
Uutisoimme viikonloppuna Intelin nimeävän tulevat LGA 2066 -kantaiset Skylake-X-prosessorit Core i9 -sarjaksi. Uudet prosessorit tullaan julkaisemaan kesäkuussa E3-messujen PC Gaming Show -tapahtumassa ja myyntiin ne saapuvat 26. kesäkuuta.
Skylake-X-prosessoreissa on mallista riippuen 6 – 12 ydintä ja ne tukevat kaikki Hyper-threading-teknologiaa, jonka myötä kukin ydin voi suorittaa kahta säiettä samanaikaisesti. Prosessorit valmistetaan 14 nanometrin valmistusprosessilla. Tarkemmat alustavat tekniset tiedot voit tarkistaa yltä löytyvästä taulukosta. Taulukon Core i7 -mallit kuuluvat Kaby Lake-X -sarjaan.
UserBenchmark-sivuston tulostietokantaan on nyt ilmestynyt ensimmäiset Core i9 -sarjan prosessoreilla ajetuiksi väitetyt testit. Sivustolta löytyy tulokset sekä 10-ytimiselle Core i9-7900X- että 12-ytimiselle Core i9-7920X -mallille. Testit myös paljastivat uutta tietoa prosessoreiden kellotaajuuksista, jotka tosin voivat vielä muuttua ennen julkaisua. Tulosten aitoutta on toistaiseksi mahdotonta varmistaa.
UserBenchmarkin mukaan Core i9-7900X:n peruskellotaajuus olisi 3,3 GHz:n sijasta 3,1 GHz. Valitettavasti testi ei kerro prosessorin Turbo-kellotaajuutta ja tulosten perusteella voidaan olettaa, ettei Turbo-ominaisuus ollut lainkaan käytössä. Prosessori sai yhden ytimen testistä tulokseksi 107 pistettä, neljän ytimen testistä 434 pistettä ja kaikkien ytimien testistä 1467 pistettä.
Core i9-7920X:n peruskellotaajuudeksi testi kertoo 2,9 GHz ja keskimääräiseksi Turbo-kellotaajuudeksi 3,25 GHz. Prosessori sai yhden ytimen testistä 130 pistettä, neljän ytimen testistä 502 pistettä ja kaikkien ytimien testistä 1760 pistettä.
Kokosimme vertailun vuoksi yllä olevaan taulukkoon myös Intel Core i7-6950X:n (10 ydintä, 20 säiettä) ja Ryzen 1800X:n (8 ydintä, 16 säiettä) tulokset samassa testissä. Verrokkiprosessoreiden tuloksista tulee ottaa huomioon, että ne ovat lukuisten testien keskiarvoja ja pitävät sisällään myös ylikellotettujen prosessoreiden tuloksia. Vakiokellotaajuuksilla ajettujen tulosten poimiminen kaikkien joukosta ei onnistu UserBenchmarkin työkaluilla.
Lähde: Hardware.info
Kusetuksesta on harvoin etukäteen tiedostettua.:think: Ei tuossa ole mitään kusetusta, kun asiat tiedetään etukäteen, toki sitä en sano että tuon hankinta olisi hyvä ratkaisu, mutta täysin ymmärrettävä, kerran Kabylake on uudelle kannalle yhteensopiva.
Taitaa kahden näytönohjaimen kokoonpanossa jäädä 4-ydin prosessori muutenkin pullonkaulaksi nykyisillä tehonäytönohjaimilla ja yhdelle näytönohjaimelle nuo PCI-E-väylät riittävät hyvin (tosin ei ole tullut vielä tietoa montako PCI-E-väylää X299-piirisarja tarjoaa, esim. M.2-asemaa varten).
