisen etukameran.

Googlen palveluita puhelimelle ei todennäköisesti kannata odottaa, sillä Huawein ja Yhdysvaltojen tilanne ei ole muuttunut kiinalaisvalmistajan kannalta parempaan suuntaan. Vielä on kuitenkin epäselvää, tuleeko Mate X2 olemaan Huawein Harmony OS:n ensimmäinen askel puhelinmarkkinoilla, vai löytyykö sisältä edelleen Android.

Huawei ei ole vahvistanut puhelimen osalta vielä mitään muuta tietoa kuin julkaisupäivän. Valmistajan aiemmat taittuvanäyttöiset puhelimet saapuivat myyntiin myös Euroopassa ja jo Mate Xs:stä puuttui Googlen palvelut, joten on mahdollista, että myös Mate X2 nähdään länsimaidenkin markkinoilla.

Lähde: Android Authority

This site uses XenWord.
;