
Olen työskennellyt alalla 18 vuoden ajan, enkä ole koskaan aiemmin nähnyt ja kokenut vastaavaa innostusta niin kuluttajien, jälleenmyyjien, valmistajien kuin mediankin keskuudessa. Kaikki voittavat, jos AMD pystyy pitkän tauon jälkeen vakavasti haastamaan Intelin prosessorimarkkinoilla.
Intel teki näyttävän paluun suorituskykyisten x86-prosessoreiden markkinoille Pentium 4 -seikkailunsa jälkeen vuonna 2006, kun se julkaisi uuden Core-arkkitehtuurin kilpailemaan AMD:n K8- eli Athlon 64 -prosessoreiden kanssa. Viimeistään vuodesta 2011 ja Sandy Bridgestä lähtien Intel on suorastaan dominoinut prosessorimarkkinoita niin kuluttaja- kuin palvelinpuolella.
Samaan aikaan AMD epäonnistui Bulldozer-arkkitehtuurinsa kanssa täysin ja FX-8150-prosessorin suorituskyky varsinkin yhden ytimen kuormilla oli todella iso pettymys. Uutta prosessoriarkkitehtuuria ei suunnitella ja lanseerata hetkessä, joten Intel on onnistunut kasvattamaan etumatkaansa Tick-Tock-kehitysstrategiallaan uusien arkkitehtuurien ja entistä pienempien valmistusprosessiensa ansiosta.
Lopputuloksena kunnollisen kilpailun puuttuessa Intelin suorituskykyisimpien prosessoreiden hinnat ovat olleet kalliita ja yli neljällä ytimellä varustettujen mallien hinnat ovat suorastaan karanneet käsistä. Hyvänä esimerkkinä tästä on Intelin 8-ytiminen Core i7-6900K -prosessori, jonka hinta Suomessa on noin 1270 euroa. Lisäksi Intel on rajoittanut ylikellottamisen ainoastaan mallistojen suorituskykyisimpiin ja kalleimpiin K- ja X-malleihin, joten edullisemmista prosessoreista ei ole pystynyt enää vuosiin repimään irti lippulaivamallien tehoja ja säästämään kukkaroa.
Hinnat laskevat ainoastaan kunnon kilpailulla ja siitä syystä on kuluttajien etu, että markkinoilla on useampi kuin yksi vaihtoehto. AMD ilmoitti muutama vuosi sitten kehittävänsä legendaarisen tietokonearkkitehti Jim Kellerin johdolla uuden suorituskykyisen x86-prosessoriytimen. Kellerin käsialaa ovat olleet muun muassa K7- ja K8-koodinimelliset Athlon-prosessorit. Pari vuotta sitten AMD lupasi, että uuden Zen-arkkitehtuurin tavoitteena on parantaa IPC-suorituskykyä 40 % verrattuna edellisen Excavator-ytimeen, joten odotukset ovat olleet alusta alkaen korkealla.
Samaan aikaan Intelin uusin tammikuussa julkaistu Kaby Lake -sukupolvi ei tuonut mukanaan muutoksia arkkitehtuuriin tai IPC-suorituskykyyn, vaan keskittyi korkeampiin kellotaajuuksiin paremmin optimoidun 14 nanometrin valmistusprosessin myötä. Intelin suorituskykyparannukset ovat muutenkin viime vuosina olleet varsin maltillisia, joten monilla kuluttajilla on vielä käytössään Sandy Bridge- ja Ivy Bridge -sukupolven prosessoreita odottamassa todellista syytä PC-tietokoneen päivitykseen. Samaan aikaan PC-pelitietokoneiden markkinat ovat kasvamassa ja kuluttajat ovat valmiita investoimaan suorituskykyiseen PC-rautaan paremman pelikokemuksen ja suorituskyvyn saavuttamiseksi.
AMD:n hypejunan kliimaksi nähtiin 22. helmikuuta, kun yritys ilmoitti 8-ytimisten Ryzen 7 -sarjan prosessoreiden hinnat ja antoi esimakua suorituskyvystä. Ryzen 7 1800X -mallin 599 euron hinta Suomessa on alle puolet Intelin Core i7-6900K:n hinnasta ja suorituskyky on joissain testeissä parempi ja joissain testeissä huonompi kuin 6900K:lla, mutta joka tapauksessa voidaan puhua kilpailukykyisestä vaihtoehdosta. Kaiken lisäksi saataville tuli vielä edullisemmat Ryzen 7 1700X- ja 1700-mallit, joiden myötä 8-ytimisen prosessorin saa jatkossa ostettua edullisimmillaan noin 350 eurolla.
