Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmää on kritisoitu usein vahvoinkin sanankääntein sen suhteesta käyttäjän yksityisyyteen. Nyt yhtiö on esitellyt merkittävän uuden ominaisuuden, joka antaa käyttäjälle paitsi kuvan siitä, mitä kaikkea tietoa käyttöjärjestelmä kerää, myös mahdollisuuden hallita sitä entistä paremmin.
Windows Diagnostic Data Viewer on ohjelma, joka kerää yhteen paikkaan kaiken diagnostiikkadatan, mitä Windowsia käyttävä laite on käyttäjästä kerännyt. Ohjelman avulla käyttäjä voi paitsi selata Windowsin keräämiä tietoja, myös hallita niitä. Ohjelman luvataan näyttävän kaiken pilveen kerätyn datan siitä laitteesta, johon ohjelma asennetaan.
Windows Diagnostic Data Viewer on nyt Windows Insider -käyttäjien testattavana ja se tulee saataville Windows 10:n seuraavan merkittävän päivityksen myötä. Ilmeisesti ohjelmaa ei kuitenkaan tulla asentamaan oletuksena, vaan se tulee itse asentaa Windows Storesta.
Lisäksi Microsoft kertoo päivittäneensä Privacy Dashboardin uudella Activity History -sivulla. Activity History antaa käyttäjälle helpon pääsyn tarkastelemaan kaikkea tietoa, jota käyttäjän Microsoft-tiliin on liitetty. Käyttäjä voi lisäksi hallita Privacy Dashboardin kautta Windowsin yksityisyysasetuksia. Privacy Dashboardiin ollaan lisäksi tuomassa lähitulevaisuudessa muun muassa mahdollisuus yksittäisten tietojen poistoon.
Lähde: Microsoft
Aika hyvä.
Saisipa kaiken pois.
Tämä on vähän niinkuin Microsoftin mainos. Eikö mainostamisesta pitänyt tulla 50 punnerrusta?
Miten tämä on yhtään sen enempää mainos kuin muut tuote- tai ominaisuusuutiset? Ja se oli klikkiotsikoista se punnertaminen.
Luuletteko, että näyttäisivät muka kaiken datan, mitä keräävät?
Saahan sitä uskoa mitä haluaa. Vaikka näyttäisivät niin ei kun foliohattua syvemmälle päähän, milläpä tuota todistamaan kumpaankaan suuntaan.
Huoh… :facepalm: Mitä luulet, että kertoisiko yksikään käyttöjärjestelmien valmistaja kaikesta tiedosta, minkä keräävät?
Toivottavasti saisi mahdollisuuden ladata ilman Storea, vain paikallinen tili itsellä käytössä omalla koneella.
@Dudem Ilmaisia sovelluksia pystyy nykyään lataamaan myös ilman MS tiliä.
Hyvä vain, että isot toimijat tekevät toiminnastaan läpinäkyvämpää. Mikähän tuossa mahtaa olla syynä, että ominaisuus vaatii erikseen ladattavan ohjelman? Pyritäänkö tällä siihen, että ominaisuus tulee vain niille käyttöön, jotka osaavat sitä etsiä?
Mahtava juttu 🙂
Mahtava juttu 🙂
Sinänsä itseä ei kiinnosta vaikka keräisivät kaiken minusta pl. salasanat, mutta toki positiivinen asia. Pitääkin tutustua tarkemmin.
Sama se vaikka kuinka kurkkivat koneeseen, ei sieltä mitään löydy;)
Heh… Mutta ainakin saa jonkinlaisen kuvan siitä mitä dataa liikkuu.
Ihan varmasti joku vertaa jossain vaiheessa tuon ohjelman ja oikeasti liikkuvan datan keskenään, ja jos siinä olisi eroa, niin luvassa olisi melkoinen p**** myrsky!
Joten mielenkiinnolla jonkun lafkan tutkivaa juornalismia tämän asian suhteen. Jos ei muuta, niin tuollainen pitää tietoa keräävän lafkan näyränä ja omia tietojaan firmalle jakavan suhteen paremmassa kunnossa.
Useimmillehan ongelmana on se, ettei tiedä mitä tietoja tuonne menee. Jos tämä antaa siihen oikeasti tarkan tiedon, niin hyvä niin. Se että joku väittää että joitain tietoja kerätään, muttei niitä käytetä mihinkään epämääräiseen, ei paljon lohduta. Jos softa on oikeasti hyvä, niin tämä ongelma paranee merkittävästi.
