Äärimmäisen tiukasta alkuperäisestä aikataulusta johtuen päivitimme tänään lisää testejä, tietoa ja kuvia alkuperäiseen artikkeliin.

NVIDIA lähetti io-techin testilaboratorioon GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition -näytönohjaimen vain 24 tuntia ennen julkaisua. Painoimme kuitenkin testien ja artikkelin kanssa töitä läpi yön, jotta artikkeli oli valmis julkaisun yhteydessä ja luettavissa maailmanlaajuisesti eturintamassa samaan aikaan ulkomaalaisten testien kanssa.

Lue artikkeli: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition (GP102)

 

Ehdimme vasta tänään korkkaamaan näytönohjaimen ja ottamaan kuvat jäähdytysratkaisusta ja piirilevystä, GP102-grafiikkapiiristä, 11 Gbps:n GDDR5X-muistipiiristä ja virransyötöstä. Io-techin testinäytönohjaimessa oli käytössä grafiikkapiirin GP102-350-K1-A1-versio, joka on valmistettu vuoden 2017 viikolla 2 eli tammikuun puolivälissä. GDDR5X-muistit ovat Micronin valmistamat ja 11 gigatavun muistimäärä on saatu toteutettua 352-bittisellä muistiväylällä jättämällä piirilevyltä yksi muistipiiri pois.

Virransyöttöä ohjataan uPI Semiconductorin uP9511-ohjainpiirillä (8 Phase Buck Controller) ja jokainen grafiikkapiirin vaihe rakentuu kahdesta Fairchild Semiconductorin DG52BV-MOSFET-transistorista Texas Instrumentsin 53603A-draiverilla, R22-kelasta ja kahdesta 330 μF tantaalikondensaattorista. NVIDIAn mukaan virransyöttö kykenee syöttämään grafiikkapiirille 250 ampeeria virtaa.

Testeihin päivitettiin suorituskyvyn skaalautuminen Battlefield 1 -pelillä eri resoluutoilla GeForce GTX 1080 Ti:llä ja 1080:llä.

Lisäksi ajoimme Blenderillä suositut BMW Benchmark CUDA-testit GeForce GTX 1080 Ti:n ja 1080:n kesken:

 

Yhteenvetoon päivitimme kaksi uutta kaaviota, joista ensimmäisessä verrataan GeForce GTX 1080 Ti:n suorituskykyä suhteessa GeForce GTX 1080:een ja toisessa suorituskykyisimpien GeForce 10 -sarjan näytönohjainten suorituskykyä suhteessa hintaan (€/FPS).

Päivitetyt testit lisätään io-techin näytönohjainten testirutiiniin ja tullaan näkemään myös tulevissa artikkeleissa.

Seuraavaksi odotamme testilabraan näytönohjainvalmistajien omiin piirilevysuunnitelmiin ja jäähdytysratkaisuihin perustuvia tehdasylikellotettuja GeForce GTX 1080 Ti -malleja, jotka tullaan testaamaan aikatauluista riippuen maalis-huhtikuussa.

Kerro kommenteissa, mitä mieltä olet uusista testeistä ja yhteenvetokaavioista sekä ehdota mahdollisia parannuksia ja lisäyksiä tuleviin artikkeleihin. Kiitos!

This site uses XenWord.
;