Jotta Ryzen 7 -sarjan prosessoreiden hinta-suorituskyky-suhde Intelin vastaavaan tuotteeseen verrattuna avautuisi käytännön läheisesti, lisäsin Jimm’s PC-Storesta ostoskoriin 8-ytimisen Ryzen 7 1700X -prosessorin. Samaan 1267 euron budjettiin, jonka verran Core i7-6900K maksaa, mukaan saatiin Asuksen X370-emolevy, 16 gigatavua DDR4-muistia, GeForce GTX 1060 6 GB -näytönohjain, Samsungin 250 gigatavun 850 EVO -SSD-asema, ATX-kotelo ikkunalla ja 550 watin virtalähde eli käytännössä kokonainen ja suorituskykyinen PC-pelitietokone.
Ryzen-hypejuna saapuu päätepysäkille 2. maaliskuuta Suomen aikaan klo 17, jolloin io-tech julkaisee oman Ryzen-artikkelinsa.
Huippumallien myynti alkuun on kyllä myös hyvä tapa estää tavaran loppuminen kun tuotanto on vasta laitettu käyntiin.
Juu en jatka enää, kiinosti vain selvittää mitä täytyy tehdä edes jonkin reaktion saamiseksi silloin kun sChoOlmAStEr on totaalisessa altavastaajan roolissa löydettävissä olevan positiivisen materiaalin suhteen.
Kun yksi trolli tajauaa lopettaa, niin tarviiko sun ihan väkisin tulla jatkamaan paskomista?
Mitä pienempi, sitä parempi, ainakin sisustuksen näkökulmasta. mITX-koneella on nyt menty 4 vuotta eikä paluuta sitä isompaan ole, joten mITX-emolevyjä Ryzenille odotellessa 🙂
On kyllä hyvä, ettei tule noita itx lautoja tähän starttiin, niin voi rauhassa katsella, eikä tarvi ennakkotilailla yhtään mitään.
Minäkin haluaisin mATX tai ITX laudan mutta en kotelon pienuuden takia vaan siksi että valitsemaani koteloon mahtuu enempi/isompia vesijäähy radeja jos emo on täyden ATX emon sijasta pienempi.
Minusta on muuten mielenkiintoista, että henkilöt, jotka vielä viime vuonna keuhkosivat kuinka Ryzenin IPC ei riitä ja kuinka Intel vie sitäkin kuin litran mittaa ovat hiljentyneet melkein täysin. Osui ja upposi?
Jospa odotellaan kuluva viikko niitä testejä, eikä muuteta tätä hiekkalaatikkotappeluksi Intelin tai AMD:n paremmuudesta.
Vuotojen perusteella vaikuttaa selvältä, että kilpailu prosessoririntamalla kiristyy (tai paremminkin alkaa taas pitkästä aikaa).
Merkittävin ja samalla ehkä parhaan hinta/suorituskyky -suhteen omaavat prosessorit löytynevät kuitenkin sieltä >300€ luokasta, ainakin kun ryzen 5 saadaan ulos.
Tietysti prosessorin päivitystahtitarve on perinteisesti ollut huomattavasti näytönohjainem päivitystarvetta harvempi, joten vuositason kustannukseksi laskettuna edes >500€ prosessori ei ole loppupelissä kallis jos sillä pärjää taas seuraavat viisi vuotta.
No eihän ne väärässä olleet senhetkisen tiedon perusteella kun tiedossa oli että AMD lupaili vain 40% parannusta ja oli siivonnut netistä diojaan joissa oli aikaisemmin annettu ymmärtää että parannus voisi olla yli 40% (eli vaikutti siltä niin kuin AMD epäilisi että ei pääse edes siihen 40%:ntiin) ja kun oletettiin että AMD prosessorit ei GF:n uudella prosessilla kellotuisi sen paremmin kohtuullisella Wattimäärällä kuin mitä sen hetkiset AMD prosessorit pystyi kellottumaan sen hetkisellä GF prosessilla.
Minä itsekkin sanoin että näyttää siltä että tarvii AMD:n 8 ytimisen Zen prosesorin ilman smt:tä että pärjäisi Intelin 4c/8t mallille ja perustin odotukseni juuri tuohon mitä AMD oli luvannut ipc parannukseksi.