Päivitettävyys, sitä kun ei LGA 1151-kanta niin hyvin tarjoa, vaan sille on uskoakseni tarjolla jatkossakin vain maksimissaan 6-ydintä sisältäviä prossuja kunnes kanta taas vaihtuu, moni kun päivittää tietokonettaan reilu 3 vuoden välein, niin tuohon on siinä tilanteessa tarjolla reilusti useampia ytimiä sisältäviä prossuja.
Sinua tuntuu tämä Kabylake-X harmittavan todella paljon, miksi näin? Eihän tämä mitenkään pilaa HEDT-alustan mainetta, vaan laajentaa prosessorivalikoimaa. Se mikä tästä julkaisusta tekee mielenkiintoisen on, joudutaanko pian 12-ytimisiä mallejakin korkkailemaan.:comp:
Kuten sanoin. Joidenkin mielestä kusettaminen ei toki ole väärin. Kyllä ostajaa voi koijata suoranaisesti valehtelemattakin. Tämän voi todistaa vaikka asioimalla lähimmässä kodinelektroniikka myymälässä 🙂
Eli vielä vähemmän järkeä tuoda tätä prosessoria myyntiin.
Jatkossakin kaikki "kunnon" i9 prosessorit tulevat olemaan niin tähtitieteellisissä hinnoissa, ettei tuollaisen budjettiprossun ostaja tule siihen HEDT alustaan sellaista laittamaan vaan joutuu ostamaan uuden rupuprossun tai siirtymään kiltisti sinne LG1151-kantaan.
Toki kusettaminen on väärin ja rangaistavaa pienessäkin muodossa, mutta sinulla on hieman erikoinen näkemys kusetuksesta. Tuon kodinelektroniikka-viittauksen kanssa olen samoilla linjoilla.
Ei vaihtoehdoista ole mitään haittaa. Voit toki kertoa tämän Intelille, tiedä vaikka peruvat julkaisun.
Ainakin mahdollisuus siihen i9:n hankintaan on olemassa. Hyvällä lykyllä sen 8-ytimisen i9:n saa käytettynä muutaman vuoden kuluttua puoleen hintaan, jolloin ydinmäärän saa tuplattua pienellä kustannuksella.
Jos katsot noita pakettien kyselijöitä, niin päivitettävyys tulee esiin aika usean kriteereissä.
Ei siitä tarvitse innoissaan olla, mutta ei myöskään noin vastaanasettuva.
Jatketaan keskustelua yksityisviestein jos näet jatkamisen tarpeelliseksi, niin ei täytetä koko keskustelua näillä jaaritteluilla.:tup:
Tietenkin on, jos tarjotaan vain huonoja vaihtoehtoja, mutta ei kuitenkaan tarjota hyviä vaihtoehtoja. Intel tekee tässä nyt selvästi voimakasta tuotesegmentaatiota voittojen maksimoimiseksi, jossa häviäjänä on vain ja ainoastaan kuluttaja. (Sinänsä ihan tyypillistä toimintaa määräävässä markkina-asemassa.)
No tämä on sitä Apinan koijausta. Ei Apina aina ymmärrä omaa parastaan.
En ymmärrä miten asiallinen ja täysin aiheesta annettu kritiikki on jotain vastaanasettumista. Enemmän ihmettelen miksi mielestäsi selvästä ongelmasta ei saisi puhua.
Tämäpä tämä… Paketteja kyselevät sellaiset, jitka eivät ole juuri perillä, jolloin tyhjä arpakin voi vaikuttaa huokuttelevalta. Mikäli käytettyyn on valmis päivittämään, samalla sen emonkin voi hankkia.
Ei en näe tätä mitenkään erityisen huonona vaihtoehtona, mutta en toki hyvänäkään, johtuen LGA2066-kantaisten emolevyn todennäköisesti korkeammasta hintatasosta vertaa LGA1151-kantaiset.
Se olkoon sinun kantasi.