Se on suurille massoille tarpeeton sovellus ja siten myös turhaa, erikseen ylläpidettävää bloattia käyttikseen.
MS:n sivulla olevan kuvakaappauksen perusteella tuo rykäisee näkyviin MS:lle lähetettävän XML-filun sisällön sellaisenaan, peruspertille ihan turhaa kun ei se sen sisällöstä mitään tajua.
Ensin tieto lähetetään Microsoftille, ja sitten kun ovat rauhassa tutkineet sen, niin käyttäjä voi poistaa sieltä omia tietojansa. 😆
Tuo MS:n uudet ominaisuudet voivat johtua tästä: EU:n tietosuojauudistus – Tietosuojavaltuutettu
GDPR antaa vahvemman suojan ja niitä on noudatettava.
Pointti oli vain se, että suuryritysten lehdistötiedotteiden toistelu on käytännössä mainosten jakamista. Nyt kun vielä satuin lukemaan lähteen version aiheesta eli Microsoftin oman, niin otan lauseita irti kirjoituksesta jotka tekevät siitä mainoksen kuten Microsoftin pr-osastolla on tarkoituskin.
"Nyt yhtiö on esitellyt merkittävän uuden ominaisuuden, joka antaa käyttäjälle paitsi kuvan siitä, mitä kaikkea tietoa käyttöjärjestelmä kerää, myös mahdollisuuden hallita sitä entistä paremmin."
No millä tavoin tämä on merkittävä? Microsoft ei sanonut että tässä on mitään merkittävää. (50 punnerrusta) Sitten mitä tulee mahdollisuuteen hallita entistä paremmin, noh, varmaan näin on että käyttäjä pääsee jälkikäteen poistamaan jo prosessoitua dataa jonka voi rinnastaa samaan kuin käyttäjät muutenkin poistavat tietokoneeltaan redundantteja ja vanhentuineita tiedostoja. Tulee muistaa että Microsoftin ansaintamalli on muuttunut samaan suuntaan kuin Googlenkin että käyttäjä on yrityksen tuote.
"Our commitment is to be fully transparent on the diagnostic data collected from your Windows devices, how it is used, and to provide you with increased control over that data. This is all part of our commitment to increase your trust and confidence in our products and services."
Eli kuten selvää, ovat havainneet että ihmiset eivät luota Microsoftiin ja pyrkivät tällä tuomaan käyttäjien tietoon miten heidän dataa on kerätty ja miten sitä on käytetty. huom. edellinen imperfektissä.
Microsoft Privacy Dashboard
We’ve updated the Microsoft Privacy Dashboard with a new Activity History page which provides a clear and easy to navigate way to see the data that is saved with your Microsoft account. The Microsoft Privacy Dashboard allows you to manage your data and change what data is collected by adjusting the privacy settings on your device or browser at any time.
Tuossa viimeisessä annettiin jotain mahdollisuuksia säätää sitä miten dataa kerätään. On kuitenkin hyvin vaikea sanoa millainen ominaisuudesta lopulta tulee, sillä nyt tämä on jaettu vasta insider program jäsenille eli Microsoftin beta testaajille. Siitä on vielä pitkä, ainakin puolen vuoden matka lopulliseen versioon. Otsikkokin voisi olla "Microsoft on antanut jakoon beta version yksityisyydensuojaa parantavista ominaisuuksista Windows 10 beta testaajille" josta selviäisi että kyseessä on softan testausta ja miten muutokset voivat vaikuttaa Microsoftin liiketoimintaan. Lopullisesta versiosta voidaan ei voi päätellä tästä vielä oikein mitään koska softaa voidaan muuttaa myöhemmin helposti ja niistä käyttäjiä haittaavista muutoksista eikä niistä tehdä lehdistötiedotteitakaan.
"Ilmeisesti ohjelmaa ei kuitenkaan tulla asentamaan oletuksena, vaan se tulee itse asentaa Windows Storesta."
Niin, no sanottakoon että tämä oikeaan osuva pointti kirjoituksessa: eli käytännössä Microsoft ei oletuksena halua parantaa käyttäjien yksityisyydensuojaa vaan lähinnä levittää medioiden välityksellä sellaista mielikuvaa että käyttäjien yksityisyyttä haluttaisiin parantaa.
