IBM ja Red Hat ovat tehneet yhteistyötä jo liki 20 vuoden ajan ja kauppojen jälkeen Red Hat tulee toimimaan IBM:n Hybrid Cloud -osaston sisällä omana itsenäisenä yksikkönään.

Kenties parhaiten yrityskäyttöön suunnatuista Linux-jakeluistaan tuttu Red Hat on ilmoittanut yhdessä IBM:n kanssa jättimäisistä yrityskaupoista. Kauppojen myötä Red Hat tulee siirtymään osaksi IBM:n Hybrid Cloud -osastoa.

IBM ostaa Red Hatin kokonaisuudessaan peräti 34 miljardin dollarin eli vajaan 30 miljardin euron kauppasummalla. Osaketta kohden kauppahinta on 190 dollaria. Yrityskauppa tekee IBM:stä markkinoiden ainoan täysin avoimen lähdekoodin pilviratkaisuja ja suurimman hybridipilvipalveluja tarjoavan yrityksen. IBM:n toimitusjohtaja Ginni Romettyn mukaan kauppa tekee yhtiöstä markkinoiden ainoan täysin avointa pilviratkaisua tarjoavan toimijan. Täysin puskista kaupan ei voida sanoa tulleen, sillä Red Hat ja IBM ovat tehneet yhteistyötä jo 20 vuoden ajan.

Vaikka Red Hatista tulee osa IBM:n Hybrid Cloud -osastoa, se tulee toimimaan sen siivissä omana itsenäisenä yksikkönään. Red Hatin toimitusjohtaja Jim Whitehurstin mukaan kauppojen myötä se saa käyttöönsä selvästi nykyistä suuremmat resurssit, mikä puolestaan auttaa yhtiötä tavoitteessaan tehdä avoimen lähdekoodin sovelluksista alan vakio. Tiedotteen mukaan IBM ja Red Hat ovat yhteenlaskettuina suurin avoimen lähdekoodin tuottaja ja ne sitoutuvat jatkossakin tuottamaan avoimen lähdekoodin sovelluksia.

Lähteet: IBM:n lehdistötiedote, Red Hatin lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;