"Mitään järkeä" kantasi on hieman vastaanasettuvan oloista. Kritiikki on toki sallittua ja puhua tietysti saa.:tup:
Mitenkäs näet tuon "4-ydin -> käytetty 8-ydin"-päivitysskenaarion "tyhjänä arpana"?o_O Toki emolevynkin voi hankkia, mutta tekee samalla päivityksestä todennäköisesti kalliimman ja monimutkaisemman. Mutta se on vain minun mielipiteeni, olet täysin oikeutettu olemaan eri mieltä.:tup:
Tämä korkea hintatasohan tässä on koko Intelin idea. Sen sijaan, että tarjottaisiin suorituskykyisin (vähäytiminen) prosessori edulliseen alustaan pakotetaan ostamaan LGA2066 alusta, josta Intel saa mukavasti lisää taskunpohjalle vaikka se ei tuota prosessoria hyödytä mitenkään. Kuitenkaan ei haluta tarjota LGA2066 alustan mahdollistamia liitäntöjä, koska pakotetaan mielummin ostamaan kalliimpi prossu enemmillä ytimillä jos tätä LGA2066 alustaa haluaa tosissaan hyödyntää. Kuluttajan kannalta parhaat vaihtoehdot jätetään kuitenkin kokonaan tuomatta myyntiin. Eli paljon liitäntöjä halpaan prossuun / tehokkain prossu halpaan alustaan.
Koska epäilen, että niitä käytettyjä 8-ytimisiä ilman emolevyä on tarjolla täysin kuriositeettinen määrä kun päivityksen aika tulee tai sitten tarjolla on myös puoli-ilmaisia emolevyjä. Edullisemmaksi sille apinalle tulisi siis jokatapauksessa ostaa nyt se 1151 alusta ja sitten käytettynä koko paketti myöhemmin, jos käytettyä ajattelee päivittävänsä.
Ja todellisuudessa kun se apina oikeasti alkaa päivittämään konettaan on todennäköisesti jo ihan uudet pelit ja vehkeet.
Tämä on ehkä olennaisin kohta väittelystä. Nopeasti katsottuna:
"Puoleen hintaan" saa tällä hetkellä 5 vuotta vanhaa i7-3770K prosessoria ja vastaavasti 3 vuotta vanhaa 8-ytimistä i7-5960X saa "vain" noin 30 prosentin alennuksella. 6 vuotta vanhaa i7-3960X 6-ytimistä saa kyllä alle puoleen hintaan mutta yli 300 euron hinnalla ei siinä mitään järkeä ole.
Eli tämä päivityshomma "osta 4-ytiminen ja päivitä 8-ytimiseen" on käytännössä yhtä tyhjä arpa kuin joidenkin hokema "osta i3 ja päivitä i7".
Tässä olen samaa mieltä, tosin tuo täysillä liitännöillä varustettu 4-ydin prosessori vaatisi A) runsaasti karsitun 12-ytimisen piirin (oletettavasti kaikki Skylake-X mallit perustuvat samaan 12-ytimiseen pii-siruun), joka laskisi runsaasti katetta, sillä suurempi pii-siru on kalliimpi valmistaa, tai B) täysin oman piirisuunnitelun, jota Intel ei varmasti halua tehdä, sillä jo olemassa oleva piiri on kanta-yhteensopiva. Jollekin nuo liitännät ovat varmasti riittävät, mikäli X299-piirisarja tarjoaa EDES sen 4 PCI-E 3.0 -linjaa, kuten esim. itsellä ei ole tarvetta Kabylaken/Z270:n tarjoamaa 20 PCI-E linjaa suuremmalle määrälle, etenkään, kun APEX:illa M.2 asema ei noita syö.