Kuume- ja verenpainemittareita on mennyt kaupaksi kuulemma enemmän kuin aikoihin. Jokin asia, Ryzen – epidemia aiheuttanut seikan. Lääkärit ovat ymmällään maailman laajuisesti. :):)
Ryzenissä on erittäin fiksusti ajateltu tätä mITX-formaattia ja ensisijaisesti pieneen kokoon tähtää X300-piirisarja. Jo aiemmin julkaistusta kuvasta voi saada ehkä vähän osviittaa, mistä on kyse :comp:
Ok, nice Summary. Ja bueno myöskin viestien tiivistäminen samaan omaan viestiin.
Siitä oli jossakin videossakin missä amd:n häiskä avasi hieman tuota X300 sisältöä. Tai siis sitä, että se on vain joitain ilmeisen pakosta ulkona olevia juttuja varten ja hyvin pieni. Mutta tosiaan sitä odotellessa rauhassa saa katsella tulokset.
Huomasin juuri vasta muuten, että tuo X300 tarjoaa tupla PCIe slotit :joy:
ITX missä SLI/CF? 😀 Tuo Dual PCIe Slots.
Meillä on täällä tuo hieno "+Lainaa" nappula sitä varten. 🙂
Jäsenen "Dudem" profiilikuvan katti on tainnut ahmaista tonnikalapurkin jonka kyljessä lukee chili… :rolleyes:
Juu täytyy muistaa tuokin lainaa-ominaisuus viesteissä.
Onkohan tuo "dual PCI-E slots" kuitenkin PCI-E lanes? Tai sit tulee jotai tosi jännää..
Hmm… 2x2slot PCI-E ja ITX emolevy..
Need to :hammer: a little..
Voihan ne kaivaa DTX formin naftaliinista tai tehdä mATX X300:lla.
Käytettävissä prosessorilta suoraan 16 PCIe-linjaa.. eri asia sitten mitä emolevyvalmistaja niillä tekee.
@Sampsa
Aivan, eli siis tuotahan X300 piiriä voisi myös käyttää vaikka mATX levyssä, siihen 2x paikka käykin jo paremmin järkeen…
Koneen päivitys ajankohtaista vasta ehkä 2-3 vuoden kuluttua. On kuitenkin kiinnostavaa kuulla, että AMD palaa kilpailuun mukaan ainakin prosessoreiden osalta. Jospa parin vuoden päästä myös näytöohjaimet olisivat iskussa.
Onneksi Team Intel ja NVIDIA häviää jo vuodessa!:D
Hyi olkoon hakekaa pyhää vettä että saadaan karkotettua intel/nvidia mörkö
:D:D:D:btooth::D:btooth::D:D:D:D:D:D:D:D
Ei niiden tarvi kadota yhtään mihinkään, se riittäisi että pitäytyisivät käyttämään täysin rehelisiä kilpailukeinoja eivätkä minkääntasoisia kepulikonsteja (kepulikonsteihin luen rahalla (ts lahjontatyyli) vaikutamisen lisäksi ja uhkailun lisäksi (jotka ovat Intelin tyyli), myös keinotekoisen suljetuilla systeemeillä kikkailun ja sellaisten ominaisuuksien yltiöpäisen käytön joka ei vaikutta näkyvään lopputulokseen positiivisesti edes valmistajan omilla tuotteilla).
Eli mikäli AMD prosessorit ja/tai näytönohjaimet eivät pärjäisi silloin kun kilpailu on rehellistä ne joutavatkin kuolla pois ja samoin koko firma (mutta totuus on se että jos kilpailu olisi ollut täysin rehellistä ei AMD:n talous olisi ajautunut niin tiukkaan asemaan mihin se ajautui vuosien saatossa AMD on tässäajassa tehnyt vain yhden suuren virheen eli sen pahojen virheiden saldo on suurin piirtein sama kuin kilpailijoiden (AMD:n tilannetta pahensi se että tuon prosessorimokan tehdessään se myös panosti valtavasti omien tehtaiden lisärakentamiseen josta se ei kyennyt hyötymään kun ne prosessorit ei menneet kaupaksi) (Nvidia on tehnyt yhden pahan GPU mokan (enkä laske 480 Fermiä siksi koska se johtui TSMC:n tekemisistä ei Nvidian) ja Intel on tehnyt yhden pahan prosessorimokan).
Eikös ton ihme x vs x vänkäämisen voi jättää sinne omaan ketjuunsa?
