NVIDIAn mukaan ongelman piti olla korjattu, mutta sulaneet liittimet kertovat omaa kieltään todellisuudesta. PCI-SIG:n mukaan suurin syy on liian läheltä liitintä taipuvissa kaapeleissa, jotka voivat saattaa liittimen pinnit vinoon liittimen sisällä.

Uutisoimme jokin aika sitten PCI-SIGin varoituksesta, jonka mukaan ainakin osa 12VHPWR-adaptereista saattavat olla vaarallisia ja tuottaa tulipaloriskin. NVIDIAn mukaan sen adaptereista löytyi ongelmia, mutta ne on korjattu. Nyt näyttää kuitenkin siltä, ettei korjaukset ole olleet täysin sähkönpitäviä.

Redditiin ilmestyi hiljattain ensimmäinen kuva Gigabyten GeForce RTX 4090 Gaming OC -näytönohjaimesta, jonka 12VHPWR-lisävirtaliitin kortin päässä sekä mukana tullut NVIDIAn virallinen 4 x 8-pin > 12VHPWR -adapteri ovat kumpikin sulaneet ja ilmeisesti jopa syttyneet tuleen hetkellisesti. Käyttäjän mukaan tämä tapahtui Red Dead Redemption 2 -peliä pelatessa.

Myöhemmin nettiin on ilmestynyt vastaavat raportit ainakin kahdesta Asuksen TUF GeForce RTX 4090 -näytönohjaimesta. Tuoreimmassa tapauksessa käyttäjän mukaan näytönohjain vaikuttaa edelleen täysin toimivalta, mutta sulanut liitin ei luonnollisesti ole turvallinen käyttää.

GamersNexus on saanut puolestaan haltuunsa jo alkuperäisen PCI-SIG:n varoituksen aikaan dioja, joiden mukaan sulamisongelmat koskevat useita erilaisia liittimiä ja adaptereita. Useimmissa tapauksissa liitinten sulaminen vaikuttaisi liittyvän kaapelin taipumiseen ja ongelmat ilmenevät yleensä 10-30 tunnissa rasitusta. Kaikissa testikaapeleissa on ollut käytössä 14-16 AWG:n johdot.

PCI-SIG:n mukaan syyllinen ongelmiin on tämänhetkisten tietojen valossa todennäköisimmin taivutetut kaapelit, jotka painavat liittimen pinnit vinoon itse liittimessä. Tällöin pinnit ovat kontaktissa epätasaisesti ja vain osalta matkalta, mikä nostaa niiden vastusta, mikä puolestaan ohjaa enemmän virtaa paremmassa kontaktissa oleviin ja siten matalamman vastuksen tarjoaviin johtimiin.

Kustomoituja kaapeleita valmistava Cable Mod ohjeistaakin, että asennettaessa on varmistuttava, ettei kaapeli taitu ensimmäiseen 35 millimetrin matkalta liittimen perästä laskien lainkaan. Ylikellottajana ja etenkin eri laitteiden virransyötön arvioinnista monille tutuksi tullut Buildzoid on puolestaan julkaissut oman näkemyksensä koko tapauksesta videon muodossa.

Virtaliitindraaman jälkihöyryissä AMD:n Scortt Herkelman on varmistanut Twitterissä, etteivät yrityksen RDNA3-arkkitehtuurin RX7000-sarjan näytönohjaimet tule käyttämään tuoretta 12VHPWR-liitäntää.

Lähde: WCCFTech

This site uses XenWord.
;