Tuskin EU:n tietosuojasählääminen hirveästi jenkkifirmaa liikuttaa. Eiköhän siellä ole taustalla ihan vaan se että foliohattujen armeija vähän rauhoittuisi sitä myöten kun kaikki voivat itse nähdä mitä tietoja se telemetria oikein kerää.
Btw. Tuo Jarlaxlen jorina oli todennäköisesti iotechin historian turhinta nillitystä.
No ehkä siltä kantilta että io-tech ja muidenkin suomalaisten medioiden toimiminen jollain tapaa tutkivasti on toki liikaa odotettua joten siltä näkökantilta ylläoleva on toki nillitystä.
Ei, kyllä se oli nillitystä ihan vaan siksi, koska uutisessa ei ollut mitään mainostusta muualla kuin omassa päässäsi ja lisäksi tuon telemetriasoftan tarjoaminen ja sitä myöten tämän "salaisuuden" avaaminen on tosiaan ilman mitään klikkiotsikointiakin merkittävä myönnytys Microsoftilta ja sen tietävät kaikki jotka yhtään alaa seuraavat. Vielä merkittävämpää olisi jos MS ilmoittaisi että kaiken telemetrian voi halutessaan naksauttaa pois päältä, mutta sitä tuskin tekevät koskaan, kun sen telemetrian tarkoitus on mm. auttaa käyttöjärjestelmän ja muihin siihen liittyvien palveluiden kehityksessä.
Sinulla on jokin pakottava tarve nähdä tämä(kin) julkistus huonona asiana ja sitä kautta ymmärrän vastarinnan, mutta ei sitä huruilua ole pakko kaikkialle kuuluttaa, tai ainakaan ei kannata syyttää viestintuojaa.
Eniten se kuitenkin ärsyttää, jos vaikka puhelimella tai tietokoneella jotain Googlea vaikkapa käytät, niin samantien tulee kyselyitä, ja siksi joutuukin aina ensin säätämään käyttöjärjestelmät ja selaimet ja ohjelmat ja kaiken muunkin.
Mikrobittiinkin on hiljattain ilmestynyt "haluatko että tutkimme rauhassa sijaintiasi" 😆
Windows 10 ei onneksi turhia kysele 😆
Olisi sen ainakin syytä liikuttaa, koska tuo GDPR koskee yhtä lailla myös EU:n alueella toimivia ulkomaisia yhtiöitä. 4% mahdollinen sakko on sen verran suuri, että Microsoftin tapauksessa sillä koodaisi ison osan Windowsista kokonaan uusiksi, joten pieni panostus tuohon tietosuojaan on heille huomattavasti pienempi paha.
Ei se ole mikään myönnytys vaan noudattavat ainoastaan pakottavaa lainsäädäntöä joka astuu voimaan 25.5.2018. Tästä lakien noudattamisesta on vain tehty Microsoftin pr osastolla käytännössä goodwilliin liittyvä mainos jota IO-tech sitten kuuliaisesti levittää. Käytännössä io-tech toimii tässä Microsoftin pr-osaston jatkeena. Käyttäjän yksityisyyteen liittyvän aihepiirin rinnastaminen tavalliseen kiintolevyn, prosessorin tai vaikkapa emolevyn speksien uutisoinnimiseen on selvä, mutta saat olla siitä toki erimieltä(kin). Ei siinä ole varsinaisesti mitään uutta että suuryritykset käyttävät medioita omiin tarkoitusperiinsä, nykypäivänä se on enemmän kuin sääntö sillä "sisältöä" oli se totta tai ei pitää jakaa koska mainostuloja ei saa muutoin. Propagandan levittämisestä kun ei sakoteta.
EU:n tietosuojauudistus – Tietosuojavaltuutettu
Tietosuojaperiaatteiden noudattaminen
Rekisterinpitäjän on huolehdittava siitä, että tietosuoja-asetuksessa määriteltyjä tietosuojaperiaatteita noudatetaan kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.
Tietosuojaperiaatteiden mukaan henkilötietoja on
• käsiteltävä lainmukaisesti, asianmukaisesti ja rekisteröidyn kannalta läpinäkyvästi
• käsiteltävä luottamuksellisesti ja turvallisesti
• kerättävä ja käsiteltävä tiettyä, nimenomaista ja laillista tarkoitusta varten
• kerättävä vain tarpeellinen määrä henkilötietojen käsittelyn tarkoitukseen nähden
• päivitettävä aina tarvittaessa ‒ epätarkat ja virheelliset henkilötiedot on poistettava tai oikaistava viipymättä
• säilytettävä muodossa, josta rekisteröity on tunnistettavissa ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen tietojenkäsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten.