Katsoppa uusia tulevia (kunnollisia) pelejä ja niiden rautavaatimuksia minimi 4 ydin prosessori on erittäin yleinen vaatimus, vaikka prosessorissa ei olisi niitä 8:a threadia niin 4 ydin prosesori selviää yli 4:stä threadista huomattavasti helpommin kuin jokin 2c/4t joten oletan että nuo pelit tosiasissa pystyy hyötymään ihan hyvin enemmästä kuin 4:stä threadista/ytimestä.
Minkä takia kellotettu 7700k saa huonomman avg fpsn kuin vakio?
Toki pystyy, mutta pointti oli että kun pelejä suunnitellaan niin aina katsotaan yleisesti millasta laitekantaa käyttäjäkunnalla on. Jos esim nykyää mainstream olisi 8 threadia, niin varmaan olisi myös pelejä jotka tukisivat 16+ threadeja, muttakun mainstream on 4 threadia niin 8+ threadin pelit ovat luksusta. Tätä sillä hain.
Jokainen pelinkehittäjä tekee tietysti omat päätöksensä. Tietenkin pienemmät kehittäjät pienillä budjeteilla joutuvat tekemään enämmän urhauksia mahdollisissa ominaisuuksissa saadakseen mahdollisimman käyttäjäkunnan isommaksi.
Olet täysin oikeassa että käytettyjä pääasiassa yrityskäytöön suunnattuja tuotteita saa edullisessi koska yritykset ei osta käytettyjä joten niistä on ylitarjontaa (esim. Vstoresta saa edullisesti varsintehokkaan pelikoneen josta löytyy paljon ytimiä sisältävä Xeon (mainostan kyseistä firmaa häpeämättä koska olen sen tyytyväinen asiakas ja toivoisin että moni tajuaisi käytettyjen yritys Xeon koneiden edut edullista pelikonetta etsissään)), mutta puhe olikin uuden Xeon raudan ostamisesta jolloin on tilanne se että vaikka itse Xeon prosessoreja löytyy moniytimisenä pienemmillä kelloila varsin edullisesti niin niitä muita tarvittavia komponenteja ei löydy uutena yhtä edullisesti.
Entäs jos joku tekee Ryzen pohjaisen massiivisen pelikannettavan (lue raahattavan) jossa on kaksi MXM paikkaa näytönohjaimille :think:
Näitähän on jo nähty (jöö ei ole Ryzenillä, mutta kuitenkin), myös kannettavia missä on desktoppi näytönohjain. Jopa vesijäähdytyksellä. ITX -emolevyjä SLI/CF tuella taas en muista koskaan nähneeni. Siitä tosin tulisi varmaankin jonkinlainen "long" ITX, jos 2 x 16X PCIe paikat, mutta kävisi vain 1 slotin versiot korteista. Joten tuskinpa. :kahvi:
AMD Ryzen 7 1800X hits 5.2 GHz, breaks benchmarking record | PC Gamer
Näyttäis viittaavan siihen jo aikaisemmin käsiteltyyn LN kellotukseen joten ei ole ihan niin mullistava kuin äkkiseltään voisi luulla.
Linkkiä tällaiseen?
GT73VR 7RF Titan Pro | MSI Global | Laptops – The best gaming laptop provider
Olisi pitänyt vissiin kirjoittaa, että vastaa samaa kuin desktoppi versio (MSI:n mukaan).
Muistetaan nyt, että tällä hetkellä on aika tiukat kiellot päällä ja Io-techin ei tuoreena saittina kannata leikkiä tulella. Mielestäni @Sampsa on jo tehnyt jopa enempi kuin voi, meidän kaikkien palvelemiseksi. Nyt vaan istutaan ja odotellaan… elämme jänniä aikoja ystävät hyvät.
Kun katselee minkäverran Ryzen testeistä on ennakkovuotoja mailmalla (todelliset vuodot on ollut lipsauksia joissa testi on ollut hetken näkyvillä ennen varsinaista julkaisupäivää eli sellaisella "vuodolla" ei saada isoa klikkipiikiä sivulle joten ne ei todellaakaan ole tahallisia vaan vahinkoja) verratuna siihen miten suruttomasti yleensä eri tuotejulkaisujen testejä vuodetaan etukäteen kävijäpiikin saamisen vuoksi ja kun ottaa huomioon sen että AMD:lla ei todellisuudessa ole resurseja (eikä varmaan haluakaan) rajujen sanktioiden langettamiseen vuotajalle niin siihennähden jo Ryzen testisysteemiä hallusaanpitävät tahot on harvinaisen solidaarisia AMD:n embargo päivämäärälle
(tai no tietenkin jos ne testaajatahot jo on saaneet ennakkotiedon siitä että Vega tulee olemaan myös samanlainen "jytky"
ja sen testikappaleesta on turha haavailla jos Ryzen embargosta lipsuu niin siitten…).