Tämä voi hyvinkin pitää paikkaansa, mutta näen ainoana järkevänä selityksenä tuon 4-ytimisen Kabylake-X:n hankinnalle mahdollisen päivitettävyyden useampi ytimiseen prosessoriin tulevaisuudessa.:btooth:
Olkoon arpa tai ei, mutta selvästi lisätehoa tuova päivitys on mahdollinen, toisin kuin LGA1151 kannalla. Katsohan, en olekkaan tarkastanut yleistä hintatasoa tuolle 5960X:lle, oletin hintapyynnin olevan alhaisempi, kun itse sain hommattua kaverille käytetyn 500€:lla.:beye:
Mahdollinen kyllä mutta huomioiden Intelin halun vaihdella prosessorikantaa, ennemmin ostaa uuden emolevyn samalla koska emolevyn levitessä on vaikea löytää kunnollista tilalle. TJEU LGA1155.
Nopeasti katsoin nuo hinnat, toki käytetyissä hintapyynnöt voivat olla lähes mitä tahansa. En silti löytänyt nopealla haulla läheskään puoleen hintaan.
Eikös näissä kabylake-x ollut isommat välimuistit, kuin 1151 kaby lakeissa? Tällöin näen kyllä järkeä 7740 mallissa, mutta tuo 7640 on kyllä täysin turha.
Tällöinhän on tilanne, että samalle kannalle saa nopeimman 4,6,8,10 ja 12 ytimisen prosessorin. Itse en kyllä nää tätä mitenkään huonona juttuna. Jos ei tähän riitä rahat on toinen kanta joka kattaa taas tästä halvemmat mallit.
Saman 8MB tämä 7700K omaa, eli ainoana eroavaisuutena on korkeammat vakio- ja boost-kellotaajuudet.:beye:
Omasta mielestä mielenkiintoinen juttu jos tulevat i7 prosessorit tai parempi niistä tulisi myös tulevalle Xeon eli serveri alustalle. Tosiaan siitä syystä että 7740X on korkealla kellotaajuudella, eli paras juuri johonkin tietynlaiseen käyttöön. 7740X on luultavasti paras myös peleihin, eli siltä kantilta ajateltuna prosessorista on hyötyä juuri tietynlaisille asiakkaille?
Se vielä tuli mieleen, että voisiko saada 2x 7740X prosessoria Xeon alustalle? Tuskin?
Ei, ne ovat kirjaimellisesti täysin samoja piirejä kuin 1151-mallit, mutta iGPU on disabloitu.
TPU huhuili, että näissä olisi 4MB L2 välimuistia 7700K 1MB sijasta. Toki huhut huhuina.
Mietin jo ennen foorumin avaamista ja spoilerin tai editin näkemistä että hieman epäilyttävältä kuulostaisi noin paljon suuremmat L2 cachet.
Muistaakseni nämä parhaiten CPU:ista ymmärtävät (olikohan hkultala .. jos ei niin sitten lie The Stilt) höpötellyt, että alempien tasojen välimuistit ovat yleensä pienempiä jos halutaan kovia kellotaajuuksia, jotta signaali kerkeää kulkea kellopulssin aikana läpi sen kakun läpi ja mihin siitä sitten meneekään.
Saapa nähdä minkälaiset hinta premiumit Intel uskaltaa lastuihin lyödä, AMD tulee joka tapauksessa kilpailemaan hinnalla, koska kellot ei veny sen 4 yli itkemälläkään.
On varmasti turha toivo, mutta toivon silti, että tuota 7820X:ää saisi noin 700€ hintalapulla, sekin olisi tuplasti AMD:n halvinta 8-ydin Ryzeniä kalliimpi, mutta silloin sen hankinnassa olisi edes hieman järkeä. Mitään yli 800€ summia ei noista ainakaan tässä mielentilalla alkaisi maksamaan.:beye:
No ei ihan noinkaan. Alempien tasojen välimuistit ovat yleensä pieniä jotta niistä saadaan tehtyä nopeampia. Suurempi välimuisti tarkoittaa lähes väistämättä suurempaa latenssia. Sekä Core ix että Ryzen luottavat keskikokoisiin L1 ja L2 välimuisteihin (L1 32KB, L2 256KB (Core) ja 512KB (Ryzen). Muitakin kokeiluja on ollut, esim Pentium 4 8KB L1 ja Athlon 64KB L1, Bulldozer 2MB L2.
