Intelin Client Computing Groupin johtajan mukaan arkkitehtuuri on suunniteltu energiatehokkuus edellä.

Viimeisin ns. iso muutos Intelin prosessoreissa oli siirtyminen hybridiarkkitehtuuriin, eli kahden erilaisen x86-ytimen hyödyntämiseen. Seuraavaksi vuorossa on siirtyminen useamman sirun rakenteeseen Meteor- ja Arrow Lakessa, eikä niitä seuraava Lunar Lake aio jäädä merkittävyydessään jälkeen.

AnandTechiltä tuttu ja sittemmin omaa analyytikkoyrityksensä perustanut Ian Cutress on saanut Intelin Client Computing Groupin johtajalta Michelle Johnston Holthausilta lausunnon, jonka mukaan Lunar Lake tulee olemaan puhtaalta pöydältä suunniteltu ja käyttävän täysin uutta mikroarkkitehtuuria prosessoriytimissään.

Holthausin mukaan Lunar Lake on suunniteltu suorituskyky wattia kohden etunenässä ja olevan suunniteltu etenkin mobiililaitteille. Kontekstin perusteella on oletettavaa, että mobiililaitteet viittaavat tässä yhteydessä kannettaviin ja vastaaviin, ei esimerkiksi puhelimiin. Energiatehokkuuteen panostaminen oli mainittu arkkitehtuurille jo aiemmin paljastetussa diassa.

Lunar Lake tullaan viimeisimpien tietojen mukaan julkaisemaan vuoden 2024 aikana. Se tulee hyödyntämään sekä ulkopuolisen puolijohdevalmistajan prosesseja että Intelin 18A:n valmistusprosessia. Yhtiö tulee kertomaan lisää arkkitehtuurista 26. päivä pidettävässä osavuosi- ja vuosikatsauksessaan.

This site uses XenWord.
;