Microsoft on keskeyttänyt tuoreet haavoittuvuudet korjaavan päivityksen jakelun AMD-käyttäjille, kun käyttäjät alkoivat raportoda ettei tietokone enää käynnisty Windowsiin päivityksen jälkeen.

Microsoft aloitti 3. tammikuuta jakamaan Windows-käyttöjärjestelmille päivityksiä, jotka korjaavat viime viikolla julkaistut Meltdown- ja Spectre-prosessorihaavoittuvuudet.

Microsoftin tukifoorumille alkoi kuitenkin pian tulvia vikaraportteja AMD-käyttäjiltä, jotka eivät saaneet päivityksen asennuksen jälkeen käynnistettyä tietokonettaan Windowsiin. Ongelmat koskevat pääasiassa vanhemmilla AMD-prosessoreilla varustettuja tietokoneita ja lopputuloksena Microsoft on päättänyt väliaikaisesti keskeyttää päivityksen jakelun AMD-käyttäjille.

Microsoftin mukaan syynä on puuttellinen dokumentaatio, jonka AMD on toimittanut Microsoftille Spectre- ja Meltdown-korjauksia varten ja ilmeisesti ennen kiireellisten päivitysten julkaisua syvällisemmän käytännön testit jäivät tekemättä. Yritykset työskentelevät parhaillaan yhteistyössä ongelman ratkaisemiseksi, jotta päivitysten jakelua voidaan taas jatkaa.

Microsoft on julkaissut AMD-käyttäjille ohjeet, kuinka eri Windows-versioilla varustettu tietokone saadaan toimintaan, jos se ei enää käynnisty päivitysten asennuksen jälkeen.

Päivitys klo 20:00

Saimme AMD:lta virallisen lausunnon koskien tilannetta:

AMD is aware of an issue with some older generation processors following installation of a Microsoft security update that was published over the weekend.  AMD and Microsoft have been working on an update to resolve the issue and expect it to begin rolling out again for these impacted shortly.

Suomen aktiivisin ja ajankohtaisin keskustelu Meltdown- ja Spectre-prosessorihaavoittuvuuksista löytyy TechBBS-foorumilta.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;