Intel julkaisi haavoittuvuuksia paikkaavat mikrokoodipäivitykset jo kerran aiemminkin, mutta ne aiheuttivat silloin sivuvaikutuksena satunnaisia uudelleenkäynnistymisiä. Uuden version kanssa kaiken pitäisi olla nyt kunnossa.

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuudet olivat alkuvuoden kuumin puheenaihe ainakin tietoturvan saralla. Etenkin Intelin tilanne oli hankala, sillä sen prosessorit kärsivät molemmista haavoittuvuuksista ja ensimmäiset mikrokoodipäivitykset menivät mönkään aiheuttaen uusia ongelmia käyttäjille.

Intelin ensimmäinen aalto mikrokoodipäivityksiä, joiden oli tarkoitus paikata Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksia, julkaistiin varsin nopeassa aikataulussa. Aikataulu kostautui, sillä nopeasti kävi ilmi useiden kokoonpanojen kärsivän päivityksen jäljiltä satunnaisista uudelleenkäynnistymisistä niin koti- kuin yritysympäristöissäkin. Intel suositteli lopulta käyttäjiä palaamaan edelliseen, haavoittuvuuksista edelleen kärsivään mikrokoodiversioon, kunnes korjatut mikrokoodit oltaisiin saatu valmiiksi.

Nyt Intel uskoo saaneensa vihdoin valmiiksi ensimmäisen aallon korjattuja mikrokoodipäivityksiä prosessoreilleen. Ensimmäisenä päivityksen saavat yhtiön Skylake(-X)-, Kaby Lake(-X)- ja Coffee Lake -prosessorit, joiden korjattu mikrokoodipäivitys on jo toimitettu OEM-valmistajille ja muille partnereille. Kotikäyttäjille mikrokoodipäivitykset tullaan näillä näkymin toimittamaan emolevyn BIOS-päivityksen muodossa, kun emolevyn valmistaja saa valmistelluksi mikrokoodipäivityksellä varustetun uuden BIOS-version.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;