Mulle riitti se kuva siitä, puisesta laatikosta, mikä oli tullut postista ja se vastaus tähän ketjuun… nyt odotellaan. Yhtään enempää ei tarvitsekkaan tietää etukäteen.
Itsekkin tullut oltua Intel fanboy ihan sieltä ensimmäisestä Pentiumista lähtien kun kouluissa oli 60Mhz penat ja sitten itse ostin P90 Mhz koneen. Tuolta ajalta jäi sitten jotenkin semmoinen vähättelevä asenne AMD:ta, Cyrixia ja mitä näitä oli että ne on vaan jotain "vale" Pentiumeja. Athlon 600 Mhz oli sitten semmoinen ensimmäinen minkä tehoja oli vähän vaikee sulatella että eeh, kyllä se P-III on vaan silti aito ja mitä selityksiä tuli mielessä keksittyäänkään?
Nyt kun useamman vuoden seuraillut näitä Intelin Core prossuja, niin kyllä on ihan hyvä fiilis kun AMD sai vihdoin taas tehokkaan prossun tehtyä ja pistää Intelille kampoihin, eipä tuossa ole kehumista että on vain yksi valmistaja joka doimnoi näissä miten tahtoo, kilpailu on hyväksi. Mielessä käynyt että olisi ihan mielenkiintoista vaihteeksi koota AMD kone itsekkin. Mutta voi olla että päivitän ensin 10 vuotta vanhan taustaprojektio telkkuni OLED-tv:ksi, kaikkeen ei raha riitä 🙂
Hauska kun katsoo useampaa foorumia ja sitä mihin suuntaan keskustelu on kehittynyt. Suurella osalla porukasta on olettamus nyt että Ryzenit tulevat olemaan Inteliä nopeampia. Tietenkin se on mahdollista, mutta toivon että ei nyt kuitenkaan petytä jos tuleekin useammassa pelitestissä takkiin. Moni oli alunperin tyytyväinen jos AMD pääsisi lähelle, joten kovat hehkutukset ovat varmasti nostaneet odutuksia, jolloin se vanha suorituskyky johon oltaisiin oltu tyytyväisiä olisikin nyt pettymys.
AMD on toisaalta kertonut että tavoitellun 40% IPC-parannuksen sijasta saivat aikaan peräti 52% IPC-parannuksen, mikä tietenkin nostaa odotuksia
Minuapa kiinnostaisi , ihan ketjun otsakkeen mukaan , moniko todella on hypännyt hypejunaan , eli paljonko noita ennakkotilauksia on tehty
Täällä lienee ylläpidolla jotain yleisluontoista käsitystä luvuista , ilman mitään liikesalauksien julkaisua
Jos mutuillaan että vuositasolla rakennetaan 1000-3000 konetta niin paljonko noista edelleen perustuu alle 1000 budjettiin
> / 1800X ja x370 + 16GB sekä 1080Ti vetää hiukan yli
Itse tulen ostamaan 1700X prosessorin, minulla on Asuksen R9 Nano näytönohjain (399 ja vanhasta [680GTX 4Gb] sain 120€ vaihdossa) ja käyttöön tulee 32Gb muistia. Eli budjetti tulee pysymään alle 1000€…
Perustelut:
– 1700X koska hintaero 1800X liikaa ja uskon että kellotettavuus on samoissa, molemmat ovat myös 95W versioita. Eli jos ostaa 1700 (65W) version se ei ehkä kellotu yhtä hyvin.
– R9 Nano sisältää parhaimman/nopeimman muistin mitä näytönohjaimissa on käytössä ja itselleni se riittää oikein hyvin 1440p 60FPS käyttöön. Katsoo sitten ehkä 2018-2020 mitä noin 300-400€ hintaista järkevää päivitystä on tarjolla. Ellen syystä X hyppää 4K monitorien maailmaan.
– 32GB DDR4 on mukava jatkumo, nykyisin käytössä 16GB DDR3 mikä on riittänyt oikein hyvin viimeiset 6v joten kun sen tuplaa luulisi riittävän 5+ vuotta
Nyt on käytössä 4-ydin/8-säie, sitä ennen 4-ydin, mitä ennen 1-ydin. Muistin on aina vähintään tuplaantunut kun DDR muisteista oli kyse. Toive ja tavoite käyttää seuraavat 5+ vuotta uuttakin prosessoria ja 8-ydin/16-säie mukavasti tuplaa ytimien ja säikeiden määrän. Nykyiselle paketille tuli käyttöikää hieman päälle 6 vuotta.
