Raptor Lake tullaan tuntemaan näillä näkymin 13. sukupolven Core -prosessoreina ja huippumallista odotetaan löytyvän 24 ydintä, jotka ajavat yhteensä 32 säiettä.

Alder Lake -prosessorit on saatu vasta markkinoille, mutta Twitterissä vuotajien jutut pyörivät jo sen seuraajan parissa. Tällä kertaa on ensimmäiseen testivuotoon eksynyt 13. sukupolven Core -arkkitehtuuriksi näillä näkymin nimettävä Raptor Lake.

Luottovuotaja Komachi Ensaka löysi BAPCon tulostietokannasta ensimmäisen Raptor Lake -tuloksen. Genuine Intel 0000 -nimellä tunnistuva Engineering Sample on 24-ytiminen prosessori, joka kykenee ajamaan samanaikaisesti 32 säiettä. Koko alusta tunnistuu nimellä Intel Corporation RPL-S ADP-S DDR5 UDIMM OC CRB.

Käytännössä 24 ydintä ja 32 säiettä osuu yksiin aiempien huhujen kanssa, joiden mukaan Raptor Lakessa tehokkaiden P-ydinten määrä pysyisi kahdeksassa samalla kun energiatehokkaiden E-ydinten määrä kaksinkertaistettaisiin 16:een. Raptor Laken P-ydinten arkkitehtuurista ei ole tällä täyttä hetkellä varmuutta, mutta E-puolen huhutaan pysyvän Alder Lakeista tutuissa Gracemont-ytimissä.

 

Tulos on jo vedetty pois näkyvistä, mutta Tom’s Hardware ehti saada kuvankaappaukset sivuilta talteen. Mistään tehohirmusta ei ole kyse, sillä Core i9-12900K nettosi yhteispisteissä lähes 50 prosenttia paremman tuloksen, mutta ES-prosessorit eivät välttämättä toimi täysin oikein tai lähelläkään lopullisia kellotaajuuksiaan, joten tuloksilla voi nakata lähintä sorsaa tai muuta vesilintua ja keskittyä vuodon muihin paljastuksiin.

Lähteet: Komachi Ensaka @ Twitter, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;