Tämäkin "myönnytys" on toteutettavissa jos EU-lainsäädäntö siihen joskus yrityksiä velvoittaa. Joskaan en olisi varma että silläkään olisi suuria merkityksiä kansallisten tiedustelupalveluiden tiedonkeruun suhteen.
Ei se ole ihan niin yksinkertaista. Riippuu aika paljon myös siitä minne yritys on rekisteröity, mistä tiedoista on kyse ja mitä kautta ne toimitetaan ja minne. GDPR säätää henkilötietojen käsittelystä EU-alueella. Se ei tarkoita kuitenkaan fyysistä rajaa ja jos yritys on rekisteröity jenkkeihin, kuten mm. Microsoft on, ei GDPR pure samalla tavalla kuin EU-maihin rekisteröityjen yritysten kohdalla.
En jaksa uskoa, etteikö siellä olisi panostettu siihen. Ei siellä sentään tyhmiä olla, vaikka kaikista muutoksista/päätöksistä ei täältä käsin katsottuna ehkä pidetäkään.
GDPR on siinä määrin hassu kummajainen, että sitä ajetaan hirveällä kiireellä kuin käärmettä piippuun, eivätkä viranomaiset tiedä itsekään mihin kaikkialle se vaikuttaa ja miten sitä pitää lopulta soveltaa. GDPR-keskustelulle on olemassa foorumilla omakin ketjunsa, joten tästä on varmaankin mielekkäämpää jatkaa tarkemmin siellä.
EU:n Yleinen tietosuoja-asetus / General Data Protection Regulation (GDPR)
Kyllä noissa voi olla oikeasti toikin mutta noissa voi olla myös paljon muitakin tavoitteita.
On kyllä taas otsikko ja leipis kuin suoraan MS:n pressitoimiston kynästä.
Jos ensin varastat yksityisyyden ja sitten herutat takaisin jokusen kymmenen prosenttia manuallisilla itse aktivoitavilla säädöillä (joita 99% ei edes käytä tai osaa käyttää), niin onko se "parantamista"?
MS on yksityisyyden varjelun suhteen hylkiö, kuten EFF:n analyyseistä voi lukea puolueettomasti. MS:n omat pressitiedotteet jättäisin näissä omaan arvoonsa.
Toki sama pätee Facebookin, Googleen, ja pitkälti myös Appleen.
Mutta tämä orwelilainen valkopesu alkaa olla jo mielestäni koomista.
Jos toimisi alusta saakka oikein , rehellisesti ja kuluttajan oikeuksia suojellen, ei sitä tarvitisi yrittää jälkikäteen rahallalla ja markkinoinnilla yrittää selittää paremmaksi.
https://edwardsnowden.com/2014/05/15/nsa-strategic-partnerships/
Jokainen saa uskoa mitä haluaa tietty 🙂 Vapaa maailma (siinä suhteessa – vielä toistaiseksi).
Luulen että 99% ei koskaan tule edes tietämään mistään itseaktivoitavista säädöistä.
Perus "Aina Inkeri Ankeiselle" Windows Diagnostic Data Viewer ei kerro mitään.
Ei sen tarvitsekaan kertoa. Se on apuväline niille joita telemetriatietojen sisältö huolestuttaa.
Turvallisintahan on ettei käytä mitään elektronisia palveluja, tai edes rahaa…
mutta kaikille normi-ihmisille on ihan hyvä että halutessaan pääsee katselemaan mitä kaikkea sitä taas kerätäänkään ihan riippumatta siitä mikä tahi noita tietoja kerää.
EUn pitää vain vieläkin tarmokkaammin pistää kapuloita kaikkien pelaajien rattaisiin datamaininging osalta, niin että kuluttaja itse voi joskus utopistisena tulevaisuudessa päättää häntä itseään koskevien tietojen keräämisestä ja säilyttämisestä. Koskaan siitä ei enää päästä eroon, mutta kaikki uudistukset jotka suojaavat kuluttajaa ovat pieni askel eteenpäin.
Kyllä ainakin isot kaupalliset firmat joutuvat ottamaan EU lainsäädännön vakavasti. Se näkyy jo nyt niiden muutosten määrässä joita kohtapuolin voimaantuleva laki aiheuttaa ja on jo aiheuttanut. Valtiollinen tiedustelutoiminta ja laiton vakoilu on asia sitten ihan erikseen. Siihen ei taideta päästä käsiksi millään.
