Microsoft tuo Windows 10:een muun muassa uuden Diagnostic Data Viewer -sovelluksen, jolla käyttäjä voi selata ja hallita laitteesta tallennettua diagnostiikkadataa.

Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmää on kritisoitu usein vahvoinkin sanankääntein sen suhteesta käyttäjän yksityisyyteen. Nyt yhtiö on esitellyt merkittävän uuden ominaisuuden, joka antaa käyttäjälle paitsi kuvan siitä, mitä kaikkea tietoa käyttöjärjestelmä kerää, myös mahdollisuuden hallita sitä entistä paremmin.

Windows Diagnostic Data Viewer on ohjelma, joka kerää yhteen paikkaan kaiken diagnostiikkadatan, mitä Windowsia käyttävä laite on käyttäjästä kerännyt. Ohjelman avulla käyttäjä voi paitsi selata Windowsin keräämiä tietoja, myös hallita niitä. Ohjelman luvataan näyttävän kaiken pilveen kerätyn datan siitä laitteesta, johon ohjelma asennetaan.

Windows Diagnostic Data Viewer on nyt Windows Insider -käyttäjien testattavana ja se tulee saataville Windows 10:n seuraavan merkittävän päivityksen myötä. Ilmeisesti ohjelmaa ei kuitenkaan tulla asentamaan oletuksena, vaan se tulee itse asentaa Windows Storesta.

Lisäksi Microsoft kertoo päivittäneensä Privacy Dashboardin uudella Activity History -sivulla. Activity History antaa käyttäjälle helpon pääsyn tarkastelemaan kaikkea tietoa, jota käyttäjän Microsoft-tiliin on liitetty. Käyttäjä voi lisäksi hallita Privacy Dashboardin kautta Windowsin yksityisyysasetuksia. Privacy Dashboardiin ollaan lisäksi tuomassa lähitulevaisuudessa muun muassa mahdollisuus yksittäisten tietojen poistoon.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;