Jännitys on lähinnä siinä kuinka paljon Intel on joutunut hidastamaan L2 välimuistia. Mahdollisesti niin paljon ettei sen koon kasvattamisesta ole mitään hyötyä.
Mitenkäs näin ajatusleikkinä jos cache linen pituutta kasvatetaan, laskeeko latenssi kun haku avaruus pienenee kokoon nähden, vai onko jostain muusta kiinni.
Toki tuon linen/blokin koon muuttamisesta seuraa kaikkea muuta jännää, mutta jos nyt jätetään ne pois laskuista.
Lohkon koon kasvattaminen ja assosiatiivisuuden pienentäminen (kuinka moneen paikkaan se lohko voidaan ladata) kumpikin nopeuttaa cachea kun tarvitaan vähempi logiikkaa muistin osoitukseen.
Se cache on näiltä osin juurikin kompromissi nopeuden ja tuon kaiken jännän väliltä 🙂
Jeh.. tuo oli oikeastaan se mitä tarvitsin avattavaksi. Oikeastaan vastauksesi luettua muistin lukeneenikin tuon joskus aikaisemminkin, mutta eipä sitä enää muistanut. :
Tuohon userbenchmarksivustoon en luottaisi pätkääkään. Sen verran vääristeltyjä tuloksia sieltä tullut vastaan.
18-coren i9-7980XE
16-coren i9-7960X
14-coren i9-7940X
versiot on vuodettu huhuina.
Noin-hinnat taitavat kalleimman osalta olla mallinimessä…
Tosin kun lähteenä on VideoCardz niin lieneekö uskomista.
Intel Core-X CPU series to include 18-core flagship says leaked slide – CPU – News – HEXUS.net
![[IMG]](http://hexus.net/media/uploaded/2017/5/8fc2d2c0-5610-4214-a7e0-56bfd5581097_resized_700x373.jpg)
![[IMG]](http://hexus.net/media/uploaded/2017/5/9954f7c2-3a38-4e6a-85b4-9b79d2708585.png)
Ei se oikeastaan vaadi Inteliltä muuta, kuin Xeonien julkaisun i9-brändillä. Hinnat on sen mukaiset:
IBM Intel Xeon E5-2699 v3, 6366€ | Hinta.fi
Jos nuo hinnat ovat tosia, niin AMD:llä ei ole Ryzenin kanssa mitään hätää
Tuo alapää :confused:
i5-7640K onkin 4/8?
i7-7740K maksaa enemmän kuin i7-7700K?
Jos nuo on niitä kaksikanavaisia perkeleitä, niin taitaa olla "vuoden turhin ostos 2017" siinä.
—
Ei AMD:llä näitä vastaan tarvii kilpailla, kun emolevyt tulevat maksamaan noin $300. Ainakaan Ryzenin.
En lähtisi vielä hinnoilla keulimaan, kuulemani mukaan ainakaan huomenna julkistuksen yhteydessä ei hintoja kerrottaisi..
Johan tuolla liikkui huhua i9 7980XE:stä, 18c hirviöstä.
Voi pitää paikkansa, mutta hinnoilla on ollut taipumusta vuotaa etukäteen hyvin monessa tapauksessa. Ja vaikka nuo olisivat oikeita hintoja, niin kannattaa muistaa se, että valmistajat eivät välttämättä myy samalla hinnalla kaikille alueille eli ne eivät silti välttämättä olisi suomen hintatasoa vastaavia. Mielenkiintoisena pointtina Thaimaan ALV on 7% ja suomessa 24% mikä nostaisi noita hintoja suomessa vielä lisää.
Miksiköhän noissa uusissa i9:ssä on noin vähän L3-välimuistia (1,375MB/core)?