Vai onko keinoja joilla jokin yksittäinen maa tai alue voi estää ulkoapäin tulevan urkkimisen täysin? Oma custom rauta ja softa? Tuski sekään…
Mutta summsummarum on tämä hyvä uutinen, vaikkei maailmaa vielä pelastakkaan.
Kyllä se liikuttaa, jos aikoo softaansa 500 Miljoonalle Eurooppalaiselle asiakkaalle myydä tai ei halua maksella miljardien sakkoja. EU on sen verran iso instanssi ja markkina, että ei sille Jenkkifirmakaan voi sanoa, että "ei kiinnosta", toisin kuin ehkä Suomen kohdalla voisikin.
Eipä se nyt ihan noinkaan ole. Kyllä massojen tietoturva on yhteiskunnalle varsin tärkeä asia, vaikka se massa ei siitä mitään itse ymmärtäisi. Ei ole yhteiskunnalle hyväksi, jos joku yksityinen firma tai muu "taho" pitää hallussaan huomattavaa määrää arkaluonteista dataa, jota voidaan väärinkäyttää.
Ei rokotuksiakaan anneta vain niille "ketä taudit huolestuttaa".
Yksityisyydensuoja ja tietoturva ylipäätään on tärkeä asia, mutta en silti ihan heti kykene näkemään yhtäläisyyksiä rokotteiden ja Windowsin telemetriatietojen sisällön näyttävän sovelluksen välillä.
Tuo lisäsovellus tarjoaa nähtäväksi kaiken sen minkä sisällöstä on ollut tähän saakka vain mutua (ja epäuskoa MS:n lupauksia kohtaan).
Se on mielestäni sivuseikka onko sisältö riittävän selkeää peruskäyttäjän näkökulmasta. Jos sieltä paljastuu jotain räikeitä ylilyöntejä, niin siitä kyllä uutisoidaan iltapäivälehtiä myöten aivan varmasti niin että kaikki asiasta kuulevat.
Olisi kiva nähdä mitä kaikkea dataa Googlella tai Facebookilla on kerättynä, vaan eipä ole näiltä(kään) toimijoilta tarjolla kuin hyvin pelkistetty kooste, joka perustuu vain siihen mitä käyttäjä on tehnyt kirjautuneena. Hullu maailma ja silleen…
Ehkäpä Kaotiumin tiedot aiheesta ovat rajoittuneet tai hän tahallaan väärinymmärtää tai sitten ei..? Seuraavassa kuitenkin hieman rautalankaa: Massojen tietoturva & yksityisyys on massalle varsin tärkeä asia vaikka yksilöt eivät tietoturvasta ja yksityisyydestä mitään ymmärtäisi <=> Ihmismassan terveys on massalle varsin tärkeä asia vaikkei ihmisman yksilöt terveydestä mitään ymmärtäisikään.
Massavalvonnassa ylipäänsä ei ole kovin oleellista mitä yksittäinen henkilö tekee, vaan lähinnä se mitä tiedonkeruu tulevaisuudessa (big data) mahdollistaa. Kohtuu yleistä tietoa on, että Yhdysvallat on pyrkinyt valjastamaan koko softateollisuutensa koko maapallolta löytyvän ihmismassasta saatavan tiedon keruuseen. Se mitä sinä yksittäisenä ihmisenä teet niin sillä ei ole todennäköisesti merkitystä vaan sillä on että saadaan kerättyä kaikista paljon dataa. Esimerkiksi demokraattisia valtioita voidaan muokata ja ohjata täysin oman mielen mukaan kansakunnan ulkopuolalta kun on koko väestöstä dataa. Ihan sama kuka edustuksellisessa demokratiassa on äänestetty parlamenttiin, kaikista näistä valituista ja heidän sukulaisistaan löytyy historiadataa jolla kiristämällä saadaan ulkopuolista vaikuttajaa miellyttäviä päätöksiä aikaan.
Ihan ajatuksen tasolla seuraava: eikö ole jännä juttu että esimerkiksi julkkisten puhelimiin aina vähän väliä jenkeissä murtaudutaan ja sitten on kuvia pitkin nettiä..? Ellen väärin arvaa niin iso osa näistä voisi olla NSA:n kaltaisten järjestön yksittäisten työntekijöiden käytännönpiloja. Julkisia rangaistuksia noista ei voi koskaan tulla. Googlen ja myös Applen palveluissa on suora takaovi NSA:lle.
