TPU:n keskustelufoorumin käyttäjä Karath nosti testimielessä kulutusrajan vakio 228 watista 327 wattiin, mutta periaatteessa samalla metodilla ylärajaa ei pitäisi tulla vastaan lainkaan.

Intelin Arc-näytönohjaimet ovat vihdoin markkinoilla, mutta viilattavaa riittää ja muun muassa Arc Control -hallintasovellus on kerännyt runsaasti kritiikkiä keskeneräisyydellään. Juuri Arc Control on ollut kuitenkin nyt avainasemassa, kun TechPowerUpin keskustelualueen käyttäjä Karath löysi tavan kiertää Arc-näytönohjainten tehonkulutusrajat.

Karath kertoo tonkineensa Intelin Arc-ajureita jo hyvän tovin etsiessään korjauksia joihinkin näyttöön liittyviin ongelmiinsa, kun hän löysi siinä ohessa tavan kiertää Arc-näytönohjainten tehonkulutusrajat. Karath on itse testannut onnistuneesti Arc A770:n tehonkulutusrajan nostamista aina 327 wattiin asti, mutta ilmeisesti samalla metodilla mitään varsinaista ylärajaa ei ole olemassa.  Vakiona A770:n tehonkulutusraja on 228 wattia.

Karathin metodiin kuuluu seitsemän askelta:

  1. Aseta Arc Controlin tehonkulutusraja maksimiin
  2. Lopeta Arc Controlin prosessi tehtävienhallinnasta
  3. Pysäytä Arc Control Service tehtävien hallinnasta
  4. Poista GPU käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön laitehallinnasta (tai käytä Custom Resolution Utilityn Restart64.exe -sovellusta)
  5. Käynnistä Arc Control
  6. Käynnistä Arc Control Service
  7. Säädä Arc Controlin tehonkulutusraja uuteen maksimiinsa

Ensimmäisellä kierroksella tämä nostaa tehonkulutusrajan 228 watista 273 wattiin ja toisella 327 wattiin. Oletettavasti rajan nostoa voisi jatkaa loputtomiin samoin metodein, mutta jäähdytys muodostuu luonnollisesti ongelmaksi nopeasti.

Testatakseen ettei kyse ole vain sovelluksen väärin näyttämistä luvuista Karath on ajanut Borderlands 3:n suorituskykytestin läpi sekä vakiona että 327 wattiin asetettuna. Vakiona grafiikkapiirin kellotaajuus oli 2050 MHz, GPU:n tehonkulutus 175 wattia ja keskimääräinen suorituskyky 62,33 FPS, kun 327 watin rajalla kellotaajuus pysyi tiukasti 2700 MHz:ssä, GPU:n tehonkulutus nousi 311 wattiin ja suorituskykylukemiksi raportoitiin 72,40 FPS. 327 watin ajon matalammat lämmöt selittyvät Deltan 120 mm:n tehokkaalla tuulettimella, jota tarvittiin puhkumaan kohti näytönohjainta lämpötilojen pitämiseksi aisoissa. Tehonkulutuslukemat on tarkistettu Intelin overlayn lisäksi myös HWInfo64:n kautta.

Lähde: TechPowerUpin keskustelufoorumi

This site uses XenWord.
;