AMD:n osuus oli Mindfactoryn tilastojen mukaan 56 % elokuussa myydyistä prosessoreista. Suomessa Inteliä myydään kuitenkin toistaiseksi selvästi enemmän kuin AMD:tä.

Saksan suurimpiin verkkokauppoihin lukeutuva Mindfactory julkaisee kuukausittain tilastot myydyistä prosessoreista mallikohtaisesti. Elokuussa AMD:n prosessoreita myytiin kappalemääräisesti ja rahallisesti enemmän kuin Intelin prosessoreita.

AMD:n prosessoreiden kappalemääräinen osuus oli 56 % myydyistä prosessoreista ja Intelin 44 %. Euroissa laskettuna AMD:n prosessoreita myytiin noin 1,8 miljoonalla eurolla ja Intelin prosessoreita 1,55 miljoonalla eurolla.

Mindfactoryn ylivoimaisesti suosituin myymä AMD-prosessori oli noin 200 euron hintainen kuusiytiminen Ryzen R5 1600 -malli, jota meni kaupaksi lähes 2500 kappaletta. Myös Ryzen R5 1600X- ja R7 1700 -malleja myytiin elokuussa yli 1000 kappaletta. Intelin prosessoreista eniten myytiin reilun 300 euron hintaista Core i7-7700K -mallia, jota meni kaupaksi reilu 2300 kappaletta ja Core i5-7600K -mallia myytiin 920 kappaletta.

Soitimme ja tarkastimme Suomen myyntitilastoja elokuun osalta Jimm’s PC-Storesta, jonka mukaan Intelin osuus Suomessa on edelleen erittäin vahva. Noin 70 % elokuussa myydyistä prosessoreista oli Inteliä ja noin 30 % AMD:tä. Jimm’sin mukaan heidän asiakaskuntaan kuuluu paljon pelaajia, jotka ostavat pääsääntöisesti ainoastaan Inteliä. Lisäksi AMD ei tue suomalaisia jälleenmyyjiä alennuksilla tai kombo-tuotetarjouksilla, joten markkinoinnin suhteen Ryzenin potentiaali on jätetty toistaiseksi täysin hyödyntämättä.

Uusia Core i9-7900X- ja Ryzen Threadripper -tehoprosessoreita on Jimm’siltä toistaiseksi myyty vain yksittäisiä kappaleita.

Lähde: Reddit, imgur (1), (2)

This site uses XenWord.
;