Emo+prosessori+muistit siis sellainen paketti jonka toivon säilyvän sen 5+ vuotta. Tuona aikana näytönohjain luultavasti vaihtuu ainakin kerran, ehkä parikin kertaa. Siksi (minusta) on järkevämpää sijoittaa siihen hieman enempi ja miettiä tulevaisuutta.
Juu se että Ryzen olisi vastaavalla ydin ja threadimäärällä ja vastaavalla kellolla Inteliä tehokkaampi on mielestäni erittäin epätodennäköistä todellisissa pelitilanteissa, mutta se että vastaavan hintainen Ryzen olisi tehokaampi kuin vastaavalla hinnallla (tällähetkellä kun Intel ei vielä ole leikannut hintojaan) myytävä Intel todellisesssa pelitilanteessa on todennäköistä koska on selvää että AMD on tahallaan hinnoitellut Ryzenit hyvin agressiivisesti (mutta riippuu täysin Intelistä pysyykö tämä asetelma koska on selvää että Intelillä on varaa polkea hinnat alemmas kuin AMD:llä tietenkin jos Ryzenin 4c/8t mallit pärjää peleissä paremmin kuin kuvittelen AMD pystyy kestämään Intelin mahdollista hintahyökkäystä yllättävän hyvin).
Ei ole mutu, AMD on suoraan sanonut että ennakkomyynnissä on mailmanlaajuisesti 1 miljoona prosessoria joten niitä ennakkomyytyjän prosessoreja tulee olemaan se 1 miljoona (kysyntää on kumminkin enempi kuin ennakkomyynnissä olevia prosessoreita).
Pelithän pyörii kyllä hyvin intel prossullakin. Intel saattaa olla suuremmalla kellotaajuudella peleissä vähän nopeampi jopa? Mutta intelillä ei ole oikein mitään kunnollista vastausta nyt 8 core Ryzenille. Eli ei ole ihme että hypetetään AMD:tä kovasti 😀 Ehkä juuri siitä syystä amd toi "huippumallin" ensimmäisenä markkinoille. Vähiten kilpailtu "pelikenttä" ja päästään serveri puolen lähettyvillekin jo. Lisäksi korkein hinta, eli kaikki kortit kannatti nyt alkuun laittaa tehomalleille ja vähän myöhemmin vasta hitaampia ja halvempia malleja.
Pelithän pyörii kyllä hyvin intel prossullakin. Intel saattaa olla suuremmalla kellotaajuudella peleissä vähän nopeampi jopa? Mutta intelillä ei ole oikein mitään kunnollista vastausta nyt 8 core Ryzenille. Eli ei ole ihme että hypetetään AMD:tä kovasti 😀 Ehkä juuri siitä syystä amd toi "huippumallin" ensimmäisenä markkinoille. Vähiten kilpailtu "pelikenttä" ja päästään serveri puolen lähettyvillekin jo. Lisäksi korkein hinta, eli kaikki kortit kannatti nyt alkuun laittaa tehomalleille ja vähän myöhemmin vasta hitaampia ja halvempia malleja.
Tässä on nyt tulossa Broadwell-E vastaava tuote ja suorituskyky Kaby Laken hintaluokkaan niin ei se ihme jos vähän odotukset karkaa käsistä eikä tiedä mitä on realistista
Tässä on nyt tulossa Broadwell-E vastaava tuote ja suorituskyky Kaby Laken hintaluokkaan niin ei se ihme jos vähän odotukset karkaa käsistä eikä tiedä mitä on realistista
Yritin googlella etsiä "ryzen ennakkotilaus" mutta en löytänyt että mistä saa ennakkotilattua. Eli luulisi että aika vähän on ennakkotilattu, koska prosessoriakaan ei ole vielä kait julkaistu?
Yritin googlella etsiä "ryzen ennakkotilaus" mutta en löytänyt että mistä saa ennakkotilattua. Eli luulisi että aika vähän on ennakkotilattu, koska prosessoriakaan ei ole vielä kait julkaistu?
Juu ei tarvitsekkaan tietää, sanoin vain että on yllättävää että yksikään taho ei ole vuotanut jo tähänmessessä todellisia pelitestejä 1800X mallilla.