Microsoft on kertonut julkaisevansa Windows 10:n neljännen merkittävän päivityksen, Fall Creators Updaten 17. lokakuuta. Microsoft on lopettanut täysin uusien käyttöjärjestelmien julkaisun ja keskittyy sen sijasta Windows 10:n päivittämiseen.
Fall Creators Update tuo mukanaan lukuisia uudistuksia, joista merkittävin lienee Windows Mixed Reality, eli paranneltu tuki VR- ja AR-laseille sekä -sisällöille. Useat valmistajat esittelivätkin viikonloppuna virallisesti omat näkemyksensä WMR-yhteensopivista, edullisemmista VR-laseistaan. Esitellyt VR-lasit saapuvat virallisesti myyntiin samaan aikaan Fall Creators Updaten kanssa.
Muita merkittäviä muutoksia, parannuksia ja uudistuksia ovat esimerkiksi paranneltu Windows Ink, jota voi hyödyntää jatkossa myös PDF-tiedostojen kanssa, OneDriven Files On-Demand, eli mahdollisuus selata pilvipalveluun tallennettuja tiedostoja Explorer-tiedostoselaimessa lataamatta niitä ensin koneelle. Pelipuolella Microsoft on parantanut Game Mode -tilan käytettävyyttä lisäämällä sille pikakytkimen Game bar -työkalupalkkiin. Mukana on myös odotettu mahdollisuus ohjata Windowsia katseella.
Voit tutustua tuleviin muutoksiin tarkemmin Microsoftin blogissa sekä io-techin aiemmissa uutisissa.
Onko joku tutkinut asiaa, että tuoko tämä yrityspuolelle mitään uutta ja hienoa? Esimerkiksi Windows 1703 toi huomattavan määrään MDM policyja vrt. 1607. Ja jonkinverran muutakin, mutta tuo oli noin esimerkkinä 🙂
Kohta taas mennään.
Innolla odotetaan listaa että mitä kaikkea tämä päivitys rikkoo.
Eipä ole tullut edellistäkään Creators Updatea, niin tuskin tämäkään nyt seuraavaan puoleen vuoteen koneelle (Thinkpad) asentuu. Ei sen puoliin, että olisin sitä niin erityisesti kaivannutkaan…
Ei ole tännekkään. Yksityisyysasetukset- päivitys tuli asennettua vahingossa (nyt poistettu) mutta sen viikon aikana kun se koneella oli ei se kertaakaan
tarjonnut sitä popup-ikkunaa. Myöskään aloitusvalikkoon tullut kuvake ei siihen johtanut, vaan pelkästään avasi selaimeen microsoftin sivun jossa kerrottiin
CU:sta. Vaikuttaa siltä että merkki-pc:t ovat etusijalla kloonikoneisiin nähden, tai sitten kyse on epäyhteensopivasta raudasta, kuten esim. niistä surullisenkuuluisista
Broadcomin verkkoadaptereista, myös uusista.
Ennemmin veikkaisin että johtuu noista käytttiksen puukotuksista ja päivityisten poistoista kuin mistään tuollaisesta. Tänne tuli Creators sekä ThinkPadiin että itse rakennettuun pöytäkoneeseen ihan julkaisussa.
Yhtään ei ole puukoteltu, eikä päivityksiä poistettu paitsi tuon kyseisen ja sekin ehti olla n. viikon.
Meneeköhän taas dual boot sekaisin. Läppärillä kun datailen niin ei ole tullut laitettua yhtään (eli jompaa kumpaa) usb-porttia Virtualboxin käyttöön niin en varmaan pääse tuosta Windows-käynnistyslataaja riesasta eroonkaan. Ainakin olen siinä luulossa että jos laittaa laitteen (esim. tuo usb-portti) virtuaalikoneen käytettäväksi, host ei sitä voi sitten käyttää.
VirtualBoxista en tiedä, mutta sen mitä VMWare Workstationia ja RedHatin KVM:ia olen käyttänyt niin riippuen onko fyysinen vai virtuaalikone aktiivinen kun pistää usb-laitteen kiinni niin se tulee näkyviin sille alustalle. Eli jos olet virtuaalin puolella ja tökkäät usb-tikun kiinni niin se näkyy virtuaalissa.
Kummassakin (VMWare & KVM) laitteen voi halutessaan myös palauttaa hostille käyttöön jos se erehdyksessä tulee virtuaalille. Ja ottaa hostilta jos se oli tarkoitus tulla virtuaalin puolelle, mutta mountaantui fyysiselle koneelle..
Tuo yksityisyysasetus-juttu tuli joskus heinäkuussa, ja asensin sen, mutta sen jälkeen ei ole näkynyt tai kuulunut mitään. Lenovon sivuilla oli jo keväällä merkitty oma Thinkpad-malli CU-yhteensopivaksi, mutta eipä tosiaan ole tullut päivitystä.
Kohta taas bsod:ta pukkaa.
En minäkään ole nähnyt vielä yhtään konetta, johon Creators Update olisi tullut automaattisesti. Aina on joutunut jotain säätämään ja ajamaan Windows Updatea useampaan otteeseen. Mutta on se kuitenkin lopulta aina saatu asennettua.
