Model A+:ssa on isoveljestä Model B+:sta tuttu järjestelmäpiiri, mutta minitietokoneen liitäntöjä on jouduttu karsimaan emolevyn pienentämiseksi.

Minikokoisista tietokoneistaan tuttu Raspberry Pi Foundation on julkaissut täydennystä mallistoonsa. Uuden Raspberry Pi 3 Model A+:n luvataan tarjoavan Model B+:n suorituskyvyn aiempaa pienemmässä ja edullisemmassa paketissa.

Raspberry Pi 3 Model A+:n sydämenä sykkii Model B+ -isoveljestä tuttu Broadcom BCM2837B0 -järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiiri on varustettu neljällä 1,4 GHz:n ARM Cortex-A53 -prosessoriytimellä ja sen rinnalta löytyy 512 Mt LPDDR2-muistia. Minitietokoneessa on lisäksi (Dual Band) WiFi 802.11ac- ja Bluetooth 4.2/BLE -tuet ja sen kykyä käynnistyä USB-massamedialta on paranneltu. Myös lämmönhallinnan kerrotaan olevan toteutettu aiempaa paremmin.

Minitietokoneen piirilevyltä löytyy 40-pinninen GPIO-liitinrivistö, microSD-korttipaikka, yksi täyden koon HDMI-liitäntä ja yksi USB 2.0 -liitäntä, MIPI DSI- ja CSI-liittimet näytölle ja kameralle sekä nelinapainen liitäntä stereoäänille ja komposiittivideolle. Virtaa Model A+:lle voi syöttää micro-USB-liittimen (5 V / 2,5 A DC) tai GPIO-pinnien (5 V DC) kautta. Minitietokoneen strategiset mitat ovat B+-mallia pienemmät 65 x 56 mm.

Raspberry Pi 3 Model A+ saapuu myyntiin välittömästi ja sen suositushinta on 25 dollaria. Suomeen tietokonetta toimittavat virallisesti RaspberryPi.dk ja Electrokit-verkkokaupat, joissa se on hinnoiteltu 32,09 ja 35,20 euroon ennen toimituskuluja.

Raspberry Pi Foundation kertoi samalla, että nyt julkaistu Model A+ on viimeinen ”perinteisen mallin Raspberry Pi”. Järjestön seuraava malli tulee uudistamaan konseptia ilmeisesti varsin merkittävästi, mutta mitään yksityiskohtia siitä ei ole toistaiseksi saatavilla.

Lähde: Raspberry Pi

This site uses XenWord.
;