Mistä tiedät? Mistä tiedät että data myös todella poistetaan eikä tämä datan poiston mahdollisuus ole lähinnä sitä, että sen jälkeen kun data on jo prosessoitu & jalostettu niin sen raakadatan poistaminen sallitaan?
No sanoppa muuta. Samaan rikokseen Google ja Facebook myös syyllistyvät, mutta jostain syystä eivät ole yhtälailla syytettyjen penkillä. Ainut mahdollinen keino tästä pois on se että tietojärjestelmät & käyttöjärjestelmät sekä myös suorittimet olisivat avointa arkkitehtuuria. Ehkä joku päivä näin.
Yrittäisit pysyä aiheessa. Tuollainen ohi aiheen paasaaminen ja päteminen on rasittavaa.
Taas tällaista foliopaskaa. Niihin julkkisten puhelimiin on "murtauduttu" heikon ja/tai vuotaneen salasanan vuoksi tai sitten dataa on vuodettu puhelinta liikkeessä huoltaneen ahneen teknikon toimesta. Miksi tähänkin on pakko vetää mukaan näitä sairaalloisia salaliittoja?
Mistä poistamisesta sinä nyt höpötät? Tässä ketjussa on kyse sovelluksesta, jonka avulla on mahdollista nähdä mitä tietoja Windows lähettää Microsoftille sen monessa yhteydessä parjatun telemetriakeruun muodossa.
Tietoturvalle, yksityisyydelle ja GDPR:lle jne. on omat ketjunsa.
Ymmärsit varmaan rautalangasta kuitenkin?
Luitkohan tätä "uutista" ja/tai Mictosoftin lehdistötiedotetta lainkaan? Kyseinen softa antoi käyttäjälle tavan hallita ja poistaa "specific" tietoja, siis sitten joskus tulevaisuudessa ja siihen ominaisuuteen liittyen kommentoin.
Rokotukset eivät edelleenkään liity otsikon uutiseen millään tavalla ja vertauksenakin se on huono. Siksi sanoin etten äkkiseltään kykene näkemään yhtäläisyyksiä rokotteiden ja Windowsin telemetriatietojen sisällön näyttävän sovelluksen välillä. Kysehän oli siis siitä missä muodossa ko. sovellus ne telemetrian keräämät tiedot esittää ja minä sanoin ettei sillä ole mitään merkitystä tavismassalle. Sitä sitten alettiin vertaamaan rokotuksiin jne.
Tiedän kyllä miten asia menee ilman mitään heiveröistä rautalankaakin. Sitä en kuitenkaan ymmärrä miksi tuollaista offtopic-paasausta pitää tunkea joka paikkaan. Se on todella rasittavaa, vaikka varmaan itse kuvitteletkin että tuputtamalla agendaasi mahdollisimman moneen paikkaan, myös kollektiivinen tietoisuus kasvaa jne. Vaan kun tuollainen tiukkapipoinen tuputtaminen aiheuttaa monille lähinnä negatiivisen reaktion, samoin kun mikä tahansa muukin "öyhöttäminen".
Pelkästään työni puolesta olen aika hyvin perillä siitä mitä kaikkea tähän kokonaisuuteen kuuluu. Tiedän myös erittäin hyvin millaisia asetuksia Windowsista löytyy telemetriatietojen keräämiseen liittyen ja mitä sieltä puuttuu. Eniten epäselvää on ollut mitä kaikkea kerätään ja tuo sovellus on sen puutteen avaamisen osalta merkittävässä asemassa.
Kyllä, mutta esitit asian niin kuin minä olisin väittänyt jotain siihen liittyvää. En ole tässä ketjussa puhunut sanallakaan mitään minkään tiedon poistamisesta.
@Kautium @Jarlaxle jatkakaa vääntöä vaikka YV-keskustelulla näiden uutiskommenttien paskomisen sijaan.
Aiheeseen liittyen tuossa samassa julkistuksessa oli mukana myös Timeline-ominaisuuden parannuksia. Jatkossa timelinesta on mahdollista poistaa tapahtumia tietyn tunnin tai tietyn päivän osalta, joka sekin on aika tärkeä yksityisyydensuojan suhteen.
Announcing Windows 10 Insider Preview Build 17083 for PC – Windows Experience Blog