Töissä omassa käytössä oleva joku random HP workstation päivittyi käsittääkseni ihan itsekseen CU:hun, siellä on kyllä 10kpl samanlaisia ja se mun masiina oli ainut joka tuon tempun teki, että saattaa toki olla et olen sieltä jotain epähuomiossa ”korjannut” 😀
Alan olemaan sitä mieltä että microsoft voisi lopettaa Windowsin kehittämisen kokonaan. Ainoastaan tietoturvapäivityksiä enintään.
Kymppi kyllä on parantunut kuukausi kuukaudelta, ja taas paranee
Well… itsellä taas ei ole ollut kuin positiivisia kokemuksia win10 asentumisesta.
Eli arpapeliä vähän kokoonpanosta riippuen. Olen asentanut sen noin 50 masiinaan ja kaikkiin meni heittämällä ilman ongelmia.
Sittemmin on huomattiin että kuudessa kannettavasta noi kolmesta kymmenestä lakkasi automaattinen päivitys toimimasta. Samanlaisia pakasta vedettyjä koneita kaikki kolmekymmentä. Ihmeteltiin aikamme. Uudelleen asennettiin koko win10 ja ongelma hävisi sen siliän tien, eli ei se ole aina kiinni siitä mitä rautaa koneessa sattuu olemaan. Mutta kovin vähissä ovat siis ongelmat olleet omalla kohdalla.
Kiitos tiedosta, pitääkin paneutua.
Samaa on nähty täälläpäin, joskus päivitykset vain menevät omituisesti jumiin ja ilmoittavat silti että masiina olisi ajan tasalla. Tähän on kokonaan uudelleen heittämistä tai oletusasetusten palauttamista kevyempänä ratkaisuna toiminut Windows update assistant. Tuon ajamalla on aina saanut uusimman version sisään, sekä tämän jälkeen päivitykset, ryhmäpolitiikat yms. ovat toimineet.
Toki näille ryydimmille keinoille on ollut käyttöä vaikeammissa tapauksissa, kun ajureiden kanssa on suurempia ongelmia tai kun muuten näkee että kone on helpompi siivota tuolla tapaa, kun esim. käyttäjä on paikallisilla järkkäreillään asentanut kilon paskaa tai kone pitäisi muutenkin pyyhkiä henkilön asemasta johtuen.
Tiedossa on kyllä yksi läppäri mihin yksityisyysasetusten varmistamis-popup tuli käytännössä heti kun kyseinen päivitys asentui, mutta huomionarvoista on se että käyttäjä oli ilmeisesti ollut kirjautuneena paikallisella järjestelmänvalvojan tilillä kun se tapahtui. Windows- päivitysten asennuksen windows updaten kautta ei pitäisi vaatia että ollaan kirjautuneena järkkärinä, media creation tool ja mahdollisesti update assistant tosin vaativat sen, ei riitä että ohjelman käynnistää järkkärin oikeuksin, kokemuksesta tiedän. Mietiskelin että onkohan microsoftilla käynyt moka tuon upgraden jakelussa, että vain järkkärinä kirjautuneilla tulee se popup- ikkuna, koska en ainakaan tiedä varmuudella onko kukaan jatkuvasti paikallista normaalitiliä tai microsoft- tiliä käyttävä saanut CU:n automaattisesti. Luulisi että on, mutta suurin osa 10 käyttäjistähän käyttää sitä järkkärin oikeuksin, vaikka ei tietenkään pitäisi. :think:
Wireless network drops intermittently, needs reset to reconnect – Windows 10 Forums
Tuossa Asus Zenbookissa on suurella todennäköisyydellä sama wifi-adapteri kuin tässä pöytäkoneessani, koska ajuriversio on identtinen. Muillekkin Broadcomin malleille on tullut ongelmia CU:sta. :vihellys: Ehkä se on korjattu kumulatiivisissa päivityksissä, ehkä ei.
Kaikki nämä minun päivittämäni koneet ovat olleet koko ajan käytössä järjestelmänvalvojan tunnuksilla. Eli tässä tapauksessa ei ole ollut oikeuksista kiinni.
Jokohan korjaisivat vaikka ICC profiilien nollaantumisen kun käynnistää/sammuttaa fullscreen pelin, jonka rikkoivat edellisessä CU:ssa :comp:
+1
Itse kasattu. Win 10 Pro. Alkuperäinen asennuskaan ei aikanaan onnistunut idioottivarmasti; MS:n USB-tikulla EFI-polussa oli uppercase/lowercase tavalla jota emo ei tunnustanut. (Sinällään suoritus, kun UEFIn vaatima FAT ei ole juuri tuosta piitannut.) En muista mitään suurempia muutelleeni.
Itse kasattu, Win 7:sta päivitetty Home kyllä sai CU:n aikaa sitten.
Periaatteesta, MS:n virallisen politiikan ollessa pakkopäivitys, odotan kunnes toteuttavat "palvelulupauksensa".
Edelleenkään en ole edes perus CU:ta antanut asentaa, muuten toki päivitykset kaikki mutta tuon pitänyt blokattuna edelleen. edit. Niin tai siis tietenkään en ole niitä pakkosyötettynä yritettyjä nvidian ajureita asentanut.