ClockTuner for Ryzenin kehittäneen Yuri '1usmus' Bubliyn mukaan uusien Ryzeneiden optiminopeus muisteille olisi DDR5-6000 sitä nopeampien puolittaessa muistikertoimen puoleen.

AMD on julkaisemassa uudet Ryzen 7000 -sarjan prosessorit syyskuun loppuun mennessä. Nyt nettiin on vuotanut tulevan Ryzen 9 -mallin paketointi ja muita tietoja tulevista prosessoreista.

VideoCardz on saanut haltuunsa kuvan Ryzen 9 -prosessoreiden jällleenmyyntipaketoinnista, joka tulee muuttumaan aiempiin sukupolviin nähden selvästi. Mustanpuhuva laatikko pitää keskellä etupuoltaan sisällä pienen ikkunan, josta näkyy itse prosessori.

Sivuston mukaan kuvan lähettänyt lähde kertoi samalla, että Ryzen 7 7700X:n suositushinta tulisi pysymään ennallaan 5000-sarjan vastaavaan nähden, mutta siitä ylöspäin hinnat nousisivat. Vuotaja oli kuitenkin listannut mukaan myös Ryzen 7 7800X:n, jota ei viimeisimpien tietojen mukaan olisi tulossa ainakaan ensimmäisen aallon mukana.

ClockTuner for Ryzen -sovelluksesta ja muutoinkin muistiasetuksien optimoinnista tuttu Yuri ’1usmus’ Bubliy tietää puolestaan kertoa, että prosessoreiden Infinity Fabric -kellotaajuus olisi maksimissaan 3 GHz. Tämä istuu yhteen WCCFTechin saamiin tietoihin, joiden mukaan Ryzen 7000 -sarjan ns. ”sweet spot” muisteille olisi DDR5-6000-nopeus. Tätä nopeammilla muisteilla muistikerroin puolittuu automaattisesti ja esimerkiksi DDR5-6400 on sivuston mukaan tämän vuoksi jopa hitaampi, kuin DDR5-6000.

Lähteet: VideoCardz (1), (2), WCCFTech

This site uses XenWord.
;