Omassa 12-core Ivy Bridge Xeonissakin on 30MB L3:sta, ja sama 12x256KB L2:sta.
Olisi vaikea kuvitella että Xeon E5-2600 v5:ssa (tai mitä bronze/silver/gold/platinum -versioita ne tulevatkaan olemaan) vähennettäisiin v2/v3/v4-versioissa tavallisesti käytettyä 2,5MB/core L3:sta pienemmäksi – ainakaan siellä gold/platinum -päässä.
Mutta ainakin Wikipediassa oli jo joitakin Gold ja Platinum -versioiden tietoja olemassa, ja kaikissa tiedossa olevissa malleissa L3-välimuistia on 1,375MB/core.
???
Aika massiivinen TDP (205W) on tuossa 28-coren versiossa, samoin kuin hintakin (12400 USD)
List of Intel Xeon microprocessors – Wikipedia
katso liitettä 21830
Itse hieman epäilen tuon 18c36t prossun tuloa, ainakaan samalla sirulla, sillä nuo välimuistit olisivat loogiset ainoastaan 16c32t sirulle (22MB) kun katsoo miten nuo välimuistien koot vaihtelee. 18c36t prossulle välimuistit olisi 24.75MB, joka ei kuullosta kovin järkevältä "täydelle piirille"?
Muisti tunnetusti vie paljon tilaa piiriltä, niin olisi näillä työpöytäprossuilla laskettu välimuistin kokoa, jolloin piirin kokoa saadaan laskettua? Serverille kun on jatkossa täysin oma kantansakin.
Jep, mutta nuo yllä linkkaamani ovat serveriversioita (quad/dual CPU kokoonpanoihin 6-kanavaisella muistilla), ja kaikissa on 1,375MB L3/core.
Xeon E5 V4 -sarjassa on parhaimmillaan 22corea (E7:ssa 24 corea), ja välimuistia on aina 2,5MB/core eli max 60MB
(joissakin monsteriversioissa on tosin vain 4 tai 10 corea mutta täysi 60MB L3-kakku on silti käytössä).
Kuullostaa jotenkin hassulta, jos v5:ssa olisi L3:sta max 32×1,375MB (nuo coremäärät viittaisivat max 32 coren toteutuksiin) eli 44MB L3:sta, ja loppu 16MB vaatima olisi käytetty pelkästään 8 ylimääräisen coren toteuttamiseen.
Tuo 7820x vaikuttaa kyllä aika kovalta, etenkin jos tarvitsee myös yhdeltä ytimeltä hyvää suorituskykyä.
Tämä ehkä se järkevin vaihtoehto näistä pelaamiseen, jos multi GPU-hässäkät ei ole suunnitelmissa.
Nuo i9-7800K+ tulee nelikanavaisella muistiohjaimella ja ainakin omassa käytössä menisivät suoraan Ryzenin ohi hankintalistalla – koska nelikanavainen muistiohjain mahdollistaa noiden käyttämisen virtuaalifarmin pyörittämiseen ja corejakin riittää virtuaalikoneille jakaa. Pelaamiseen riittää toistaiseksi 4c/8t.
Onneksi muisti on vielä hinnoiteltu liian kalliiksi, niin voi odottaa AMD:n vastaiskua.
Multi-gpu -pelaamiseenkin kyllä sopivat, kun PCI-express -väyliä on kuluttajaprosessoreita enemmän.
Vaan nämähän eivät kilpailekaan Ryzenin vaan Threadripperin kanssa: 44 pcie-linjaa ja nelikanavainen muistimuistiohjain sielläkin.
