Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger toivoo pääsevänsä julkistamaan uuden megalaitoksen tarkemman sijoituspaikan vielä ennen vuoden loppua, mutta toistaiseksi edes osavaltiosta ei ole vielä varmuutta.

Puolijohdevalmistajien panostaminen piirituotannon kasvattamiseen länsimaissa näkyy sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Johtavista valmistajista sekä Intel että TSMC valmistelevat parhaillaan uusia tuotantolaitoksia kummallakin puolen Atlantia.

Washington Post on päässyt haastattelemaan Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsingeriä, joka paljasti Intelillä olevan valmisteilla jotain jo kerrottua noin 20 miljardin päivitystä Arizonan tuotantolaitoksiin suurempaa. Gelsingerin mukaan Intel tulee rakentamaan Yhdysvaltoihin uuden megaluokan tuotantolaitoksen. Hänen tavoitteenaan on paljastaa tulevan tuotantokompleksin tarkempi sijainti vuoden loppuun mennessä, mutta ajankohtaisesti edes osavaltiosta ei ole vielä varmuutta.

Kompleksiin on suunniteltu kuutta tai jopa kahdeksaa valmistusyksikköä, joista kukin maksaa 10-15 miljardia dollaria. Yhteensä hinta kohoaisi siis vähintään 60 mutta enimmillään jopa 120 miljardiin dollariin. Gelsingerin mukaan kyse on vuosikymmenen kestävästä projektista ja se tulee suoraan työllistämään 10 000 ja epäsuorasti 100 000 ihmistä.

Lähde: Washington Post, TechSpot

This site uses XenWord.
;