Uudella PreAnalysis-ominaisuudella varustettu AMF-versio tuottaa 96,07 WMAF-pistettä, kun NVIDIAn NVENC yltää 96,13 pisteeseen ja Intel 96,37 pisteeseen.

Uutisoimme aiemmin AMD:n päivityksestä AMF Encoder SDK -ohjelmistokehityskittiin, joka on tarkoitettu yhtiön näytönohjainten mediapakkausominaisuuksien hyödyntämiseen. Edellinen päivitys nosti AMD:n laadun jo lähelle NVIDIAn NVENC-laatua ja nyt ohjelmistokehityskitti on päivittynyt jälleen.

AMD AMF Encoder SDK:n tuorein versio 1.4.26 tuo mukanaan joukon uusia ominaisuuksia, joista oleellisin tässä tapauksessa on ”Quality Boost” -nimellä tunnettava PreAnalysis-ominaisuus. Kyseessä on uusi toteutus Content Adapative Quantization -ominaisuudesta ja sen kerrotaan parantavan kuvanlaatua prosentilla tai parilla.

Code Calamityn Chris Griffith, joka testasin myös edellisen AMF-päivityksen, on julkaissut nyt testituloksia uudella AMF-päivityksellä. Ilman B-frameja ja B-frame-tuen kanssa tulokset ovat odotetusti ennallaan, mutta PreAnalysis-ominaisuus nostaa VMAF-pisteet 96,07:ään, mitä voidaan pitää jo käytännössä vastaavana kuin NVIDIAn NVENCin 96,13 pistettä. Intel on kuitenkin edelleen edellä kaksikkoa 96,37 pisteen tuloksellaan. Testin tulosgraafia katsellessa PreAnalysis poisti videosta etenkin isoimmat, piikkimäiset tiputukset laadussa.

Voi olla myös huomionarvoista sovittaa pisteet videoiden bittivirtaan, sillä myös siinä on pieniä eroja valmistajien välillä. AMD:n 96,07 pisteen tulos tuotti 5000 kbps:n bitratea kysyttäessä 4822 kbps:n videota, Intelin 96,37:n tulos 4890 kbps:n videota ja NVIDIAn 96,13 pisteen tulos 4892 kbps:n videota.

Kaikella on kuitenkin hintansa ja Griffithin testissä nopeus tippui B-framet käytössä 83,75 FPS:stä vain 26,03 FPS:ään PreAnalysis-tekniikan kanssa, mikä ei riitä enää reaaliaikaiseen striimaamiseen pelikäytössä. Kyse lienee kuitenkin enemmän Griffithin käyttämistä asetuksista, sillä YouTubesta tuttu EposVox on julkaissut oman AMF encoder -optimointioppaan, jonka neuvojen avulla PreAnalysis voidaan pitää käytössä ilman, että joudutaan karsimaan 60 FPS:n nopeudesta.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;