Elleivät sitten pirulaiset tee samaa kuin aikonaan 3770k kanssa -> virtualisointi tuki rampautettu pois. Hintaan nähden oletan jotain tälläistä jännää vetoa inteliltä, jolla pakotetaan joko ostamaan kerroinlukittu versio tai peräti Xeon. :
Kotipalvelimeen ei voi ostaa tällaista. Koko alusta olisi mielestäni järjetön, jos sille ei saisi virtualisointia. Mihin se hyötykäyttö sitten jää? Voi muuttaa DVD-kokoelman videoiksi ja kuukauden jälkeen sillä ei teekään yhtään mitään.
Tai sitten pitää ostaa monta, ja tehdä omat fyysiset palvelimet joka asialle , joka on paluu viime vuosituhannelle. Itsellä on Windows- ja Linux -palvelimet kauniisti eläneet yhteistyössä samassa hostissa, jossa on olleet omat backupit tiedostopalvelimella ja ulospäin näkyvä nettipalvelin. Ja nämä eivät edes pysty näkemään toisaan. Lisäksi töihin liittyvä koulutus tarvitsi joskus 4-5 palvelinta, niin nopeasti ne sai pystyyn ja pystyi kertaamaan sertifiointeihin, ym. kotona.
Kyllä. Mielenkiinnolla odottelen AMD:n vastaavia julkistuksia.
Minulle vaan riittäisi tässä vaiheessa vaikka 6c/12t, jos niitä muistikanavia on tarpeeksi ja hinta kohdallaan. Ihan omasta kristallipallosta näen, että 2-3 vuoden päästä voi hyvinkin olla 10c/20t samaan hintaan. Nyt, kun meillä on taas kilpailua ja se alusta sen mahdollistaa sen jo nyt.
6/12t tai 8c/16t skylake-x tullee olemaan se paras peliprossu jättäen 7700k:n taakseen kun haetaan niitä maksimi frameja. Kuintekin sama IPC muin 7700k:ssa , eikä jää hirveästi kelloissa enään. Jähtäväksi nää tuleeko varsinkin 8c/16t malli tarjoamaan myös hyvää hintalaatua verrattuna 6c/12t tai AMD:n prossuihin verrattuna.
Kiihkoiluun ja karkkimarkki yms tuloksilla kepittämiseen huonolla tuurilla. Tosin tuskin ovat moisia visioineet. Eiköhän tuo purkka riittänyt jo rampautukseksi.
Periaattessa tuolla virtualisointituen puutteella saisi rajattua nuo koneet pois firmojen työasema markkinoilta ainakin osittain. Sitten ostettainsiin Xeonia "just in case" ja nämä jäisivät vain kotikäyttöön .. ja siinäkin lähinnä raha miehille jotka haluavat kehuskella että mulla on enempi juttua X kun sulla tossa sun "budjetti koneessas".
Mutta esimerkin vuoksi edellinen työasemani duunista ja firmojen ostotavoista. I7-9XX sarja olisi tarjonnut periaattessa ihan kaiken saman, paitsi ECC tuen, silti nuo meidän vanhat Lenovo työasemat oli Xeon raudalla, käytännössä vain ja ainoastaan ECC tuen vuoksi. Yhden 1-socket Xeon raudan hinnalla olisi liene ostanut 2kpl noita i7 malleja. Jahka uusi amd juhta saapuu tuo Xeon lähtee pois. Asiat muuttunut sitten edellisten tilaamisesta ja sai itse ostaa mitä halusi budjetilla X.. en katsonut ECC:tä tarpeelliseksi. =)
Mutta joo ymmärrän. Itsellä oli vähän sun setupin tyyppiessä käytössä aikoinaan dual socket xeon (2x 2C core2 sarja) työasema. Juurikin virtualisointi alustana useammalle käyttikselle.
Toisaalta syksyllä pitäisi tulla Coffee Lake…
Coffee lake = Skylake + ehkä aavistuksen isommat kellot, ei sen kummempaa.
Voi olla ettei edes suurempia kelloja mikäli on suunnattu kannettaviin.
Coffee Lake on tulossa työpöydälle, kannettaviin ei välttämättä lainkaan.